Fedin faiz kararının ardından dolar güne nasıl başladı?

ABD Merkez Bankası Fedin faiz kararının ardından dolarda sakin seyir yaşanıyor.

Fedin faiz kararının ardından dolar güne nasıl başladı?
2.02.2017 - 09:51
1447

 ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararının ardından dolarda sakin seyir yaşanıyor. 

Yılın ilk toplantısında faize dokunmayan Fed, ekonomiye dair iyimser görünümü devam ettirdi.

Dünkü karar sonrasında dolar bugün bankalararası piyasada 3,76 civarında işlem görüyor. Euro ise 4,05'in üzerinde seyrediyor.

Fed yılın ilk toplatısında faize dokunmadı

Amerika Merkez Bankası Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Çarşamba günü yaptığı açıklamada faiz aralığını yüzde 0.5 - 0.75'te tuttuğunu bildirdi. ABD Merkez Bankası, işgücü piyasasının ılımlı büyümenin olduğu bir ortamda güçlenmeye devam ettiğini bildirirken, istihdamdaki artışın "sağlam" olduğunu ve işsizliğin düşük seviyede kaldığını bildirdi. 

ABD Merkez Bankası'nın açıklamasında, iş yatırımının "yumuşak" kaldığı belirtilirken, yakın dönemli risk görünümünün "genel olarak dengeli" olduğu tekrar edildi.

Yapılan açıklamada, ABD'de tüketici harcamalarının ılımlı bir şekilde artmaya devam ettiği belirtilirken enflasyonun geçtiğimiz çeyreklerde artmasına rağmen hala yüzde 2 hedefinin altında olduğu ve piyasa bazlı enflasyon göstergelerinin düşük seyrettiği bildirildi. Yüzde 2'lik enflasyon hedefine ise orta vadede ulaşılacağı öngörülürken bu hedefe ulaşılana kadar genişlemeci para politikasının sürdürüleceği kaydedildi. 

 

Seyfettin Gürsel: Ekonomi kurumları itibarıyla bu ülke iyi yönetilmiyor; bu çok açık!

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums