Başşkan Bey ve “Gezi gençlerini anlamak lazım” Meselesi

  • 23.07.2013 00:00

 “Bu gençleri anlamak lazım”  bu lafı ben değil Başşkan Bey söyledi. Kendi kulaklarımla duydum.

Kendi kendime “hayırdır inşallah” dediğimi hatırlıyorum.

Başşkan Bey 5 Haziran tarihinde yapılan “Küresel İklim Değişikliği ve Akçakoca’nın Geleceği” panelinde yaptığı konuşmada asırlık çınarları keserken Akçakoca halkına sormayarak yanlış yaptığını ifade etmiş ve Gezi Parkı’na atıfla bu gençleri anlamak lazım demişti.

Sıcağı sıcağına da olsa çok doğru bir laftı bu.

Peki, anlamak yeterli midir?

Tamam, sizi anladım demek, her şeye ilaç mıdır?

Sadece popülist bir yaklaşımın neticesinde gençlere şirin görünmek için anlamış gibi söylenmiş olabilir mi?

Bunu anlamak için önümüzdeki gelişmelere bakmak gerekir,  kesinlikle olmaz diye kestirip atmak yanlış olur.

Önümüzdeki yerel seçimlerde belediye meclisi listesinin Başşkan Beyin bu konudaki samimiyetinin en önemli ölçüsü olacaktır.

Bu gençleri anlamak lazım diyen Başşkan Bey önümüzdeki yerel seçimlerde belediye meclisi üyelerinin tek seçicisi olarak gözüküyor.

Eh o zaman “gençleri anlamak lazım” diyen ve anlayan Başşkan Bey muhakkak ki seçilebilecek yerlere 30 yaşın altında adayların girmesini sağlayacaktır.

Nerdeyse tek belirleyici olacağı meclis üyeleri seçiminde 30 yaşın altında gençler listede yer almayacaksa Başşkan Beyin bu ifadesi kurnazca bir popülist yaklaşımdan başka bir şey olmadığı ortaya çıkacaktır.

Tamam, belediye meclisine girebilmek için kıran kırana bir mücadelenin olduğu Akçakoca’da bunu başarabilmek zor ancak  “gençleri anlamak lazım” diyen Başşkan Beyin gençleri anladığını ispatlayabilmesi için de bunu başarması zorunludur.

Burada Başşkan Beyi zorlayacak konu ise CHP’nin Akçakoca örgütünde 30 yaşın altındaki üyelerinin olmaması ihtimalidir. Akçakoca şartları göz önüne alarak 30 yaş sınırını 35 yaş olarak sınırlamak daha iyi bir çözüm olabilir.

35 yaş altındaki Akçakoca’da ki CHP üyeleri bugüne kadar belediye meclisi üyeliği için müracaat etmediyseniz bu fırsatı değerlendirmeniz gerekir. “Gençleri anlamak lazım diyen”  Başşkan Bey en azından birinizi belki de ikinizi belediye meclisine seçilmesini sağlayacaktır.

Başşkan Bey her konuştuğu lafın arkasında durduğuna(!) göre gençleri anlayıp belediye meclisine taşıyacaktır.

Bunu başarırsa,  (!)  işareti filan olmadan gerçek takdirlerimi şimdiden bütün samimiyetimle sunuyorum.

Çünkü belediye meclisinde gençlerin yer almasını çok önemsiyorum.

 

****

MÜFTÜLÜK İFTARI

Akçakoca’da olanları bazen anlamakta zorluk çekiyorum.

Akçakoca Müftlüğünün verdiği İftara ne Başşkan Bey ne başkan yardımcısı Turgay Çakmak ne de CHP İlçe Başkanı katılmış.

Buna sebepte Kızılay Konukevi sakinlerine verilen yemeğe katılmayı göstermişler.

Görev bölümü denilen bir şey var.

Hiç olmazsa biri Akçakoca Müftülüğü’nün yemeğine katılamaz mıydı?

Hadi görev taksimini beceremediler, bu durup anlatıldıktan sonra nezaketen özür dilemek hiç olmazsa biri müftülük iftarına bilahare katılamaz mıydı?

Sky Tower’daki çok yıldızla iftarlara katılmak prensiplerimize aykırı diyecek halleri de yok Sky Tower’ın  çok yıldızlı konforundan pek memnunlar. Sky Tower Otelin ekstradan belediyemize sunduğu lüks makam otomobili hizmeti de bu memnuniyeti artıran bir unsur.

Öyle yeryüzü iftarlarına katılmak için müftülük iftarına katılmamış olsalar helal olsun diyeceğim ama böyle bir durumda ortada yok.

 Aklıma Başşkan Beyin önceki kaymakamız Mehmet Ünal ile yaşadığı gerginlik aklıma gelince acaba Başşkan Bey yeni müftümüz ile böyle bir gerginlik mi yaşıyor demekten kendimi alamadım.

Başşkan Bey müftülük iftarına gitmeyi yasaklamışsa diğerleri de zor gider.

Müftülük iftarına katılmamak tesadüfî değil bilinçli bir tercih gibi duruyor.

Bu tercih; Akçakoca Müftlüğü’nün” çok yıldızlı” iftar yemeği vermesine bir tavır ise bu tavrı alkışlarım ancak iftara katılmama sebebinin bu olduğunu Akçakoca açıklanması şartıyla.

Bana göre, “çok yıldızlı” iftarlara karşı olmaları da ihtimal dâhilinde değil.

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums