MİT, Uludere'de topu Genelkurmay'a attı

  • 6.01.2012 00:00

 MİT'ten dün yapılan açıklamada 28 Aralık 2011 günü 35 kişinin ölümüyle ilgili herhangi bir istihbarat paylaşımının söz konusu olmadığı bildirildi.

KUZEY IRAK GÜNCESİ


Kim ne dedi? Ne yaptı? Ne anlama geliyor? 


5 OCAK 2012 SAAT:18.00 

ANKARA 


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından dün yapılan açıklamada “28 Aralık 2011 tarihinde hayatını kaybeden 35 vatandaşımız ile ilgili olabilecek grup, yer, tarih, sayı ve geçiş güzergahlarına ilişkin teşkilatımızca herhangi bir istihbarat paylaşımı gerçekleştirilmemiştir” denildi. 
MİT Müsteşarı Hakan Fidan da MİT’in insansız hava araçlarından görüntü almadığını ve görüntülü istihbarat yapmadığını söyledi. 
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Uludere olayının tüm boyutlarıyla incelenmesi ve sorumluluların tespiti için Meclis Araştırma Önergesi verdiklerini söyledi. ANKA’nın dünkü haberine göre Kaplan “Görgü tanıklarının anlatımı olayın önceden planlandığını kanıtlıyor” diye konuştu. 
Fırat Haber Ajansı’nın dünkü haberine göre Kaplan, olayla Bölgesel Kürt Yönetimi’ne de gözdağı verilmek istendiğini ileri sürdü. Kaplan, köylülerin Zaho’daki akrabalarının Barzani yönetiminde üst düzey yetkililer olduğunu söyledi. 
Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, 11 baro adına yaptığı açıklamada Uludere’deki olayın planlı, bilerek, istenerek ve kasıtla işlendiğini ileri sürdü. DHA’nın dünkü haberine göre Doğu ve Güneydoğu’daki 11 baronun yaptığı araştırma sonuçlarını açıklayan Aktar, 1 gün önce de aynı noktadan 150 kişinin geçtiğini tespit ettiklerini söyledi. Aktar, ölenlerin yakınlarından özür dilenmesi, maddi ve manevi zararlarının karşılanmasını istedi. Aktar, “Olayda kastı, ihmal ve sorumluluğu olanların derhal soruşturularak görevlerinden alınmaları ve yargılanarak eylemlerinin karşılığı olan cezayı almaları sağlanmalıdır” diye konuştu. Aktar, olayın uluslararası kuruluşların ilgisine aday olduğunu da kaydetti. 

KUZEY IRAK 

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin başkanı olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi(IKDP) Temsilcisi Serbest Lezgin Sindori, Uludere’ye bağlı Gülyazı Köyü’ne taziye ziyaretinde bulundu. DHA’nın dünkü haberine göre taziye çadırında bir konuşma yapan Sindori şunları söyledi: “Vicdanı olan herkes bu olaya katliam diyecek. Bizim burada olmamızın sebebi sizin acınıza ortak olmaktır. Bu acı olay karşısında neler söyleyeceğimizi bilmiyoruz.” Sindori’nin, ölenlerin yakınlarına ayrı ayrı zarflar içinde Barzani’nin gönderdiği 40 bin doları dağıttığı ileri sürüldü. 

GELİŞMELER NEYE İŞARET EDİYOR 

Sindori’nin Gülzayı ziyareti, Kaplan’ın sınırın iki tarafında akrabalık ilişkisi olduğunu söylemesiyle paralellik arz ediyor. 
11 baronun ortak açıklamasındaki uluslararası ilgi vurgusu, Ankara’nın aleyhine olacak uluslararası bir sürecin başlatılacağını hissettiriyor. 
MİT’ten dün yapılan açıklamalar, kuruluşun 28 Aralık gecesi 35 kaçakçının F-16’larla vurulmasıyla uzaktan yakından alakalı olmadığını göstermeyi amaçlıyor. 
MİT’in bu açıklamasından sonra ‘Uludere topu’ Genelkurmay’ın sahasına geçiyor. 
 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums