Çetin Altan’dan çocuklarına

  • 27.09.2016 00:00

 At izini İt izine bilerek karıştıran AKP son olarak Mehmet ve Ahmet Altan kardeşleri darbe mesajı vermekle suçlayarak 12 günlük gözaltı sonrasında tutuklayarak cezaevine gönderdiler.

Bu ülkede Altan ailesine karşı saldırlar yeni değil. Soldan sağa çok geniş kesim Altanların düşüncelerinden dolayı onları, hainlikle, döneklikle suçlamış şimdi de darbecilik suçlaması ile son sıfatları da tamamlanmış oldu.

Çetin Altan usta bir edebiyatçı, yazar, hukukçu ve siyaset adamıydı. 1965 yılında Türkiye İşçi Partisi mecliste 15 milletvekili ile sağın hakim olduğu meclis çoğunluğu arsında özgürlük, eşitlik mücadelesi veriyordu. Çetin Altan bu meclis gurubunda konuşmalarıyla hep çoğu cahil sağcı milletvekillerinin saldırı hedefinde oldu.

19 Şubat 1968 yılında mecliste içişleri bakanlığının bütçesi görüşülüyor. Mecliste Emniyet genel müdüründen, Jandarma genel komutanına kadar birçok kişi var. Dönemin içişleri bakanı Faruk Sükan kürsüde TİP'i en ağır şekilde suçluyor aşağılıyor. O konuşması esnasında kürsüden Çetin Altan'a dönerek '' sen Nazım'a büyük adam demedin mi..'' der. Çetin Altan oturduğu yerden birazda alaycı şekilde '' evet şimdi de söylüyorum Nazım Hikmet büyük şairdir'' der.

Çetin Altan'ın bu sözü üzerine AP milletvekilleri o anda mecliste bulunan 8 TİP milletvekilinin üzerine saldırır Çetin Altan'ın gözü önemli hasar alır. Çetin Altan kendi deyimiyle '' Bir santimetre beyaz etim yoktu, ama başımı saklamıştım bir banyo yaptım, yazımı da yazdım, ertesi gün çıktım geldim. Üç aya kalkamaz, kemikleri kırıldı diye konuşuyorlarmış, beni görünce hortlak görmüş gibi oldular." der.

Dün Çetin Altan'a eziyet edenler, linç edenler bugün çocuklarına karşı başlattıkları linç kampanyasını sonuçlandırdılar. Mehmet Altan ve Ahmet Altan tutuklandılar. Bugünkü iktidar yandaşları kiralık kalemler Altanlara geçmişten gelen kinlerini kusup darbenin bir parçası haline gelmekle suçlarken, öte yandan ulusalcı kesimler tarafından da Ergenekon, Balyoz darbesi planları yapanlara karşı cesurca yazdılar, konuştular diye tutuklanmalarına sevinenler oldu. Sosyal medya ikinci bir linç dalgasının zemini oldu.

AKP döneminde Çetin Altan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ‘’2008 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü''ne layık görülür, ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alır. Ödül almasına şaşıran Çetin Altan '' 'Herkes yazı adamına kuşkuyla bakar. Ödülün verileceğini duyduğumda şaşırdım. Bu ödül için umarım ileride bir yanılgı olmuş demezler.' der. Bugün Altan kardeşleri tutuklayanda yine AKP iktidarıdır. Anlaşılıyor ki AKP Çetin Altan'a verdiği ödülden pişmanlık duymaktadır.

Çetin Altan cumhuriyet tarihinde yaşanan acıların tanığı olmuştur. Bunu kitaplarında yazılarında ince mizah ile anlatmıştır. Bir ömür demokrasi ve eşitlik mücadelesi vermiştir. Ne ki bir ömür tükettiği demokrasiyi göremeden gitmiştir. Bu duruma hayıflanır ve duygularını şu sözlerle dile getirir. ''Artık anlaşılıyor ki ülkeme demokrasinin geldiğini göremeden ayrılacağım bu dünyadan. Torunlarımıza bırakmayı hayal ettiğimiz ülke bu değildi. Gene de bir hayal kırıklığı yaşamıyorum. Menzil-i maksuda ulaşılamasa da çok yol katettik. Bir ömür, sadece amaca ulaşmak için harcanmaz. O amaca doğru atılacak bir iki adıma yardımcı olmak için de harcanır."

Çetin Altan haklı çıktı. Göremeden gittiği demokrasinin son kırıntıları da AKP eliyle darbe bahanesi ile tüketiliyor. Gazeteciler, yazarlar tutuklanıyor, öğretmenler görevlerinden alınıyor, belediyelere kayyumlar atanıyor, hukuk tanımazlık had safhaya ulaşıyor, meclis devre dışı bırakılıyor, yıllarca süren ilan edilmemiş savaş artık ilan ediliyor ülke savaş bataklığına ve faşizme hızla sürükleniyor.

Çetin Altan'dan çocuklarına süre gelen baskı bu ülkenin isminde Adalet olan partiler eliyle yaşadığı serüvenin özetidir. Altan kardeşlere darbeci sıfatı yakıştıranlar dönüp aynaya baksınlar. Darbeciyi kendi suretlerinde görürler.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums