İFTİRA

  • 1.03.2013 00:00

 “Barınakta balıkçılıktan başka her şey yapılıyor”  böyle buyurmuş hikmetinden(!) sual olunmaz Başşkan Beyimiz.

Zatıâlilerinin barınağa gelmeye yüzü olmadığına göre bu bilgiyi veren kimler ola ki?

 “Allah kuru iftiradan korusun“ derler ya, bu söz bundan böyle Akçakoca’da “Allah, Başşkan Beyin kuru iftirasından korusun” diye söylense yeridir.

Alenen sözcülüğünü yaptığı, bir grup işadamının menfaatleri doğrultusunda atılmış bir iftira bu. İleride kendisi de bu işadamlarının arasında yer alıp almayacağını zaman gösterecektir.

Eğer bu açıklaması iftira değilse, barınakta balıkçılıktan başka ne yapıldığını açıklamak zorundadır.

 Ne yapılıyormuş barınakta, kaçakçılık mı, narkotik suçlar mı, fuhuş mu, bakkallık mı, lokantacılık mı, berberlik mi, otomobil tamirciliği mi?

Eğer suç teşkil edecek bir eylem konusunda bilgi sahibi ise bu bilgileri Akçakoca Emniyet Müdürlüğüne aktarmalı, yok bakkallık, lokantacılık gibi işler yapıldığı konusunda bir bilgiye sahipse ihbar da bulunacağı kurum Akçakoca vergi Dairesi olmalı.

Başşkan Bey bu bilgileri vereceği yerlerin emniyet müdürlüğü ve vergi dairesi olduğunu bilemeyecek kadar cahil olamayacağına göre maksadı sadece iftira atmak olarak kaldığı gün gibi ortada.

Akçakocalı balıkçılara atılan bu iftira sadece Başşkan Beyi bağlamaz, avenesini de bağlar.

Mesela seçim öncesinde seçim çalışmaları dolayısı ile barınaktan hiç çıkmayan Başkan Yardımcısı seçildikten sonra barınağa sadece bir iki defa kayıkla denize açılmak için gelip barınakta beş dakika bile durmayan belediye meclisi üyesi Sayın Abidin Eskici’yi  bağlar.

Balıkçılarımızın en fazla oturduğu Ayazlı Mahallesinden olan şu an ki Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Çakmak’ı bağlar.

Kent konseyi sekreterliği sırasında Balıkçı Barınağı Platformu çalışmaları sırasında balıkçılar konusunda yeterli bilgi sahibi olan şu an ki baş danışman Sayın Enver Yapıcı’yı bağlar.

Akçakoca CHP ilçe yönetimini bağlar.

Kısaca Başşkan Bey bu iftirası ile kendi siyasi çevresini de vebal altında bırakmıştır. Bu saydıklarımdan hangisi kamuoyu önünde Başşkan Bey bu konuda yanlış yapmıştır diyebilmiştir.

Kapalı kapılar arkasındaki eleştirilerin hiçbir kıymeti de yok.

Bu yazının biraz gecikerek yazılmasının sebebi de, küçük de olsa bu açıklamaya tepki verecek birkaç siyasinin olması umuduydu.

Tepki veren bir ya da birkaç siyasinin olmaması benim için hiç de hayal kırıklığı değil. Daha önce söylediğim gibi herkes karnından konuşuyor, mırın kırın ediyor.

Üzüldüm mü? Elbette ki üzüldüm. Hayal kırıklığı asla, Akçakoca siyasileri beklediğim gibi davrandılar ve sukut durdular, her zaman ki gibi. Ses vermiş olsalardı beni şaşırtmış olurlardı.

Başşkan Beyin bu iftirası sadece avenesini ve CHP ilçe teşkilatını değil tepki vermeyen,  bu iftirayı kınamayan siyasi partilerimizin ilçe teşkilatlarını da bağlar.

MHP’den belediyeden başkan adaylığı şimdiden açıklayan Sayın Okan Yanmaz’ı da bağlar. Kınamada bulunmayan Sayın Okan Yanmaz’ın Başşkkan Bey ile aynı paralelde düşünüyor hükmüne verenlere de kızmaya hakkı olamaz

Sadece Sayın Mustafa Ezer’i bu konuda mazur görebilirim, çünkü kendisi kolay kolay hiçbir olayda tepki göstermiyor açıklama yapmıyor. Tepki gösterdiği ya da kınama yaptığı zaman zaten aradan birkaç ay geçmiş oluyor. Siyasi havayı koklayayım derken hava da koku filan kalmamış oluyor.

Başşkan Beyimiz düpedüz iftira olan bu açıklamasını Burası Düzce  gazetesine verdiği bir röportajda yaptı. Edindiğim bilgilere de göre yapacağı basın toplantısında her zaman ki gibi, ben böyle dememiştim yanlış anlaşıldım, açıklamalarında bulunacaktı.

Kamuoyunda yeterli tepki görmeyince basın toplantısında bu konuyu geçiştirmeyi uygun bulmuş olmalı. Güzide mahalli basınımızın temsilcileri de Başşkan Beyimizi üzmemek, gücendirmemek için bu konu hakkında soru sormamışlardır, doğal olarak.

Yanlış anlaşıldım diye de düzeltme yapmadığına göre “barınakta balıkçılıktan başka her şey yapılıyor” iftirasının arkasında kapı gibi duruyor demektir.

Balıkçılarda böylece anında tepki vermeyerek Başşkan Beyin iftirasına sahip çıktığını öğrenmiş oldular. 15-20 gün sonra yapılacak yanlış anlaşıldım açıklamasını duyan ülkemiz sathındaki her karga gülme krizine kapılacaktır, bu açıklamaya gülmek şehrimiz kargaları ile sınırlı kalmayacaktır.

RAHVAN ATIN TEKMESİ PEK OLUR.

Bu atasözünün de balıkçıların bu iftira karşısındaki suskunluğunu çok net anlattığını düşünüyorum.

Bekleyelim,görelim.

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums