Akçakoca’da muhalefet nerede?

  • 21.08.2014 00:00

 AKP Akçakoca İlçe teşkilatı açısından ideal bir siyaset ortamı içerisinde yaşıyoruz. Gerçi demokrasiye inanmışlar açısından ideal bir siyaset ortamı sayılmaz çünkü ortada muhalefet diye bir şey yok.

CHP eski ilçe başkanlarından Hamdi Deniz’in dediği gibi muhalefeti basın daha doğrusu Akçakocatv yapıyor ama demokrasi açısından hatırlara vesile bir durum değil.

Demokrasilerde siyasi partiler muhalefet görevini getirmenin asli unsurlarıdır. Akçakoca’da muhalefet partileri yok hükmünde olduğu için AKP aleyhine sayılabilecek haberleri yapabilen/yazabilen Akçakocatv muhalefet rolü Akçakocalılar tarafından biçilmiş oluyor.

Bir gazete muhalif olabilir, muhalefet yapabilir ama muhalefetin asli unsuru olamaz.

30 Mart yerel seçimlerindeki sonuçları esas alacak olursak Akçakoca’da ana muhalefet görevinin MHP’ye düştüğünü görüyoruz. MHP belediye meclisinde bu görevi kısmenyapıyor olsa bile, başka hiçbir yerde varlığını hissettiremiyor.

MHP Okan Yanmaz’ın verdiği gücü kullanma kolaylığına kapılınca kendi gücünü kullanma kapasitesini unutmuş bir tavır gösteriyor. İlçe başkanı da istifa edince muhalefet yapma şekli Akçakocatv sayfalarına isimsiz yorum yapmakla sınırlı kalmış durumda.

Akçakoca’da belediye meclisinde olmasa bile sokakta,çarşıda, pazarda ana muhalefet CHP, MHP’nin ana muhalefet olması Okan Yanmaz’ın şahsi gücü ile gerçekleşmişti.

Peki, Akçakoca CHP teşkilatı muhalefetin neresinde? Hep biliyoruz ki suskunluk/sessizlik bölümünde.

Akçakocalıları ilgilendiren birçok hadise olurken CHP ilçe başkanından son açıklama Tuncay Top’un ısrarlı girişimleri ile alınabilmişti.

Sokaktakilere mikrofon tutulup Akçakoca CHP ilçe başkanı kim diye sorulsa çoğunluk cevap veremeyecektir, cevap verenlerin çoğunluğu da sadece soy ismini hatırlayıp ismini hatırlayamayacaklardır. Çünkü CHP ilçe başkanının fiiliyatta eski belediye başkanı Fikret Albayrak olduğunu herkes biliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde neredeyse hiçbir seçim çalışması yapmayan Akçakoca CHP yönetimi aile yönetimi olma yönünde ilerliyor. Kötü olansa bu durumun CHP’nin parça-pinçik olan kulislerinde bile yeteri kadar konuşulamıyor olması.

Akçakoca belediyesinin Cüneyt Yemenici yönetiminde Fikret Albayrak yönetiminin karşılaştığı ve çözüm üretemediği problemlerin umumiyetle devam etmesi ve çözüm üretilememesi karşısında mırın-kırın edilmesinden başka bir şey yok siyaset adına.

Nerdeyse dikensiz gül bahçesi şeklinde geçen Akçakoca siyaset ortamında Akçakocatv yaptığı yayıncılıktan AKP çevrelerinin duyduğu rahatsızlığı anlamakta gerçekten çok zor.

Muhalefetsiz demokrasi olmayacağına göre ve Akçakoca’da partiler düzeyinde muhalefet yapılmadığına göre, Akçakocatv’ye bizatihi yüklenen muhalefet görevine muhalefetimiz var diye sevinilmesi gerekmez mi?

Unutmayalım ki, demokrasi herkese lazım ve kullanılıp atılacak bir şey değil. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums