İnsan Aklını Kontrol altına alamazsınız

  • 5.01.2016 00:00

Antep'te bulunan bir yerel gazeteye kendilerinden gelen bir rica üzerine 1 yılı aşkın zamandan beri haftada iki kez yazı yazmaya başlamıştım. Yazmak sorumluluktur bilinci ile yazmak bana da iyi geliyordu. Bir kaç gün önce ''Adalet açlığı Adaletsizlerin başına beladır'' başlıklı bir yazı yazdım. Gazeteye gönderdim. Ertesi gün sosyal medya aracılığıyla ''Celal Bey, günaydın, dünkü yazınızı koymaya korktum, hem siz hem gazete açısından. Biraz yumuşatmak lazım diye düşündüm, umarım kızmazsınız'' diye bir ileti geldi bana.

Kamu kurumundan emekli olmuş eski bir arkadaş uğradı yanıma. Sohbet arasında çocuklarının devlet kurumlarına girebilmesi umudu nedeniyle siyasi partilere gidip gelemediğini soruşturulduğunu çocuklarına zarar vermemek içinde YSGP'ye gelemediğini söyledi. Oysa ben ona parti üyeliği filan teklif etmemiştim. Sadece o içinde ki korkuyla vicdan arasına kalmış bir şekilde bunu söyleyerek vicdanını rahatlatmak ve siyasetten uzak kalmasına haklı gerekçe yaratmak istiyordu.

Anlattığım kısa hikayeler ülkenin başında ki kara bulutları göstermeye sanırım yetiyor. AKP Erdoğan'ın başkalığa giden yolda dikensiz gül bahçesi yaratmak için arttırdığı basıncı artık hepimiz hissetmeye başladık. İnsanlar esen rüzgarlardan kendilerini korumak için bir kabullenme ya da köşelerine çekilme noktasına gelmişler.

Geçtiğimiz gün AKP Kürtlerin Tepkisini ölçüyor diye yazdığım yazının üzerinden daha 3 gün geçmeden şimdi de HDP eş başkanları ve milletvekilleri gece yarısı kimisinin evinin kapısı kırılarak göz altına alındılar. İdris Baluken'i gözaltına almak için HDP genel merkezine baskın yapıdı.

Demirtaş ve diğer HDP vekilleri açılan soruşturmaların, fezlekelerin ve dokunulmazlıkların kaldırılmasının hukuksuzluğu karşısında ifade vermeyeceklerini açıklamışlardı. Bu gözaltı sonrası savcılıkta da ifade vermeyi ret ederek beni ancak siyasi faaliyetlerimden dolayı halkım yargılar diyebilmiştir.

AKP bu göz altılarla başta Kürtlere olmak üzere tüm muhalefete göz dağı veriyor. Bu gözaltılar bir adli yargılama değil muhalif siyasete yapılmış bir darbedir. Ancak bir gün ucu kendilerine de dokunulma olasılığı oldukça güçlü olan CHP bir kaç vekil dışında partisel olarak şu ana kadar tepki vermemiştir göz altılara.

Dün darbeciler meclisi bombaladılar. Hepimiz tepki verdik. Çünkü bombalanan halkın iradesiydi. Peki bugün vekilleri ve mecliste 3. parti olan HDP'nin eş genel başkanlarını göz altına almak dünün darbecilerin meclisi bombalamasından ne farkı var. AKP resmen bu vekillerin gözaltı uygulaması ile demokrasinin, halkın iradesinin ve meclisin ırzına tecavüz etmiştir.

Bir yandan özgür medyayı susturacaksın. Diğer yandan HDP genel merkezinde yapılacak basın açıklamasını izleyecek basın çalışanlarını genel merkeze sokmayacaksın. Bu adaletsizliğin daniskasıdır. Ancak sanıyor musunuz ki halk bu hukuksuzlukları görmeyecek, öğrenmeyecek. Tarihte şu görülmüştür ki zalimler her şeyi başarmışlar ancak insan aklını kontrol altına almayı başaramamışlardır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums