Berat Albayrak kadar başınıza taş düşsün!

  • 26.11.2015 00:00

 E tabi haliyle kafayı Erdoğan'la sıyırdıkları için şimdi de Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a kafayı taktılar.


Neymiş efendim? “Türkiye'ye saltanat geliyormuş”, “Damadını bakan yapmış” bla bla bla…

7 Haziran öncesi Erdoğan'ı başkan yapmayıp 8 Haziran'da yargılayacaklardı, hatta bir ara hızlarını alamadılar “Erdoğan Lahey'de yargılanacak” diye ahmakça propaganda yaptılar.

Öyle ki 1 Kasım seçimlerinde avuçlarını yaladılar, yalamakla da kalmadılar “Seni Başkan Yaptırmayacağız” diye seçim kampanyası yapıp şimdilerde de başkanlık sistemini tartışabiliriz diyorlar.

Yavaş yavaş yola geliyorlar, avuçlarını yaladıktan sonra yola gelmeleri bizim için de işte böyle yazı konusu oluyor, keyiften dört köşe oluyoruz vallahi.

Bakanlar Kurulu belli olduktan sonra ise Berat Albayrak'ı Erdoğan'ın damadı olmasından dolayı hedefe oturttular.

Hatta bazıları “Berat Albayrak kim ki bakan oluyormuş!” diye ağlamaları seansları düzenliyor.

Bunların kafaları ancak maklube yapmaya, bunlara yaltakçılık yapanların kafaları da ancak alkol yasakları için barikat kurmaya basar ama biz yine de anlatalım.
Berat Albayrak Çalık Holding gibi Türkiye'nin önemli enerji kuruluşlarından birinin yöneticiliğini yapmış bir isim. Bunu da çok genç sayılabilecek bir yaş olan 37 yaşında yapmıştır.

Çalık Holding dediğinde az buz bir şey değildir, hemen Çalık Holding'in sitesinden alıntılanmış bir bilgiyi de bu noktada aktaralım: “…Kurulduğu günden bu yana gerek Türkiye'de, gerekse faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde istikrarlı bir büyüme sergilemeye devam eden Grup, 2007 yılında Arnavutluk'un sabit telefon operatörü ve internet sağlayıcısı ALBtelecom'u, 2010'da Türkiye'nin 5 ilde elektrik dağıtımını gerçekleştiren Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi YEDAŞ'ı, 2012'de Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi'ni ve 2013 yılında da 7 ilde faaliyet gösteren ARAS EDAŞ'ı bünyesine katmıştır. Dünya enerji sektöründe güvenilirliği ve rakiplerinden farklılaşan çalışma anlayışıyla iş hacmini 2013 yılında da sürdüren Çalık Holding'in Enerji Grubu; Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika gibi enerji rezervleri zengin coğrafyalarda tercih edilen şirketler arasında yer almıştır. Çalık Enerji, 2013 yılında Türkmenistan'ın Ahal, Lebap, Mari kentlerinde başladığı 3 elektrik santralinin inşasına devam etmiş, Ahal ve Derweze'de ise 2 yeni elektrik santrali için anlaşma imzalamıştır. 2013 yılında Gardabani projesiyle Gürcistan'daki en büyük EPC müteahhidi olan Şirket, yine aynı yıl içerisinde Irak'ta toplam kapasiteleri 2.000 MW olan 2 adet elektrik santrali tamamlamıştır. Rize'deki Adacami HES Projesi'ni de 2013 yılında tamamlamıştır.”

Berat Albayrak yüksek lisansını Amerika'da bununla birlikte doktorasını da Türkiye'de “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” üzerine yapmış, enerji ve enerjinin ekonomisi konusunda son derece sağlam bir CV'ye sahiptir.

Kısacası bakan olmasının Erdoğan'ın damadı olmasıyla bir alakası yoktur, eğitimiyle ve bilgi birikimiyle alakası vardır.

Doktora tezini merak edenler YÖK'ün tez kılavuzundan taratıp bulabilirler. Ben şahsen tarattım buldum ve biraz da inceledim.

Kimya mühendisi diplomasına sahip olduğum için de enerji konusuna az çok vakıfım. Gerek yenilenebilir, gerekse de nükleer enerjiyle ilgili bilimsel bilgiler aktarırdım ama siyasete “onun bunun damadı” diye çapsız bir biçimde yaklaştığınız için seviyeniz benim anlattığım şeylere yetmeyecek, havaya anlatmış gibi olacağım için de değmez.

Türkiye'de enerji önemli bir müessesedir. Türkiye son çeyrekte %10 gibi bir oranla enerji konusunda dışa bağımlılığını azaltmıştır ama bu yeterli değildir.

Yeterli olmadığı için de Türkiye'nin %6'lık enerji ihtiyacını karşılayacak olan Akkuyu Nükleer Santrali ile Türkiye'nin yapıldıktan sonra enerji ihtiyacından 100 milyar daha fazla elektrik üreteceği hedeflenen Sinop Nükleer Santrali proje kapsamına konulmuştur, %80'den %55 gibi bir orana düşen enerjideki dışa bağımlılık bunlarla birlikte %25 civarlarına çok rahat bir şekilde gerileyecektir.

Zaten yeni dünyada da işler yenilenebilir enerji kaynakları ve nükleer santralin ortaklaşa çalışma prensibiyle ilerliyor, kısacası birini birinden ayırmakla hiçbir halt yiyemiyorsun.

Hani “Tam Bağımsız Türkiye” diye Cihangir Sokakları'nda avazınız çıktığınız kadar bağırıyorsunuz ya mesele nükleer santralle birlikte Türkiye'nin tam bağımsızlığıdır ama kafayı Erdoğan'la bozduğunuz için bunlarla ilgili de kafa patlatmaya çapınız yetmez.

Öyle ki Rus uçağı haklı bir şekilde düşürüldükten sonra Fethullah'ın Şakirtleri ve Geziciler olarak “nasıl düşürürsünüz bu uçağı!” diye yalakalığını yaptığınız Rusya'ya doğalgaz konusunda bağımlıyız, Türkiye'ye yapılacak olan santraller de bununla alakalıdır.

Çevre, çiçek, böcek, ekoloji” falan gibi dört duvar arasında anca kendi kendinize sattığınız bilgilerle de bu işler yürümez. Hayran olduğunuz o Batı'nın birçok ülkesi nükleer enerjiyle enerjisini sağlıyor, ekonomisini de dışa bağımlı olmadan kendi dümeninde tuttuğu için halkına refah sağlıyor.

Halkın sefaletten buram buram inlediği o aşık olduğunuz Küba da yeni trendiniz Rusya'yla 1,2 milyar dolar tutarında termik santral anlaşması yapmıştı. Termik santral dediğiniz de karbondioksit emisyonu ve kül fazlalığından dolayı iyi bir şekilde korunması olmazsa çevreye çok da faydalı olacak bir şey değildir.

Ama onun için tek kelime edemezsiniz, zaten bunları da anlamanız için de azıcık kitap karıştırmanız gerekir. Aşık olduğunuz Lenin'in kitaplarını hatim etmişsinizdir ama Lenin'in enerji konusunda hiçbir politikası olmadığı için o kitaplardan da bir şey satamazsınız.

Bununla birlikte Türkiye ile Kuzey Irak arasında olan petrol köprülerinden geçen varilin 1 milyon varilin üstüne çıkmasını hedefleyen bir Türkiye var. Geçen Mayıs ayında 2 binden 650 bin dolaylarına bu varil sayısı çıkmıştı, şimdi ise bunun üstü hedefleniyor.

Tüm bunları alt alta koyduğunuz da stratejik olarak Berat Albayrak'ın bilgisi ve tecrübesiyle bu konulara çok iyi vakıflık yapacağı kanaatini taşıyorum.
Siz taşımasınız da olur.

Muhtar bile olamaz” dediğiniz kişi Cumhurbaşkanı oldu, Allah sayenizde verdikçe veriyor “Başkan olamaz” dediniz muhtemelen yine avucunuzu yalayacaksınız, çünkü hoplasanız da zıplasanız da Erdoğan başkan olacak.

Tabi sizlerin korosuna katılan bazı AKP'lileri de (evet AK Parti'li değil, AKP'li) unutmamak lazım. Onlar da “Erdoğan'ın damadı olması dışında başka ne işlevi var?” diye sorup duruyorlardı.

Hatta içlerinden bazıları hızlarını alamamış bir şekilde aylar boyu CHP ile koalisyonun Türkiye'yi nasıl rahatlatacağını ve nasıl hayırlara vesile olacağını anlatıp durdular.

Herhalde koalisyon olsaydı akıllarınca Enerji Bakanlığı'na Mahmut Tanal'ı falan getirirlerdi, ona da “kim” dememek için dostlar alışverişte görsün misali az çok Coulomb sayısı falan bilen fizik öğretmeni Muharrem İnce anca bunların hevesini keserdi.

Şimdi de otursunlar başkanlık sisteminin Türkiye'ye olup olmayacağını tartışadursunlar. Halk zaten 1 Kasım'da AK Parti'ye bu yetkiyi verdi, o yetkiyi nerden okuyacaklarını şaşırdılar, akademik üç beş ecnebi kelimeyle de olayları analiz edemedikleri için halka satamamanın hazımsızlığını yaşıyorlar.

Keyfimiz bir yazıyla bitmesin, Başkanlık Sistemi'yle de ilgili diyeceklerim Cumartesi gününe kalsın. Fethullah'ın Şakirtlerine ve Gezicilere de tavsiyem okuyup gelsinler, işin pek tadını çıkaramıyoruz hal böyle olunca.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums