Sen PKK’yı Lanetleyebilir misin Demirtaş?

  • 17.09.2015 00:00

 HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş “Teröre Lanet Yürüyüşü” gerçekleştirecek olan STK'lara aynen şöyle demiş: “Kürt esnafın işyeri yanarken neredeydiniz? Yüzlerce Kürt işyeri yandı onlar da esnaf değil mi? TOBB artık Saray'ın talimatıyla hareket etmemeli. Protesto yapın, yapmayın demiyoruz. Gücün yetiyorsa git Saray'ın önünde yap. Irkçılık yapmayın. Gelin Ankara'da barış ve kardeşlik için beraber yürüyelim. Şiddete karşı hep birlikte duralım.”

Her fırsatta şirket olarak teröre karşı mesafesini dile getiren Doğan Holding'in en büyük gazetesi olan Hürriyet ise PKK'nın siyasi uzantısı olan partinin eş başkanı Demirtaş'ın PR çalışmasını haber başlığından yapmış: “Demirtaş'tan TOBB'a Bayrak Yürüyüşü tepkisi
Cidden manzara süper.
Özel olarak bir senaryo yazılsaydı iddia ediyorum bu kadar süper manzarayla karşılaşmayabilirdik.
Selahattin Demirtaş'ın artık son zamanlarda gerçekten ne dediğini ya da dedikleriyle ne demek istediğini anlayan varsa devlet tarafından üstün şeref madalyasıyla ödüllendirilmeye layık.
Birincisi Hürriyet Demirtaş hayranı olabilir ama öncelikle ikide bir basın ilkelerine uymaktan söz ediyorsa bu yürüyüşün adının “Bayrak Yürüyüşü” değil, “Teröre Lanet Yürüyüşü” olduğunu öğrenmeli.
İkincisi birinci olarak söylediğim şeyi geri almak zorundayım çünkü Hürriyet PKK'ya terör örgütü demekten son derece imtina ettiği için “Teröre Lanet Yürüyüşü” dememesini de normal karşılıyorum.
Kanallarında “HDP'ye oy ver, kurtul” diye KJ geçen Doğan Medyası'nın bu tarz söylemlerde bulunmasına artık kimse şaşırmıyor.
Zaten tablo ortada.
Şimdi gelelim Demirtaş'a…
Demirtaş diyor ki: “TOBB, 'bayrağını al gel teröre karşı yürüyelim' diyor. Sanki Kürtler bayrağa saldırmış. Bu çarpıtmadır.”
Bu çarpıtmadır evet ama senin yaptığın çarpıtmadır Demirtaş.
Kürtlerin bayrağa saldırdığını söyleyen yok, lakin PKK'nın yaptıklarını terör olarak görmediğin için olayı bu şekilde Kürtler üzerinden manipüle etmen de çok normal artık.
Senin uzun zamandan beri görevin zaten bu.
Ayrıca HDP kurulurken “Türkiyelileşiyoruz” söylemini bas bas bağıran sen değil miydin Demirtaş?
Eğer sensen bu, “Türkiyelileşiyoruz” derken bayrakla ne alıp veremediğin var?
Türkiyelileşmekten” kastın neydi o zaman?
Türkiyelileşiyoruz” derken seninle aynı makama sahip Figen Yüksekdağ'ın sırtını terör örgütlerine dayamasıysa Türkiyelileşmek orası senin bileceğin iştir.
Lakin “şiddete karşı çıkalım” derken önce seninle aynı makama sahip Yüksekdağ'ın şiddete sırtını dayamasına karşı çıkacaksın.
Sonra “İç Savaşı Cizre'den başlatacağız” diyen ve görevden alınan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'e iki çift laf söyleyeceksin.
Zaten PKK'nın güdümünde olduğun için bu terör örgütüne bir şey söyleyemiyorsun onları anladık da Yüksekdağ ve İmret'e de bir şey söyleyemiyorsan hiç konuşmayacaksın.
Açıkçası susacaksın.
PKK terör örgütünün son 1,5 ayda canına kıydığı masum insanların hatırına susacaksın.
O insanlara saygın yoksa bile onların acılı ailelerinin hatırına susacaksın.
İlla ki konuşmak istersen Cemil Bayık'ın herkesi HDP'ye oy vermeye davet etmesinin ne gibi bir anlama geldiğini anlatarak konuşabilirsin.
Hani sen değil miydin birkaç ay önce “HDP kararlarını bu genel merkezde alır, PKK'yla bir bağı yoktur” diyen?
Öyleyse neden bir terör örgütünün lideri senin partin için oy çağrısı yapar?
O zaman senin gibi partinin diğer eş başkanı olan Figen Yüksekdağ Kandil'e gidip KCK yetkileriyle görüşür?
Saray falan diye zırvalayacağına bunlardan söz edebilirsin mesela.
PKK son 1,5 ayda yüzlerce masum insanın canına kıymışsa sen hala sağduyu örneği gösteren STK'lara neden “Teröre Lanet Yürüyüşü” yapıyorsunuz diye sorarsan sana da hangi gezegende yaşıyorsun diye sorarlar.
Zaten sahi sen değil misin halka “silahlanın” diye çağrı yapan?
Silahlanın” diye çağrı yapmanın üstüne barıştan söz etmen barışı kirletir, bunun üstüne de Ahmet Hakan'ın programlarında saz çalman bu kiri temizlemez.
Ancak Nazlı Ilıcak gibiler senin PR'ını “HDP=PKK değildir, oyumu HDP'ye vereceğim” diye yapar.
Hani savaşa karşı çıkmaktan falan bahsediyorsun ya…
PKK terör örgütünü “terör örgütü” diyerek iki cümleyle de olsa lanetleyebilir misin?
Hani Kürtlerin dükkanlarının yakılmasından bahsediyorsun ya…
Hüda-Par'ın parti binalarını yağmalayanları iki cümleyle de olsa lanetleyebilir misin?
Hani insanların ölümünden bahsediyorsun ya…
Yasin Börü'yü, Fırat Simpil'i, Yunus Koca'yı alçakça katledenleri iki cümleyle de olsa lanetleyebilir misin?
Bir elinde saz, diğer elinde mikrofonla yaptığın popülizmi bırakıp Kandil'e çıkıp PKK'ya “silahları bırakın, bırakmazsanız biz sizin yanınızda değiliz, karşınızdayız” diyebilir misin?
Diyemezsin! 
O zaman en iyisi bunların dediğin zaman şu durumunla altından kalkamayacağın “Büyük İnsanlık” gibi sloganlardan bahset.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums