Turizm Stratejisi 2023

  • 15.10.2010 00:00

“ Türkiye Turizm Stratejisi, turizm sektöründe, kamu ve özel sektörün yönetişim ilkesi çerçevesinde işbirliğini gündeme taşıyan ve stratejik planlama çalışmalarının yönetim ve uygulamasına yönelik açılımlar sağlamasını hedefleyen bir çalışmadır.

Katılımcı planlama anlayışı ile hazırlanan Türkiye Turizm Stratejisi ve Eylem Planı ile üretim, yönetim ve uygulama süreçlerinde sektörün önüne bir yol haritası konularak yönlendirilmesi temel amaç olarak kabul edilmiştir. Türkiye Turizm Stratejisi - 2023 çalışmasının temelinde yer alan bu yaklaşım, çalışmanın noktasal değil bölgesel, emredici değil yönlendirici, statik değil dinamik bir çerçevede geliştirilmesini olanaklı kılmaktadır.

“ “Batı Karadeniz Kıyı Koridorunun Şile –Sinop arasında uzanan takriben 500 km özellikle Ankara ve İstanbul gibi metropollere hizmet edecek bir iç turizm gelişim koridoru olarak geliştirilmesi öngörülmektedir. Bölge kültür, kıyı ve doğa turizmi çerçevesinde geliştirilecektir. Bu koridordaki, Şile, Akçakoca, Amasra, Cide, Çaylıoğlu ve Sinop yerleşmelerinde yer alan balıkçı barınaklarının yatları kabul edebilecek şekilde yenilenerek marina/balıkçı köyü kavramı çerçevesinde turizm gelişimi sağlanacaktır. Koridor boyunca yer alan orman içi dinlenme tesisleri gibi eko-turizmin gelişmesinde odak noktası olabilecek koruma alanlarında oto karavan ve çadırlı kampingi olanaklı kılan düzenlemeler yapılacak ve planlama çalışmaları ile butik otel, pansiyonculuk, kırsal turizm tesisleri geliştirilecektir. Bölgede, mevcut konaklama kapasitesi, kültür ve ekoturizme yönelik yapılacak planlama ve uygulamalarla artırılacaktır.”

Yukarıdaki iki alıntıyı da Turizm Stratejisi 2023 adlı belgeden aldım.(Merak edenler Kültür ve Turizm Bakanlığı web sayfasından belgeye ulaşabilirler.) Turizm kenti olan ilçemizde gerek resmi gerekse sivil kuruluşlar tarafından yapılan açıklamalarda bu belgeye atıfta bulunana ben denk gelmedim. Denk gelenin olduğunu da sanmıyorum.(Umarım, yanılmışımdır,) 9. Kalkınma planı ile uyumlu olduğu özellikle belirtilen strateji planı ile haberdar olmadan yapılan turizm konusundaki değerlendirmelerin hepsi havada kalacaktır ve kalmaktadır. Kalkınma planı ile uyumlu olması demek; turizme sağlanacak yatırım ve teşviklerin bu çerçeve içersinde sağlanması demek olduğunu da unutmayalım. Gelişmenin aslında değişme olduğunu unutmayalım.

Barınağın kenarında çay içerken “burası ne güzel plajdı” nostaljisi yerine biraz geleceğe bakalım. Çünkü o muhabbetlerle takılıp kalırsak yatırım ve teşvikleri başka yerlere kaptırırız. Ya da birileri siz o nostaljilerle uğraşırken çok çirkin yatırımlara sebep olabilir. Size de sadece hayıflanmak kalır

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • hasan ÇAVUŞ
    hasan ÇAVUŞ
    7.12.2011 23:13

    başka yazinizda buğunku yanliş bilgi ve yorumlari da köşenizde gündemegitirirsiniz . Basarilar diler gündemdeki konular için yorumlarizi içtenlikle devamini dilerim.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums