Çöle saygı

  • 5.04.2012 00:00

Soru: Sevgili Sivilay Abla; lütfen küresel ısınma konusuna hassasiyet gösterin. Dünyamız çöl olmasın.(Beril Utku)


Cevap:
 Sevgili Beril; kürsel ısınma konusu bir tarafa, derdimizi anlatırken başka tarafları devirmemeliyiz.

Çöl de güzel bir tabiat formudur. Çöle âşık topluluklar vardır. Sadece çölde yaşayabilen hayvan türleri vardır. Kaktüsler, palmiyeler için çöl cennettir. Çölle ilgili yapılan edebiyat dağdan, gölden, denizden aşağı değildir. Çölün büyüsü dillere destandır.

Çölsüz bir dünya eksiktir.


Çölde bebek


Soru:
 Sevgili Sivilay Abla; doğalgaza yapılan zamlardan bütçemizi nasıl koruyabiliriz. (Sevinç Tatar)


Cevap:
 Sevgili Sevinç; bugüne kadar ülkemizde yeni bebek doğmuş evleri cehennem gibi sıcak yaptık. Anne karnındaki sıcaklığı tutturmak için gazı sonuna kadar açtık, odunu kömürü körükledik. Bu arada bebeği üç kat giydirdik. Üstüne de iki battaniye çektik. Ha bir Türk evinde bebek olmak, ha çölün ortasında gölgesiz öğlen güneşi altında kalmak. Derece farkı yok. Haliyle vücutlar kendini bu sıcağa alıştırıyor. Bebeklikten başlayan bu alışkanlık büyüyünce de devam ediyor.

Elin Norveçlisi, İngiliz’i evinde 19-20 derecede t-shirt’le otururken biz 28 derecede “burası biraz serin mi oldu bey?” diyoruz. Haliyle faturalar da kabarık geliyor.

Doğalgaz hiç bir zaman ucuzlamayacak. Hatta her geçen gün daha da pahalı hale gelecek. Biz başaramadık bari gelecek nesiller kurtulsun. Bundan böyle yeni doğan bebekleri 21 dereceye alıştıralım. Mum ışığı kadar yanan kombiye istediği kadar zam gelsin.


Eller havaya Türkiye


Soru:
 Sevgili Sivilay Abla; ben bir anayım. İster miyim çocuğumu televizyon ile büyütmek. Ama elden ne gelir. İki dakika oyalansın da o arada yemeğin soğanını kavurayım diye oturtuyorum Pepe’nin karşısına. Acaba Pepe çocuğum üzerinde herhangi bir ruh ve sivil rahatsızlığa neden olur mu? (Ayla Parlak)


Cevap:
 Sevgili Ayla; soruna cevap verebilmek için TRT Çocuk’ta yayınlanan Pepe’yi bir hafta boyunca izledim. Tüm çocuklar Pepe’ye bayılıyorsa eller havaya bir nesil geliyor demektir. Dedesine jest olsun diye Trakya karşılaması, kız arkadaşına hava olsun diye zeybek oynayan Pepe ile yetişen çocuklar büyüyünce Flash Tv’nin fanatik takipçileri olacaktır.


Evde durmayan politikacı


Soru:
 Sevgili Sivilay Abla; benim babam önemli bir politikacı. Çok çalışıyor. Eve hiç gelmiyor. Babamı eve çekmek için ne yapabilirim. (Rumuz: Babasız)


Cevap:
 Sevgili çocuğum. Baban ya da senin gibi babası olanlar, evin dışında bakan, vali, komisyon başkanı. Oysa evde sadece Ayşe’nin kocası, Zeynep’in babası.

Eve gelmemesi işkoliklikten değil. O kadar makamı, unvanı dışarıda bırakıp evde düz bir adam olmak istememesinden.

Çözüm olarak kendisine baba gibi değil bakan gibi, başkan gibi davranmanı öneriyorum.


Dükkân


Soru:
 Sevgili Sivilay Abla. Eğitimde yapılan 4+4+4 değişikliği Başbakanımızın dindar nesil yetiştirme hedefinin bir sonucu mudur? (Berat Toprak)


Cevap:
 Sevgili Berat. Başbakan “dindar nesil yetiştireceğiz” sözüyle Cemaat’in dükkânının karşısına dükkân açacağız demek istiyor. Onların yetiştirdiği dindar neslin patates dininden olduğunu ima ediyor. Bu durumda beklenen hamle Cemaat’in de AK Parti’nin karşısına dükkân açması olabilir.

-

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Anabilim Dalı Başkanı, Ruh ve Sivil

Hastalıkları Mütehassısı

sivilayabla@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums