Su meselesine AK Gençlik mim koymuş

  • 2.09.2013 00:00

 Gün geçmiyor ki “facebook” da Akçakoca ile ilgili yeni gruplar kurulmuyor.

Bu grupların bazıları taverna havasında, hoş geldiniz falanca bey, falanca hanım tadında. Neredeyse katılan üyeler için bu gelen şarkı yeni gelen üyemiz için diyecekler.

Mesela bir tanesi Akçakoca sorunlarını konuşmak için kurulmuş ama politika yapmak yasakmış, her nasıl olacaksa.

3.mendirek inşaatını, sahil projesini, su meselesi ve benzeri konularda konuşulduğunda zaten politika yapılıyor demektir.

Herkese açık bir grup kurduğunu iddia edip böyle bir deklerasyonla işe başlamanın adı ben sansür uygularım benim meşrebime göre paylaşımlar yapın demektir.

Her neyse mevzuumuz bu değil.

Mevzuumuz Akçakoca’daki su savaşları,

Akçakoca Ak diye AKP’nin gençlik kollarının resmi sitesi varmış benimde yeni haberim oldu.

Facebook’daki taverna tadındaki sitelerden farklı olarak son derece başarılı bir sosyal medya gazeteciliğine imza atmışlar.

Su konusundaki rezilliğe tam olarak mim koymuşlar.

Sosyal medya haberciliği konusunda darısı CHP’li, MHP’li Saadetli ve diğer partilerimizin gençlik kollarının başına.

Akçakoca Belediyesinin Sarıyayla köyündeki su kaynaklarını ve su deposunun halini gösteren fotoğraflar yayınlamışlar.

Yönetmenimiz Nevzat Cingirt’in bu fotoğraflardan faydalanarak yaptığı haber zaten okumuşsunuzdur.

Su savaşları sosyal medyada bu kadar söz konusu olurken ya da politika konuşulmaz ilkesi sebebi ile konuşulmaz iken Akçakoca Belediyesinin su savaşlarına kendi web sitesi yolu ile nasıl katıldığını merak ettim.

Kullanmasını bilene önemli bir sosyal medya birimidir belediyelerin web sayfaları.

İlk sayfada, Zafer Bayramını kutlama mesajı, Düzce televizyonunda canlı yayına çıkacağı, eski valinin belediyemizi ziyareti, bayramlaşma töreni, Başkan Beyin personeli ile bayramlaşması haberi ile birlikte çok önemli(!) bir düzeltmesi haberi var.

Edilliağzı plajında boğulma vakaları olduğu sırada jet skiler Karasu’dan değil Karaburun’dan gelmişler. Belediyemiz mahalli basınımızın özellikle de Akcakocatv’nin yaptığı bu dehşetli(!) hatayı düzeltmek için bir açıklamada bulunmuş .

Jet ski ekibini herkes gibi tebrik ederken boğulan ailelere taziyede dahi bulunulmamış.

Jet ski ekiplerinin Karasu’dan değil Karaburun’dan gelmesi gibi çok önemli (!)detaylarla uğraşılırken bu tip detaylar belediyemiz gündemine giremiyor demek ki.

Belediyemizin web sitesinin ikinci sayfası da keçiboynuzu tadında kutlama mesajları ile dolu iken su savaşları ile ilgili açılamayı 3. sayfanın son haberi olarak buluyoruz. Sonraki 10 sayfada ise su savaşları ile ilgili bir açıklama yok.

Açıklama “toplum sağlığı içme suyu analiz sonucu “ başlığı ile verilmiş.

Haber 3-7 Temmuz tarihleri arasında olmalı çünkü web sitemizden sağlıklı bir tarih tespiti yapabilmek imkân dâhilinde değil.

İl Halk Sağlığı Laboratuarında yapılan tahlillerin sonuçlarını ve Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez’in konu ile ilgili üst yazısı yayınlanmış.

Tahlil sonuçlarını gösteren rapor tam olarak okunmasa da bol miktardaki normal ibaresinden suyun sağlıklı olduğu sonuçlarını çıkarmak mümkün.

Zaten tahlil raporunun yanlış olduğu gibi bir kanaatim yok , doğru olduğunu düşünüyorum.

Şimdi sıkı durun…

3 Temmuz’ da belediyemize gönderilen rapordaki numuneler 28 Mayıs tarihinde alınmış.

Yani 37 gün öncesine ait.

28 Mayıs tarihindeki suyun kalitesini Temmuz ayındaki suyun kalitesini ispatlamak için kullanmak nasıl akıllardır, şeytanın bile aklına gelmeyecek akıllardır.

Kendinizi dünyanın akıllısı, halkı aptal mı sanırsınız?

3 Temmuz tarihinde alınmış bir su numunesinin tahlil sonuçlarını açıklamaya ne derseniz?

Su sıkıntısının had safhada olduğu Temmuz ve Ağustos numune alıp tahlil edilmiş midir bilmiyorum.

Numune almak belediyenin mi yoksa İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğünün görevi mi onu da bilmiyorum, birçok şeyde olduğu gibi bu konuda da bilgilenmeye muhtacız.

Belediyemizden bu konuda açıklama gelme ihtimali pek olmadığına göre İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelecek açıklamanın Akçakoca halkının yararına olacağı kesindir.

Soruyu net olarak soralım:

Akçakoca halkının kullandığı suyun kalitesini ölçmek için ne aralıkla tahlil yapılmaktadır? Numune almak ve tahlil ettirmek hangi kamu kuruluşunun yetkisindedir? Temmuz ve Ağustos aylarında alınmış numuneler ve tahlil sonuçları var mıdır? Var ise bu bilgiler Akçakoca halkı ile niçin paylaşılmamaktadır?

Bu su meselesi daha çok su kaldırır, özellikle sosyal medyada.

Su kaynaklarının çamurlu deponun temiz olduğunu ispatlayacak gençler var ise harekete geçmenizin tam zamanı. Hele de Akçakoca AK platformunun yalan haber yaptığını düşünüyorsanız daha da zamanı.

Ya da Ak Gençlikten daha fedakâr olun;  Başkan Beye rağmen su deposunda bekçinin kulübesini tamir edin, su deposunun başında halkın sağlığını korumak için gönüllü nöbet timleri oluşturun an ve an Sarıyayla’daki gelişmeleri sosyal medyadan paylaşın.

Politika yapmak iyidir, politika yapmak için de bir siyasi partiye mensup olmak gerekli değildir.

Su meselesinde ise herkes politika yapmalı….

Su meselesi sağlık meselesi, bunu unutmayalım…

 

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums