PKK, kadınları meydanlara çağırdı

  • 6.12.2011 00:00

 Öcalan'ın özgürlüğünü sağlamak ve KCK operasyonlarının önünü kesmek isteyen örgüt, kadınları temel alan 'demokratik ve meşru' eylem kampanyası için çağrı yaptı.

KUZEY IRAK GÜNCESİ 

Kim ne dedi? Ne yaptı? Ne anlama geliyor? 


5 ARALIK 2011 SAAT:18.00 

PKK 


PKK’nın kadın örgütlenmesi KJB, 5 Aralık itibariyle ‘ulusal direniş hamlesi’ başlattığını duyurdu. Fırat Haber Ajansı’nın dünkü haberine göre KJB tarafından yapılan açıklamada “Önderliğimizi özgürleştirelim, soykırıma son verelim” sloganıyla başlatılan hamlenin demokratik ve meşru eylem anlayışıyla yürütüleceği kaydedildi. Başta kadın ve gençler olmak üzere tüm Kürtleri alanlara inmeye çağıran açıklamada Gülen cemaati ve AKP’nin hedefleneceği ilan edildi. 

GELİŞMELER NEYE İŞARET EDİYOR 

KJB’nin hamle kararı, Kandil’in 1 Aralık tarihli “Çelik ve Karayılan’dan bombalar” başlıklı Kuzey Irak Güncesi’nde işaret edilen ‘sürece uygun yanıt arayışı’nın son bulduğunu gösteriyor. 
Yani PKK, Öcalan’la irtibatın temmuz sonundan beri kopuk olmasına ve KCK operasyonlarının hız kesmeden devam etmesine karşı, ağırlıklı olarak kadınları temel alan bir sivil hareket geliştirmeye karar vermiş görünüyor. 
Örgütün çağrısı, KJB üzerinden yapılması, kadınları harekete geçirici nitelikte olması ve ‘demokratik ve meşru’ çerçevesiyle dikkat çekiyor. 
Kandil’in kış döneminde ‘sivil hareket’e ağırlık vereceği fark ediliyor. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums