‘Resmin tamamı’: Görenler görmeyenlere söylesin

  • 18.02.2012 00:00

Bu da bir maharet olsa gerek.

Meclis’te kurulan komisyonun üyesi olan vekiller Uludere bombalamasına ilişkin Heron görüntülerini izledi.

Neticede, CHP ve BDP’li vekiller köylülerin 44 dakika içinde dört defa bombalanıp yanarak ölmelerini ağlayarak izlerken, AKP’li vekiller onların gördüklerini göremedi.

Görüntüdekilerin köylü mü PKK’lı mı olduğunun belli olmadığını söylediler.

Komisyon üyesi MHP’li vekil Yusuf Halaçoğlu ise “şey, kem küm” tadında anlattı izlenimlerini ve “maksat devlete halel gelmesin” mesajı sarkıttığını anlayıp mazur gördük!

Bu vesileyle bir kez daha tebrik ediyorum söz konusu vekilleri.

Ben, sen, o, biz, siz özür bekleyeduralım...

Onlar daha gördüklerinin köylü olduğunu bile kabul etmiyor.

Diyeceksiniz ki sen ne ara izledin de Heron görüntülerini atıp tutuyorsun arkadaşım?

İzlemedim elbet ama aynı görüntüler için CHP’li vekil Hüseyin Aygün’ün not aldığı şu iki satırı okudum: “Hayvanlar yüklü, adımları bile görülüyor, insanlar yanlarında daha ince karaltılar halinde”, “Türkiye’ye doğru yürüdükleri yol en az 10 metre genişliğinde, araba bile geçer, ‘teröristler’ bu yoldan eyleme mi gider?”

Ve komisyon üyesi CHP’li Levent Gök’ün yorumunu da: “Görüntülerin ne anlama geldiği konusunda uzman talep ettik. Uzmanların bizi aydınlatmasına gerek kalmaksızın binek hayvanlarını, yükleri, Irak sınırından kaçak malzeme aldıklarını çıplak gözle gördük.”

Şimdi bunu da geçip, daha “insani” bir noktaya uzayalım.

Peki, AKP’li vekillere göre görüntüdekilerin köylü mü, PKK’lı  mı olduğu ayırt edilemiyor olsun.

Eyvallah ama neticede ölenlerin çoğu çocuk 34 köylü olduğunu o görüntüleri izlerken biliyorlardı, değil mi?

Buna rağmen insanların bombalanıp cayır cayır yanmasından hiç etkilenip üzülmediler mi?

Soruyorum çünkü, mikrofonlara gayet cool açıklamalar yaparken minicik bir üzüntü beyanı bile duyamadık da...

Onun yerine AKP’li komisyon başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün CHP ve BDP’li vekillerin açıklama yapmalarını eleştirmesini dinledik: “Bunları erken yapılmış yorumlar olarak değerlendiriyorum. Resmin tamamını görmeden bir yorum yapmak erken olur.”

Şu “resmin tamamını görmenin” zaten hastasıyım da, katliamın üzerinden 51 gün geçmişken olayın görüntülerini izleyenlerin “erken yorum” yapmaları da hiç fena değilmiş doğrusu.

Kusura bakmayın ama Ayhan Bey, sizin resmin tamamını görebileceğinizi hiç sanmıyorum.

Çünkü geçtim “resmi”, olayın birebir görüntülerini izleyince bile oradaki insanları göremiyorsunuz.

Neticede katliamın ilk günü yapılan açıklamalar ile 51. gününe girildiğinde söylenenleri düşününce benim anladığım şu: AKP hükümeti eğer olur da bir gün resmin tamamını görmeyi başarırsa, gerekirse özür dileyecek.

Hükümete göre “resmin tamamını görmek” ne demek onu da izah etmeye çalışayım.

Şu demek kıymetli okur, bundan 70 sene sonra devletin başındaki zatın çıkıp “özür” dilemesi, o zamanın Mehmet Ali Birand’ının belgesel yapması, biz Türklerin de ekran karşısında “çık çık çık”yaparak izlememiz demek!

Hâlbuki “resmin tamamı” gerçekte ne biliyor musunuz?

Encü soyadına sahip 20 küsur kişinin öldüğü katliam sonrasında Kaymakam’ın yaptığı ziyarette çıkan olaylar nedeniyle tutuklanıp cezaevine konan Faruk Encü’nün “Kendimi asmak istiyorum. Öldüğümde belki onların yanına cennete giderim” diye geçenlerde yazdığı mektuptur resmin tamamı.

O çocuklara, eğer bombalanmasalardı bile sunduğumuz tek hayatın kaçakçılık yapmak olmasıdır resmin tamamı.


“İktidar rüyalarımızı çalmadığı sürece sorun yok”
 diyen Zizek’i bile ters köşeye yatıran bir hayat yaşatmaktır Kürtlere resmin tamamı.

Kaptırmışken devam edeyim mi?

Hâlâ resmin tamamını görmek istediğinizden, görebileceğinizden emin misiniz Ayhan Bey?

Neyse, ben en iyisi bir dostumun geçenlerde söyledikleriyle finali yapayım.

Dostum Heron görüntüleri hakkında AKP’li vekillerin eski Türk filmi repliği misali “Kör oldum, göremiyorum” tadında açıklama yapmasından sonra hiddetlenip şöyle dedi: “Böyle zamanlarda olan bitene bakıp kendi kendime diyorum ki, ‘Belki de bu dünya başka bir gezegenin cehennemidir’ lafını söyleyen kesinlikle Aldous Huxley değil bir Kürt olmalı. Bu işte bir yanlışlık var.”


oraldem@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums