Engelli komşu

  • 5.07.2012 00:00

 Soru: Sevgili Sivilay Abla. Türkiye genelinde yapılan bir anketten çıkan sonuçlara göre ülkemiz insanının %70’i engelli bir komşu istemiyor. Bu nasıl bir tahammülsüzlüktür. Vapurda otobüste yanımda oturan on kişiden yedisinin böyle insanlar olması beni dehşete düşürüyor. Bu ruh halinden çıkmak için bana ne önerirsiniz? Saygılarımla Filiz Çolak

Cevap: Sevgili Filiz. Komşu, hayat ansiklopedisinde “külüne bile muhtaç olunan kişi” olarak tanımlanmaktadır. Komşu, zor durumda kaldığında çocuğunu bir saatliğine bırakabileceğin kişidir. Komşu, priz yerinden çıktığında bunu tamir edebilme ihtimali olan kişidir. Gecenin bir vakti “imdat” diye bağırdığında yatağından fırlayıp koşan kişidir. Kız istemede, evde kendi aramızda nişanda evinden sandalye taşıyan, cenazede eteği belinde mutfaktan çıkmayan kişidir. Komşudan böyle beklentileri olan bir toplumun tekerlekli sandalyeli bir komşu istememesi normaldir. Sadece istememektedir zaten. Üç odalı değil dört odalı ev de istemektedir ama üç odalıda da mutludur. Durum böyle iken; gözleri görmeyen komşuların apartmandan atılması için imza toplayacakmış, tekerlekli sandalye kaysın diye merdivenlere yağ dökecekmiş havası vermek anketçi kurnazlığıdır.

Panik yok! Vapurda, otobüste yanında oturanlar normal insanlar. Ha! Acayip uyuz komşular yok mu? Var tabii ki. Ancak bu kişilerin uyuzluğu dışarıdan bakınca anlaşılmıyor, isteyip istememe şansın yok.

Öfke kupadan tatlıdır

Soru: Sevgili Sivilay Abla. Aziz Yıldırım’ın şikeden suçlu bulunması, yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılması, taraftarların tezahüratları ve Aziz Yıldırım’ın çıkar çıkmaz Gülen’den intikam alacağını söylemesi Fenerbahçe’ye ne getirir ne götürür? Murat Yılmaz

Cevap: Sevgili Murat. Bu soruya cevap bulmamız için elimizde beş temel ilke var.

1. Öfke baldan tatlıdır.

2. Aşk acısı, âşık olduğun kişiye olan aşkının önüne geçmeye teşnedir. Mecnun günün sonunda artık Leyla’ya değil kendi acınası haline âşıktır.

3. “Biz bu yolda bedel ödedik, hapislere atıldık, bize bizden başka dost yok” muhabbeti kitlelerin afyonudur.

4. Bedel ödemiş liderler yattıkları hapis yılına göre derecelendirilir. Skoru en yüksek olan ebedi şeftir. Liderliği tartışma dışıdır. Azrail’in müdahalesi dışında onu o koltuktan kaldırabilecek başka bir güç yoktur.

5. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaya başlanması her zamankinden daha çok ve daha çok şeklinde artarak sürer.

Şimdi bu bilgiler ışığında Fenerbahçe’nin durumunu masaya yatıralım.

Öfke baldan tatlı, bal da kupadan tatlı olduğuna göre Fenerbahçe Cumhuriyeti’nde öfke geçene kadar kimsenin gözü maçta yenilmeyi, kupayı kaybetmeyi görmeyecek.

Arabeske vurmuş, tüm takımlar ve cemaat bize düşman ruh hali bir süre sonra Fenerbahçeli olmaktan daha cazip hale gelecek.

“Başkan! Ne yap et bu maçı al” diye tezahürat yapan azmettirici taraftar birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyaç duydukları günlerden geçecek ve bu hal tek bir taraftar prototipi kalana kadar bitmeyecek. 

Tabii ki Aziz Yıldırım, Allah ömür verdiği sürece başkan.


Çamlıca Camii Mimarı

Biz, Başbakan Erdoğan’ın yaptırmak istediği Çamlıca Camii’nin Osmanlı mirasına tepeden bakacağından yakınıyorduk. Meğerse caminin mimarının hedefi bizim tahayyülümüzün çok ötesindeymiş. O Medine’de bulunan Mescid-i Nebevi’ye tepeden bakan bir camii planlıyormuş. 

-

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Anabilim Dalı Başkanı, Ruh ve Sivil

Hastalıkları Mütehassısı


sivilayabla@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums