PASOK-CHP: Tarihsel benzerlikten tarihsel bitişe...

  • 3.07.2011 00:00

Bu hafta ‘yenilenlerin’ yenilgilerinin kesinleştiği ve tescil edildiği bir hafta oldu. Kaybedenler için hemen Yunanistan’dan başlayalım: Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) adından da anlaşılacağı üzere, ulusalcı bir anlayışı 1974 yılından beri temsil ediyor. 1974 yılında, Andreas Papandreu tarafından kurulan PASOK, aslında siyasi ve ideolojik gıdasını büyük ölçüde Yunan faşizminden almış bir partidir. Şu an partinin başında olan Yorgo, üçüncü kuşak Papandreu olarak Yunan ulusalcılığının (örtülü) temsilcisidir. Andreas Papandreu, PASOK’u kurduğunda parti, doğal olarak, Yunanistan’ın AB üyeliğine karşı çıkıyor, NATO üslerinin kaldırılmasını savunuyor ve Türkiye’ye karşı, saldırgan-milliyetçi bir savaş politikasını öne çıkartıyordu. ‘Sosyal-demokrat’ olduğunu iddia eden ama aslında nasyonel-sosyalist izler taşıyan her siyasi yapının başına gelenler, PASOK’un başına, iktidar olduğu 1981 yılında geldi. PASOK’un iktidar olduğu yıl, Yunanistan AT’ye girdi, 1983’te ABD üsleri anlaşması yenilendi.

Partinin ırkçılığa varan ulusalcı çizgisi, ABD hegemonyasının örtüsü altında törpülenerek ılımlı, sözüm ona, ‘sosyal-demokrat’ çizgiye oturtuldu. PASOK, bu anlamda batışın baş sorumlusudur. Çünkü ülkeyi batıran ve Türkiye’ye karşı milliyetçi bir savaş politikası çerçevesinde sürdürülen aşırı silahlanma politikalarının sürdürücüsü ve sorumlusu, örtülü PASOK milliyetçiliğidir ve bu milliyetçilik, operasyonel-ideolojik gıdasını, 1967-1974 arasında, Albaylar Cuntası ile işbaşında olan Yunan faşizminden alır. Şimdi bu hikâyede bizim CHP ile olan yedi benzerliği bulalım... CHP’de ‘sol’ ve ‘sosyal-demokrat’ olduğunu iddia ediyor ama o da tek parti dönemine dayanan ve neredeyse faşizme varan bir diktatörlüğün ürünü. İşte bu iki parti, insanlık tarihinin, şu sıralar, en büyük demagojik yapılanmalarından birisine dönüşen ‘sosyalist-enternasyonal’ toplantısında bir araya geldiler.

Adı Panhelenik olan ama enternasyonal bir örgüte üye olan PASOK’la, ‘altı-ok’ gibi bir devletçi-faşist ideolojiyi hâlâ yakasında taşıyan ve şu günlerde nasyonel-sosyalist Ergenekon sanıklarını Meclis üzerinden aklamaya çalışan CHP, bence Atina’da ‘Sosyalist-Enternasyonal’ toplantısında, tarihsel bir ironiyle, bitişlerini ilan ettiler. CHP lideri, kurtarmaya çalıştığı Ergenekon Terör Örgütü sanıklarını, ‘biz bunları dışarıya çıkartamıyoruz’ diye Avrupa’ya ve dünyaya şikâyet etti. Ama o şikâyet ettiği ‘dünya’ 1945’ten beri nasyonel-sosyalist Nazi kaçkınlarını bütün dünyada yargılayıp içeri atmak için arıyor! Tek bir şey söylenebilir: Zavallı. Ama Avrupa durumun farkında; Kılıçdaroğlu sıkı bir fırça da yedi; bunu da ekleyelim..

Kaybedenler Kulübü: ‘Bir dakika, bizden habersiz büyüyemezsiniz!’

Haftanın ikinci yenilenleri, Türkiye’yle ilgili batacak diye yaygara yapan küresel neocon finans oligarşisi ve bunların yerli işbirlikçileri oldu. Türkiye’nin, 2011’in ilk çeyreğinde yüzde 11’lik büyüme rekoru, bu çevreleri bir hayli telaşlandırdı. Financial Times, bu telaşı en çok belli eden yayın organı olarak ilk sırayı aldı. Wall Street Journal da, ‘bu büyümenin rakı içip, kutlanacak bir yanı olmadığını’söyledi. FT, artık Türkiye’nin bu büyümeyle bir ‘baş ağrısı’ olduğunu savundu ve bu sonuçtan, Merkez Bankası’nın düşük faiz politikasını sorumlu tutarak, Merkez Bankası’nın bir meydan okuma yaptığını vurguladı. FT’ ye göre bu durum (yani düşük faiz ve yüksek büyüme) sürdürülemez. Tabii FT’yi içeride ‘bizimkiler’ utangaçça takip ettiler.  Zaten bunlar biliyorsunuz, yaklaşık bir aydır, ‘ cari açık yüzünden batacağız, faizleri yükseltin’ diye yaygara yapıyorlar. Bunlara yüksek faizin, aslında cari açığın baş nedeni olduğunu anlatmaktan dilimizde tüy bitti ama tabii amaç başka... The Economist ise içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu, Arjantin, Brezilya, Hindistan, Endonezya gibi ülkelerin ‘çok ısınmış’ olduğunu ilan etti. Aslında (suyu) ısınan, bu ülkelerin ekonomisi değil, gerçekte suyu ısınan, Neoconlara, İsrail’e dayanan ve PASOK, CHP gibi partileri destekleyen gerici küresel finans ve militer sanayi sermayesi... Ancak onların bu yenilgisi, bize yeni bir dünyanın kapılarını da açıyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums