Başbakan, marina, sky Tower otel ve belediyecilik

  • 17.09.2013 00:00

 17 Aralık 2010 tarihide Otelciler Federasyonunun genel kurulunda, turizm yatırımları açısından devlet ve özel sektörün birlikte hareket etmesinin önemini vurgulayan başbakan Recep Tayyip Erdoğan, otel sayısının artmasını isterken şöyle konuştu:


“Otel sayımız hızla artsın istiyoruz. Bu konularda atılan bir adım var mı, atılmıyor. Yolsa yol, havaalanı ise havaalanı. Yatırımcı risk alma noktasına gelince risk almıyor. Girişimci ‘en çok parayı nereden kazanırım’ diye bakıyor, riske girmiyor ama ekonomi risktir. Ekonomi risktir arkadaşlar, ben ekonomistim. Burada o riski de alacaksınız. Yıllardır biz Türkiye olarak bu zenginliği değerlendiremedik.”

Başbakanın bu konuşmasından kısa bir süre sonra eski adıyla Ceneviz Oteli şimdiki adıyla Sky Tower oteli TMSF’den yatırımcısı tarafından satın alındı.

Muhakkak ki; Sky Tower otelin yatırımcıları bu süre sırada Akçakoca Belediye başkanı ile görüşüp bu yatırımı yaparken Akçakoca’da zorluklarla karşılaşıp karşılaşmayacaklarını öğrenmek için görüşmeler yapmışlardır.

Ancak otelin yatırımcısı için oteli satın almaktaki nihai kararlarını vermekte etken olan konu Turizm Stratejisi 2023 adlı belgede yer alan hedeflerden bazılarının icraata geçirileceğinin sözünün alınması olmuştur.

Turizm Stratejisi 2023 adlı belgede bugün tartıştığımız ek 3. Mendirek inşasına konu olan hedef ise şöyle tanımlanmış:

“Bunun yanında mevcut ve projelendirilen yat limanlarına ilave olarak ülkemizde bulunan 200’ü aşkın balıkçı barınakları potansiyelinden faydalanarak her 35 deniz milinde bir olmak üzere yat turizmine gerekli hizmeti sağlayabilecek şekilde yenilenmelerine yönelik çalışmalar ile sektörde önemli bir gelişim kazandırılacaktır.”

Bu strateji planında bugün tartıştığımız noktada Akçakoca isminin cismanileştirilmesi ise şu şekilde:

“Batı Karadeniz kıyı koridorunun Şile-Sinop arasında uzanan takriben 500km özellikle Ankara ve İstanbul gibi metropollere hizmet edecek bir gelişim koridoru olarak öngörülmektedir. Bölge kültür, kıyı ve doğa turizmi çerçevesinde geliştirilecektir. Bu koridordaki Şile, AKÇAKOCA, Amasra, Cide, Çaylıoğlu ve Sinop yerleşmelerinde yer alan balıkçı barınaklarının yatları kabul edecek şekilde yenilenerek marina/balıkçı köyü kavramı çerçevesinde turizm gelişimi sağlanacaktır”

3. mendirek inşaatı Turizm Staratejisi 2023 e dayanarak hazırlanan 2007-2013 yılarını kapsayan eylem planı neticesinde projelendirilmiştir.

Yapılan yeni mendirekteki çıkacak yeni barınma alanının marina olarak planlanmış olması bugünün işi değildir. 2007 yılından beri gündem de olan bir şeydir.

Bu duruma hayret edenlere ben hayret ediyorum. Hiç mi bir şey okumazsınız takip etmezsiniz diye.

Yani diyorum ki; Sky Tower Otelin yatırımcısın Akçakoca’ya yatırım yapmasındaki en önemli etken bu hedeflerin bir an önce icraata geçirileceğinin sözünün verilmesi olmuştur.

Sky Tower otelin işletmeye açılmasından siyasi pay çıkarmaya çalışanlar aslında bugün tartışılan 3. Mendirek inşaatın yapımı da otomatik olarak kabul etmişlerdir.

Mamafih; Sky Tower otel bugün için sözü verilen bu icraatların hayata geçirilmesinden çok, günü kurtarmak maksadıyla ertelenmesini isteyen bir çizgiye geçmiş olabileceği ihtimalini de göz ardı etmemek gerekir.

” 3. mendirek inşasının ertelenmesi uzlaşması karşılığında mı kanun dışı olarak denize kaçak iskele yapılmasına belediyemiz tarafından göz göre göre müsaade edilmiştir” sorusu cevap bekleyen bir sorudur.

Hükümetin/devletin stratejilerinden haberi yokmuş gibi davranmanın ya da umursamanın ya da en üzücüsü haberi bile olmamanın Akçakoca’ya maliyetinin yüksek olacağını anlatmaktan usanmadım, usanmayacağım.

Sky Tower otelin Akçakoca’ya gelmesinden itibaren belediyemizin yatırımları revize edilmesi gerekiyordu, çünkü Turizm Stratejisi 2023 hedefleri ile ters düşmeyecek yatırımlar yapılmalıydı.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri de bu sürecin hızlandırılması için önemli bir katkı idi.

Tamam, körü körüne hükümetin stratejilerini karşısınız ve umursamıyorsunuz, hiç olmazsa Akçakoca umurunuzda olduğu için Akçakoca Ticaret ve Sanayi odasından bilgi alsaydınız.

Bugün 3.mendirek inşası için en fazla tartışılan, üzerinde kafa yorulan konu hafriyatın hangi güzergâhtan yapılacağı iken belediyemiz yatırımlarında bu konu hiçbir şekilde hesap edilmemiştir.

Yaptığı yatırımların bir kısmının hafriyatın yapılacağı güzergâh yüzünden boşa gideceğini anladığı andan itibaren de Başkan Bey 3.mendirek yapılmasın kampanyalarının hızlanmasına daha büyük destekler vermeye başlamıştır.

Yazdığım yazılarda Turizm Stratejisi 2023 belgesinden sık sık bahsettim. Önemli olduğunu defalarca belirttim.

Başkan Bey’in başdanışmanı Enver Yapıcı’ya (bana selam vermesi yasaklanmadığı günlerde) bu konuyu defalarca anlattım.

Yani Başkan Bey’in bu Turizm Stratejisi 2023 belgesinden haberdar olmaması mümkün değildir.

Yatırımlarındaki yanlışlar bilerek ve isteyerek yapılmıştır, neticede harcadığı para kendisinin parası değil, halkın parası. Hem de borçlanılarak harcanan para.

İçişleri Bakanlığı Müfettişleri yaptığı teftişlerde olaya bu yönden bakmazlar. İller bankasından borçlanılan paraların proje abuk subuk da olsa projeye uygun harcanıp harcanmadığına bakarlar.

Bu izahat gerekliydi; çünkü siperciler bu cahilane savunmayı çok sık yapmaya başladılar, içlerinde birçok arkadaşım olduğu için mahcup olmalarını istemiyorum.

 

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums