Cüneyt Yemenici seçimde fark yaratamadı

  • 12.08.2014 00:00

 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Recep Tayyip Erdoğan’ın Akçakoca’da belediye sınırları içerisinde ne kadar oy alacağını sorduğumda kapıyı 8000 oydan azına açan yoktu.

Tahminlerini 10.000 oyun üzerine çıkaranlar ve bu tahminleri tebessüm ile karşılayan ve itiraz etmeyen hatta kesinlikle öyle olacak diyen AKP’li yetkililer vardı.

Şimdi bakmayın AKP yetkililerin 7328 oyluk sonucu başarı sayıp kutlamalarına seçim öncesi bu rakamı başarı olarak kabul edecek AKP’li yetkili bulamazdınız bile.

Yani ortada hedeflenen başarının olduğunu söylemek zor, çünkü Akçakoca belediye sınırları için konulan oy çıtası aşılamamıştır.

Akçakoca’da AKP Akçakoca teşkilatının bir kararı olarak mı yoksa Cüneyt Yemenici’nin kendi fevriliğinden oluşan bir tavırdan dolayı mıdır bilemiyorum Recep Tayyip Erdoğan’ın Akçakoca’daki kampanyasının odağında hep Cüneyt Yemenici vardı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Akçakoca’daki Cumhurbaşkanlığı kampanyası sürecinde basına yapılan açıklamalarda ve ziyaretlerdeki konuşmalarda çoğunlukla Cüneyt Yemenici vardı. En azından kampanyanın odağında olduğu algısını uyandırmayı başardı.

Yazının bu aşamasında AKP’ye en yakın gazetelerdin biri olan Star Gazetesinin AKP’ye en mesafeli sayılabilecek yazarı Prof. Dr. Eser Karakaş’ın 12 Ağustos tarihindeki yazısından bir bölümü aktarmak istiyorum:

 

“Erdoğan’ın başarısının arkasında iki ayrı küme açıklayıcı neden var. Birincisi daha evrensel açıklayıcıları içeren bir küme, ikincisi ise daha Türkiye’ye özgü bir küme. Daha evrensel açıklayıcıları içeren kümede son on iki senede daha nitelikli kamu hizmeti üretimi var, vatandaşın üretilen bu kamu hizmetine ulaşmasındaki eşitlik ve rahatlık var.”

 

Akçakocalı seçmenler Cüneyt Yemenici’ninbelediye başkanı olarak nitelikli kamu hizmeti üretimi yaptığına ve bu hizmetin eşit dağıtıldığınaikna olmuş olsalardı, Akçakoca’daki kampanyanın odağında olan Cüneyt Yemenici’yi Recep Tayyip Erdoğan’a verilen ektra oylarla mükâfatlandırırlardı. En azından 2011 seçimlerindeki oy potansiyeline ulaşılırdı.

Cüneyt Yemenici Recep Tayyip Erdoğan için ekstra oy sağlayamamıştır. 2011 genel seçimlerinde Osman Çakır’ın milletvekili seçildiği dönemde belediye sınırları içerisine alınan 7640 oy AKP’nin Akçakoca’daki doğal oy sınırı bile sayılsa bu sınırın altında kalınmıştır.

Aradaki 312 küsur oyluk fark tam da Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın sandığa gitmeyen 13 milyon seçmenden 2 milyonu AKP’lidir dediği açıklamasının kabalama bir hesapla Akçakoca’daki oranına tekabül ediyor.

Belediye başkanlığı seçimlerinde alınan 5395 oyun, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunda 7328 olması Akçakoca’da başarı değildir. Kampanyasına Akçakoca’da neredeyse sıfıra yakın destek gören Ekmeleddinİhsanoğlu’nun 5212 oy aldığı yerde 7328 oy başarı değildir.

Akçakoca’da bir başarı varsa bu Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi başarısı ve seçmeninin sadakati sonucudur.

Kısacası, Cüneyt Yemenici Cumhurbaşkanlığı kampanyasında Akçakoca’da fark yaratamamıştır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums