Devlet uyumuyor. Uyutmuyorlar ki…

  • 5.02.2016 00:00

 Dünya Panama Belgeleri’ni konuşuyor. Çünkü aralarında çok sayıda devlet başkanı, politikacı, sanatçı ve sporcunun da bulunduğu binlerce kişinin offshore hesaplarla ülkelerinden vergi kaçırmaları gündemde. Servetlerini ülkelerinden kaçıran bu kişilerin kendi ülkelerinin kamuoyuna dönüp “Size ne? Para benim değil mi?” deme şansları yok.

Panama belgelerinin (Panama Papers), WikiLeaks belgelerinin bin beşyüz katı olduğu söyleniyor. Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi tarafından elde edilen belgelerin bir kısmı, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) tarafından, 80 ülkeden gazetecilerle paylaşıldı. Bizde bu belgeleri yayınlayacak gazete var mı, kaldı mı? Çünkü iddialara göre belgelerde Türkiye’den 101 şirketin de adı geçiyor, 10 da ‘müşteri’ varmış.

Türkiye’de bu haber üzerine kimlerin uykusu kaçmış olabilir, doğrusu bir fikrim yok. İlk fırsatta bizim gazetenin uzman editörü Oğuz Karamuk’a soracağım. Ama öyle sanıyorum ki kendini bilen bu vergi kaçakçıları adları teşhir olduğunda “Bu bir paralel komplodur” demeye hazırlanıyordur…

Muhbirler işbaşında

Darbe dönemlerinin ‘rutin’ uygulamalarından biri vatandaşı ‘muhbirlik’ yapmaya teşvik etmekti. Sayısız yurttaşın bu ‘Vatandaşın makbul olanı muhbir olandır” teşvik telkiniyle canı yanmıştır.

‘Şükür’ o darbe dönemleri geride kaldı. Gayet sivil ve demokratik bir idare altında kendimize, birbirimize, geleceğimize güvenle bakıyoruz. Değil mi?

Ne var ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşı ‘gereğinde’ polis, asker, savcı, yargıç olmaya teşvik eden açıklamalarının ardından ‘Benim neyim eksik?’ diyerek harekete geçen Başbakan Davutoğlu’nun geçenlerde yayınladığı genelge ‘meyvelerini’ vermeye başladı.

Cumhuriyet’ten Hilâl Köse’nin haberinden öğreniyoruz ki Davutoğlu’nun “Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı oldukları düşünülen kamu çalışanlarının” ihbar edilmesini salık veren genelgesinin ardından muhbir vatandaşlar “milli güvenliği korumak” için mesaiye başlamışlar çoktan.

Sadece İstanbul’da onlarca öğretmen hakkında şikayetler nedeniyle idari soruşturma başlatılmış. Soruşturmaya konu olan şikayetler arasında, sendikal eylemlere katıldıkları, ‘terör örgütü’ propagandası yaptıkları, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri, ‘melek yok’ dedikleri, Evrim Teorisi’ni anlattıkları, ‘ev aldık’ bahanesiyle aslında HDP’nin seçim başarısını kutlamak için okulda baklava dağıttıkları gibi muhbir vatandaşların gözünden kaçmayan ‘muzır’ faaliyetler var.

Milli güvenliğimiz ve dahi birlik-beraberliğimiz en az 12 Eylül’de olduğu kadar ‘güvence’ altında! Var mı şüphesi olan?

Gazetecilere şok baskın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Washington’da “En özgür basın bizde” dedi bir kez daha. Malum, Sayın Davutoğlu da “Basın özgürlüğü kırmızı çizgimdir” diyor her fırsatta. Bir parça gevşeyip rehavete kapılacaktık az daha ki haber patladı: Kayyımların batırdığı Millet Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni Değer Özergün, Zaman muhabiri Bayram Kaya, Aydınlık muhabiri Mehmet Bozkurt’un evlerine ‘eşzamanlı’ baskınlar düzenlendi ve gözaltına alındılar. Evi basılan işsiz gazetecilerden Ufuk Köroğlu ise dil eğitimi için yurtdışında olduğundan alınamadı.

Rehavet yok! Can Dündar ve Erdem Gül tekrar tutuklanmadı diye ‘devlet uyuyor’ mu sandınız? Uyumuyor işte. Uyuyamıyor. Uyutmuyorlar ki.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums