Türkan Yaman Albayrak ‘ın Belediye Meclisi Listesinde İlk Beşte Yer Alır

  • 5.12.2013 00:00

 Akçakoca Kent Konseyi Başkanı mümkün olduğunca sessiz bir şekilde mahalli seçimlere ulaşmanın hesabı içerisinde.

Her hesap mahalli seçimlerde neler olacağı üzerine.

Akçakoca Kent Konseyinin bir genel sekreteri var mı, kamuoyu bunu bile bilmiyor.

Akçakoca Kent Konseyi adına facebook’da kurulmuş grupta bu durumu sorduğunuzda cevap veren kimse yok.

Talimatlar çok kesin olmalı…

Her konu hakkında yorum yapmayı seven yürütme kurulu üyesi Mustafa Turna arkadaşımız bile bu konuda yorum yapmıyor ve bu konuları yüz yüze konuşmak gerektiğini söylüyor.

Zamanını kendisini belirleyeceği bu görüşme de hala gerçekleşmedi.

Kent konseyleri altı ayda bir genel kurul yapmak zorundalar, bizin kent konseyi başkanımızın öyle yönetmeliklere uymak gibi bir kaygısı kalmadığı için genel kurulu toplanmıyor.

Hem toplanırsa maazallah aykırı sesler çıkabilir değil mi?

Yürütme kurulu üyesi AyferYılmaz’dan da bu konuda açıklama istemiştim, o da ilk yürütme kurulu toplantısında bu sorulara cevap isteyeceğini söylemişti.

Yürütme kurulu toplantıları da yapılmıyor olsa gerek.

Ya da yapılıyor olsa bile başkan Adnan Yaman katılmıyor olmalı.

Gerçi, bu soruların cevabını öğrenmek için yürütme kurulu toplantılarına gerek yok, Ayfer Yılmaz telefon açarak bu soruların cevabını alabilir.

Yok, bu kadarı da olamaz sanırım, Adnan Yaman, Ayfer Yılmaz’ın telefonlarına çıkmıyor olamaz.

Kent konseyine genel sekreter atanıp atanmadığının ve genel kurulun niye toplanmadığının cevaplarını almak bu kadar zor olmasa gerek.

Ortada böyle bir ketumluk olunca, bilgilendirmeden imtina edilince bu konuda tahmine dayalı değerlendirmeler sonucunda yorum yapmaktan başka çare kalmıyor.

Daha önce de defalarca yazdığım gibi Adnan Yaman Fikret Albayrak Kent Konseyinin(FAKK) başkanı olarak davranıyor, Akçakoca Kent Konseyinin Başkanı olarak değil.

Fikret Albayrak’ın çizdiği çerçevede bu görevini yerine getiriyor.

FAKK başkanı gibi davranmasının karşılığında siyasi bir karşılık olarak Akçakoca belediye meclisi listesinde olacağı Akçakoca CHP kulislerinde konuşulanlar arasında.

Akçakoca CHP’de belediye meclisinde seçilebilir yerden aday olmak için parti içerisinde daha aktif olarak çalışan birçok üye varken Adnan Yaman’ın belediye meclisinde seçilebilir yerden listede yer alabilmesi bana göre çok zor.

Mamafih ben Adnan Yaman belediye meclisi üyeliği için kendi adına değil eşi Türkan Yaman için Fikret Albayrak’tan garanti aldığını düşünüyorum.

Akçakoca CHP’de belediye meclisi listesi için kulislerde adı çok fazla geçen kadın aday pek yok.

Belki şu an belediye meclisi üyesi olan Gürsel Sönmez’den bahsedilebilir.

Ancak Fikret Albayrak ve Adnan Yaman işbirliğinin taçlandırılması açısından Türkan Yaman ‘ı tercih edileceği açıktır.

Hem CHP’nin tüzüğü gereği kadın adaylar listede yer almak zorunda.

Bu durum karşısında Türkan Yaman’ın Akçakoca belediye meclisi listesinde ilk dört arasında yer alacağını düşünüyorum, olsun olsunda beşinci olsun daha aşağısı olmaz.

3. mendirek inşası ile ilgili olarak Çevre Bakanlığınca düzenlenen toplantıda siyasete ısınmanın çalışmalarını göstermiş ve konuşma yapmıştı.

Konuşması salondaki gündemin bambaşka bir yere gittiği bir anda yapılmış toplantının başında yapılabilecek olan bu konuşma kel alaka bir konuşma olmuş ve güme gitmişti.

Siyasete dört dörtlük bir atakla ile başlamak herkese nasip olmaz ki.

Bu yazı ile birlikte aslında bu konuda diğer adayları ikna konusunda gerek Adnan Yaman gerekse de Fikret Albayrak için kolaylık sağlamış oluyorum.

Teşekkürlerini borç olarak haneme yazıyorum.

Dedim ya; bu yorumlar ketumluk yüzünden tahmine dayanılmış yorumlar.

Kent konseyinin genel sekreterinin kim olduğu, atanmıyorsa neden atanmadığı, genel kurulun yönetmeliklerin kesin hükmüne rağmen niye toplanmadığı konusunda açıklamalar ısrarlı taleplere rağmen yapılmıyorsa bu yorumları yapmak demokratik bir haktır.

Ayrıca da Türkan Yaman ile ilgili tahminimde yanılacağımı pek zannetmiyorum. İlk beş olur kesin olur. Eğer Türkan Yaman listede olmazsa Adnan Yaman olur. Onun da sırası altıncılıktan aşağı olmaz.

Yani ya Türkan Yaman ya da Adnan Yaman listede olur.

Akçakoca Kent Konseyi Başkanı olmak yerine FAKK başkanı olmanın karşılığı olarak belediye meclisi üyeliği olacak anlaşılan.

Bu yazı yürütme kurulunda canı gönülden emeklerini harcayanlara karşı değildir, ancak bir parti siyasetine bu kadar malzeme yapılan bir kent konseyinde bu işin hesabının yürütme kurulu üyelerine de çıkarılacağı açıktır.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums