Şimdi yeni bir dünyanın kapıları açılıyor...

  • 12.08.2011 00:00

Londra’nın banliyölerinde bir haftadır süren ayaklanmalar Avrupa’nın nasıl bir çıkmaz içinde bulunduğunu gösteriyor. 1980’lerde Thatcher’in durgunluğu göze alarak sosyal devleti ortadan kaldırmaya dönük politikaları yine işsizliğin hızla artmasına yol açmıştı ama o zaman henüz göçmenler ve gençler gelecekleri konusunda pek endişe etmiyorlardı. Ancak şimdi hem işsizler hem de umutları yok.

Zaten 1980-85 arası bugün olayların başladığı Tottenham’da yine gençlik ayaklanmaları vardı. Ama bugün buralarda devletin sübvanse ettiği gençlik evleri artık yok. Dolayısıyla, ‘Suriye gibi bir ülkede ayaklanma başladığı zaman bu artık durmaz ama İngiltere’de mutlaka bu ‘işlerin’ sonu gelir bunun için önemli değil’diye bakmayalım. Zaten bunu ilk öngören sanıyorum İran oldu. İran, olaylar üzerine İngiltere’yi ‘orantısız güç kullanmaması’ için uyardı. Yani bu günleri de gördük demeyin! Olağandışı bir durum değil, yalnızca ulus-devletler komedisi... Kapitalizm dibe vurdukça onun ulus-devletleri arasındaki fark da ortadan kalkıyor. İran, İngiltere’ye ‘bak farkımız yokmuş’ demeye getiriyor. Tabii İngiltere ve AB nasıl böyle devam edemeyecekse İran’da böyle devam edemeyecek bu gerçeği de ortaya koymak gerekir.

Bütün bunlar olurken ABD Savunma Bakanlığı, çok önemli bir tatbikatı hayata geçirdi. Biliyorsunuz ABD, hava savunma sistemlerinde artık insansız hava araçlarına geçiyor. F-35 ABD’nin geliştirdiği son insanlı savaş uçağı projesiydi. ABD’nin dün deneme uçuşunu yaptığı Falcon HTV-2, ilk önce roketle uzaya fırlatılıyor ve ses hızının 20 katına çıkarak normal bir uçağın 5 saatte aldığı mesafeyi 12 dakikada alabiliyor. ABD, atmosfer ötesi bu insansız uçağı süper silahlarla donatacak ve uçak, kıtalararası hedefleri nokta atışıyla vurabilecek. Pentagon, bu silahın hedefinin terör odakları ve ‘ haydut devletler’ olacağını söylüyor.

Ancak ABD’nin son insanlı savaş uçağı projesi olan F-35 pek başarılı olamadı. İçlerinde Türkiye’nin de olduğu sekiz NATO ülkesinin ortak olduğu yarım trilyon dolarlık bu projenin bütün sırları Çin ve Rusya tarafından keşfedildi. Çin’in ve Rusya’nın, projenin birçok ayrıntısını bildiği ve F-35’lerden çok daha gelişmiş uçaklar üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yani F-35 projesi çerçevesinde üretilen tüm bilgiler anında dünyanı herhangi bir yerinde benzer bir şekilde üretilebiliyor.

Bırakın F-35’lerin yazılım sistemlerini, F-35 sonrası insansız hava araçlarının yazılımları ve teknolojileri ABD ile birlikte, Hindistan’da, Rusya’da, Çin’de, hatta Türkiye’de şu sıralar üretilmeye çalışılıyor ve üretiliyor. Türkiye deyince şaşırdınız değil mi; şaşıracak bir şey yok. Bilginin sonsuz ve kesintisiz hiçbir sınıra takılmadan en ücra köşelere kadar girdiği bir dönemdeyiz. Türkiye de bu durumdan azade değil ki. İran, İngiltere’ye ‘artık bir farkımız yok’ derken bu gerçeğin de farkında tabii. Sistemin içinde olan herkes teknolojiyi yeniden üretebilir, keşfedebilir, çoğaltabilir...

Sistem dışındaki herkes haydut!

O zaman bu durum kaçınılmaz bir sonuca götürüyor bizi:Ulusal ordular artık küresel sistem için bir saatli bomba. Çünkü bunların hegemon güç tarafından denetlenmesi, ulaşılan teknoloji ağları çerçevesinde mümkün değil. Yani şu aşamada kimse kimseden üstün değil; oraya geldik. O zaman bütün silah sistemleri ulusal ordular tarafından değil, NATO tarafından geliştirilecek ve NATO giderek genişleyen bir küresel sistem (Küresel Dünya Silahlı Gücü) olacak. Sistem dışında kalamazsınız; çünkü sistem dışında kalmanın sonucu, teknolojiye ulaşamamak, güçten düşmek, vurulmak ve yok olmak anlamına gelir. Bunun için Suriye’nin ve İran’ın ancak sistem içinde şansı var. Bunun için darbeci generallerin artık önemi yok; bunun için Esad, Baas partisine rağmen geri çekilecek.Tabii bu yüzden de bu, yeni bir denge ve topyekûn bir savaşa uzağız.

Yani küresel kapitalizmin havuzunda olan her ülke uzun vadede silah gücünü ve iradesini NATO’ya teslim edecek. Rusya, Çin, hepsi... Bu açıdan sistem dışındaki ‘herkes’ haydut ama tıpkı F-35 projesi gibi bütün silah projeleri, ortak savunma ağına bütün ülkeler dahil olmadan tamamlanamaz. Bakın göreceksiniz ABD, Falcon HTV-2 dâhil, hiçbir insansız hava aracı projesine tek başına sahip olamayacak.  O zaman içinde bulunduğumuz kriz, (dönüşüm) bizi hem parasal sistem olarak, hem de güvenlik olarak tek bir dünya sistemine doğru götürüyor. Her büyük kriz yeni bir dünyanın kapısını açar; kriz ne kadar büyükse fırsat da o kadar büyük olur!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums