Fırat'ın ateşi hepimizi yakar

  • 14.12.2011 00:00

 Fırat İzgin, önceki gün Mardin’in Midyat ilçesinin Gülveren Köyü’nde evinin damında üzerine benzin döküp kendini ateşe veriyor. Hastaneye kaldırıyorlar ama kurtaramıyorlar. Gece geç saatlerde, 15 yıllık ömrü son buluyor. Fırat, bıraktığı mektubunda geride kalanlara “Ben şimdi bedenimi ateşe veriyorum ama unutulmasın ki bunu halkım için yapıyorum. Barışın sesi olmak istiyorum” diye sesleniyor. 

9. sınıf öğrencisi Fırat, yanılmıyorsam, bu yıl benzer nedenlerle bedenini ateşe veren üçüncü genç. Mustafa Malçok 17, Evrim Demir 18 yaşındaydı. Dün toprağa verilen Fırat ise kızımla yaşıttı. 
Bir evlat nasıl yetişir? Nasıl toprağa verilir? O, nasıl bir acıdır? 
Peki ya bir genç kendini nasıl yakar? Nasıl bir güç, nasıl bir ruh hali onu hayatından vazgeçirtebilir? Hiç düşündünüz mü? 
Kimileri basitçe ‘PKK’nın ‘zehirlediği beyinler’ diye geçiştirebilir. Kimileri Cumhuriyet kadar eski soruna gönderme yapabilir. Kimileri de gencecik bir fidanın acısını insan olarak yüreğinde hisseder, sessiz kalır. 
Hangi tarafta olursanız olun soru şu: 
Siz, kendinizi yakabilir misiniz? 
İşte o yüzden hepimiz Fırat’ı düşünmeliyiz. Fırat’tan hepimiz sorumluyuz. Toplum olarak bu çatışmaya çözüm bulacak kadar akıllı ve cesur olamazsak, kendimizi yakmayız ama inanın onun ateşi hepimizi yakar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • tuncay demirtaş
    tuncay demirtaş
    20.01.2012 21:48

    iyi güzel de yarın yine tarafta hükümeti olumlayan, propaganda eden, yol gösteren bir yığın "meczup" yazı yayınlanmayacak mı.suret-i haktan gözüküp halkın zihnini hükümet lehine manüple etmek gibi bir misyonla m.esayan, m.altınok, k.tayiz, l. kemal ve a. altan(en son "kck operasyonlarına karşı değilim ama...." deyip hepsi sadece sivil siyasetçi sanıklar arasında sıkılmadan ayrım yapıyordu) yazmayacak mı. sayın çongar bize uğursuz gözüken yolunuzun nedenini bilmiyoruz ama bu halkçı bir yol değil

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums