‘Bahçeli kurttur, Erdoğan’a tuzak kuruyor’

  • 29.11.2016 00:00

 Her ne kadar Beştepe’den “Cumhurbaşkanımız Devlet Bahçeli’nin bir tuzak kurduğunu düşünmüyor, bilakis makul katkılarından dolayı müteşekkiriz” açıklamaları yapılsa da... 

Her ne kadar Başbakan Yıldırım üstüne basa basa “Bahçeli’nin samimiyetinden” kuşku duymadığını ifade etse de...

AK Parti milletvekilleri arasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin özellikle “başkanlık sistemi’ konusundaki ‘samimiyeti’ tartışma konusu.

AK Partili siyasetçiler arasında ‘MHP’nin farklı bir ajandası olduğuna ve Bahçeli’nin AK Parti’yi bir mindere çekmeye çalıştığına’ inananlarının sayısı pek de azımsanacak gibi değil.

Ancak bütün bu ‘iddialar, bu ‘endişeler’ AK Parti içerisinde kulaktan kulağa fısıltı halinde konuşulmaktan öteye gitmedi. Kimse çıkıp da yüksek sesle “Evet, ben böyle düşünüyorum’ demedi ve kulis iddialarının ötesine de geçmedi.

Dahası 14 yıllık AK Partili milletvekillerinin bir kısmı sessizliğe gömülüp, bir kısmı ise Bahçeli’ye övgüler yağdırıp, ‘’yaşa Devlet Bahçeli sen çok yaşa” methiyeleri düzerken...

Dün..

Bir buçuk yıllık AK Partili Tuğrul Türkeş çıktı ve Hürriyet Gazetesi’nden Cansu Çamlıbel’e ‘Devlet Bahçeli Erdoğan’a tuzak kuruyor, referanduma gitmeyelim, kaybederiz’  uyarısında bulunan bir mülakat verdi.

Hem de ne mülakat. Tuğrul Türkeş’in söylediklerini başka bir ‘bakan’, başka ‘başbakan yardımcısı’ başka bir ‘milletvekili’ söyleseydi görün bakın neler gelirdi başına!
İlk elin ‘hainlik’ten açılacağını ben söyleyeyim de gerisini siz getirin.

Neyse... Konumuza dönelim.

Tuğrul Türkeş özetle şöyle diyor:
“Devlet Bahçeli, AK Parti’den kendisine herhangi bir davet olmaksızın aniden çıkıp ‘Ben varım, bu işe katkı sunayım’ dedi. AK Parti’nin bu durumda ‘Yok kardeşim senden gelecek hayır Allah’tan gelsin’ mi diyecekti? Sayın Bahçeli öyle deyince AK Parti de ‘Memnuniyetle, buyur katkını sun. Allah razı olsun’ dedi.”

“AK Parti iyi niyetle yaklaşıyor, ancak Sayın Bahçeli çok deneyimli ve kurt bir siyasetçidir. AK Parti’nin menfaatini değil elbette kendi partisinin önceliklerini düşünecek. Burada bir yürüttüğü bir strateji var.”

“Bahçeli idam cezasının gelmeyeceğini biliyor. AK Parti idamı geri getiremez ben de AK Parti’yi sıkıştırırım ve MHP olarak avantaj sağlarım diye düşünüyor.”

“MHP’ye bütün bu yardımları için teşekkür edelim ama muhalefet partisinin genel başkanı olarak ‘Aniden niye bize yardımcı olmaya çalışıyor” diye de düşünmemiz gerekiyor.”

“Referandumda yüzde 50 artı 1 almanız lazım. 49.9 aldığınız zaman ‘1 Kasım 2015’te 49.5 almıştım, 0,5 oyumu artırdım’ diyemezsiniz. Referandumu kaybettin, iddianı kaybettin demektir. Bunu da sana 40 milletvekili olan bir parti yaptırdı. Bunun bir bedeli olur. Asgaride seçime gitmen gerekir gibi bir durumla karşı karşıya kalabiliriz.”

“Turgut Özal “Benim cazibem var, iktidardayım, kendi gücümle bunları paketler bitiririm. Ben parti içinde bir talimat verince birinin gidip Demirel’le öbürünün Erbakan’la konuşmasının yolunu kapatayım” dedi. 1987’de referanduma gitti. Özal’ın en güçlü olduğu dönemdi. Peki Özal’ın istediği referandum nasıl sonuçlandı? Eski siyasetçilerin önü açılırken Özal’ı da eski siyasetçiler tüneline itti.”

“Mecliste 40 milletvekiliyle iktidar partisine bir zarar veremezsin ama yanlış bir adım attırırsan referandumda yüzde 49 dahi alsa AK Parti referandumu kaybetmiş sayılır.”

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş neden böylesi bir mülakat verdiğini ise şu sözlerle açıklıyor:

“Bu söylediklerimi partim içinde de söylüyorum. Onun için de rahatlıkla bir gazeteciyle de kamuoyuyla da paylaşıyorum. AK Parti’nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekiyor.”

Tuğrul Türkeş’in bu mülakatını okuyunca şöyle düşündüm:

Birincisi... Bravo. Bir buçuk yıllık AK Partili ama gerçekten partisinin geleceğini düşünüyor, partisinin zarar görmesini istemiyor ve Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a rağmen çıkıp ‘Bahçeli tuzak kuruyor’ uyarısında bulunabiliyor.

İkincisi... Acaba... Tuğrul Türkeş Bahçeli-Erdoğan yakınlaşmasından, AK Parti – MHP ittifakından huzursuz oluyor olabilir mi? Acaba... MHP ve AK Parti ittifakı oluştuğunda ‘biricikliğini’ kaybeder korkusu mu taşıyor? Acaba ‘uyarı’ adı altında oluşan ittifaka ‘çomak mı sokmaya’ çalışıyor?

Yalnız şu konuda hakkını yemeyelim Tuğrul Türkeş’in... Sayın Türkeş, dün röportajda ne okuduysanız satırı satırına hatta daha fazlasını AK Parti içerisinde de, Başbakan Yıldırım’ın başkanlığındaki kabine toplantısında da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık yaptığı bakanlar kurulunda da söylüyor. 

Yine de...

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in dünkü mülakat çıkışı enteresandı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums