ÇOK SALLAMA ! BAŞŞKAN BEY

  • 9.01.2013 00:00

 Ahanda tam beklediğim kıvamda bir açıklamalar, aynen Süleyman Demirel’in açıklamaları gibi.

Birkaç rakam biraz hamaset biraz böbürlenme.* Sayın Fikret Albayrak’ın son günlerdeki açıklamaları tam Süleyman Demirel üslubuna uygun.

Süleyman Demirel bu açıklamaları okumuş olsa “Kimse bana Akçakoca Belediye Başkanı solcudur dedirtemez, o benim kardaşımdır” açıklamasını yapardı.

Tamam, Süleyman Demirel gibi olabilmek için kırk fırın ekmek lazım yemek lazım ama ancak Başşkan Bey ilk fırın ekmeği yemiş bitirmiş, gözüküyor.

Sevenleri ilk fırın ekmeği bitirmiş olması ile ilgili bir kutlama yarışına girebilirler. İşi gücü bıraktım yağcılara yağcılık yağmaları için fırsat yaratıyorum yahu. Hay bin kunduz.

Bu açıklamaları yaptığı mahalli basından arkadaşlarımıza kızmak da kızamıyorum, çünkü aykırı sorular olursa Başşkan Bey daha önce yaptığı gibi basın toplantılarına son verebilir. Mahalli basındaki arkadaşlarımızın haber kaynaklarını kaybetmemek için gösterdikleri bu hassasiyeti anlayışla karşılamak lazım.

Verdiği 3-5 tane rakam ile hiç bir şey açıklanmış olmuyor. Birkaç rakam açıklıyor, alın size borçlarımız ile açıklamar, yerseniz diyor.

Müfettişler gittikten sonra yapacağım dediği açıklama buymuş meğer. Komik bir açıklama. Bunu açıklamak için müfettişlerin gitmesini beklemenin bir tek izahatı olabilir. Bu komik açıklama ile müfettişlere mahcup olmayı göze alamamış olması.

Belediyemizin borçları ve mali yapısı ile ilgili sorulacak o kadar çok soru var ki? Bu sorular başka bir yazının konusu, hatta birkaç yazının.

Ancak asıl ümidim buna gerek kalmadan bu soruların sorulması ya da Başşkan Beyin bizahiti kapsamlı bir açıklama yapması. Ne demişler ümit fakirin ekmeği. Akçakoca olarak da şeffaflık fakiri olduğumuza göre en azından bu ümidi taşımak hakkımız.

Hafızası iyi olanlar hatırlar Başşkan Beyin ilk icraatlarından biri köylü pazarı kurmak olmuş, kurduğu köylü pazarının yeri hesapsız kitapsız olunca da köylülerimize hiç cazip gelmemiş, pazarda satış yapan bir köylü bile olmamıştı. Yapmış olduğu köylü pazarı hazine arazine taşmış ve o zaman ki kaymakam Sayın İsmail Ünal ‘ın girişimleri ile hazine arazisi bölümüne geçen kısım yıkılmıştı.

Başşkan Bey bu yıkımdan hareketle bu kaymakam benim yaptığım her şeye karşı çıkıyor diyerek, her yerde öfke dolu açıklamalar yapmıştı. Şimdi de köylü pazarının tamamı kendi direktifleri ile yıkıldı. Bu yıkım dolayısı ile kendi kendisini engelliyor diyebilir miyiz? Ya öfkesini kendisine yöneltip kendine de zarar verirse.

 Sahi kaça mal olmuştu köylü pazarı. Değeri bir kuruşun altında olmalı ki Başşkan Bey tarafından hesaba katılmıyor.

Aslında köylü pazarının yapımı Başşkan Bey geldiğinde kesin projelere sahip olmadığının da ispatıdır. Öyle ya kafasında sahil projesi gibi bir projesi varsa niye sahil projesi alanına köylü pazarı yapsın değil mi?

Fikrim geldi köylü pazarı yaptım, fikrim geldi yıktım yapacaksın ondan sonra hesapsız bir kuruş harcanmadı diyeceksin, herkes balık hafızalı değil ki. Bakın ben Başşkan Beyin fikrimgeldi pozisyonuna girmesinden hem kendim hem de Akçakoca adına acayip tırsıyorum.

O zamanlar Başşkan Beyin borçlanmanın dayanılmaz kolaylığının farkında olmadığı günlerdi.  Hükümetin su borçlarına getireceği affın sağlayacağı paralardan büyük ümitleri vardı, bu affın kapsamı ve şekli kanun çıkmadan önce dahi belliydi. Buradan gelecek paralar ile yatırım yapmayı planlıyordu.

Ancak belediyemiz su paralarının tahsilâtında tam bir fiyasko yaşadı. Kanun çıktıktan sonra su tahsilâtı yapmak için gereken siyasi dik duruşu gerçekleştiremediği için tahsilât çok düşük kaldı.

Şimdi tahsilâtını yapamadığı parayı hesap verecek kuruşlardan değerlendirmiyor olmalı, Başşkan Bey. Yazının başlarında da açıkladığım gibi tam Süleyman Demirel’e münasip bir açıklama.

Tamam, su paralarını zamanında tahsil edemeyen diğer belediye başkanlarının da vebali büyüktür ancak çıkacak kanun ile su paraları tahsilâtından kaynak yaratacağını, borçlanmayı keşfedene kadar her yerde açıklayan da Başşkan Beyin zatı âlileridir.

Ertesi gün yaptığı açıklama da birincisine rahmet okutturuyor, Süleyman Demirel bile bu açıklamaya meşhur şapkasını çıkarırdı. Başşkan Bey en çok iş bulmak konusunda zorlanıyormuş ancak her şeye rağmen 600 kişiye iş bulmuş.

Bakın burada kaçamak laf filan olmaz. Kesin rakam verdiğine göre bu 600 kişilik listeyi hemen açıklamalı.

Tabii ki böyle bir liste yok. Başşkan Bey sallamalarından biri daha. Bakın şu olabilir. İş temini için ricacı olduğu her telefonu her görüşmeyi sayıyor olabilir.

Bu iş bulma kısmı nasıl gerçekleşiyor olabilir. Tahminim şöyle. İlçemizdeki kuruluşlar aradıkları vasıftaki elemanı Başşkan Beye bildiriyorlar o da kendisine yapılan müracaatlardan yönlendirme yapıyor olmalı. Şirketlerimiz elemanlarını Başşkan Beye sormadan almıyorlar demek ki.

Bu şirketlerde iş arayan sakinlerimiz bu şirketlere başvurarak zaman kaybetmesinler hemen Başşkan Beye müracaat etsinler. Başşkan Beyin açıklamalarına göre bütün inisiyatif kendisinde. Sanki şirketlerde sahiplerinin ve de yöneticilerinin hiç hükmü yok. Böbürlenmek böyle bir şeydir.  Böbürlenmenin içeriği boştur, gerçeklikle alakası yoktur.

Solcu(!) Başşkan Bey işe aldırdığı işçilere, bakın ben solcu(!) biriyim sendikalaşmaya çok önem veririm, sizleri işe aldırıyorum ama işyerinizde sendikalaşmak için mücadele verin, vermezseniz hatırım kalır demiştir, değil mi?

Hatta yine açıklamalarına göre 300 kişilik yeni istihdam alanı için işverenlere orada çalışacak işçileri size ben bulacağım ancak burada sendika kurulması için işçilere destek vereceğim haberiniz olsun da demiştir.

Solcu(!) bir belediye başkanı 600 kişi işe aldırıyor ve 300 kişiyi daha işe aldırıyorsa sendika kurma girişimleri için işe yerleştirdiği en güvenilir elemanları ile harekete geçmiştir.

Akçakoca da güçlü bir sendikanın temelini ben attım diyebilmek harika bir siyasi fırsattır. Sendika kurulmasına destek vermek solcu(!) bir belediye başkanı vazgeçilmez bir siyasi tutkudur. Başkan Beyde solcudur(!). Yakında Akçakoca’da gerçekleşecek sendikalaşma mücadelesi Başşkan Beyin büyük gayretleri ile gerçekleşecektir.

Başşkan Beyi çok yakinen destekleyen memur sendikaları üyeleri ve emekli üyeleri hareketin içerisinde olacak ve Başşkan Beye bu konuda büyük destek vereceklerdir. Öyle ya sendikacılık sadece devletin kurumlarında yapılacak bir şey değil ki.

Haydi, hayırlısı. Ben bu 600 kişiye iş buldum 300 kişiye daha iş bulacağım açıklamasından sonra Akçakoca’ da ki sendikal hareketler için çok umutlandım.

Tabii ki bu yazdıklarım sadece ironi, bu bahsettiklerimin hiç biri olmayacak ve AKP politikalarının Başşkan Bey tarafından uygulanmasını sessizlik içerisinde izleyeceğiz.

Nerden mi? Biliyorum.

Yığılcalı işçilere yapılan ayrımcılık ve bu ayrımcılığa karşı tepkisizlik en önemli göstergelerden biriydi de oradan.

Burası Akçakoca, burası haklar ve adalet üzerinden siyaset yapanların değil küçük hesaplar üzerinden siyaset yapanların büyük çoğunluğu teşkil ettiği bir ilçe.

“ Çok sallama Başşkan Bey, sallarken önce kendin düşebilirsin aman dikkat!” Diyerek yazıyı şimdilik sonlandırayım. Şimdilik diyorum çünkü bu mevzu daha çok su kaldırır.

 

*Yazılarda Sayınn Fikret Albayrak yazmak bir hayli harf ziyanlığına sebep oluyordu. Bundan sonra yazılarımda kendisinden Başşkan Bey diye bahsedeceğim. İsteyenler okurken Başşkan Bey yerine Sayınn Fikret Albayrak hitabını koyabilirler.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums