Kaos, istikrar, Survivor ve ‘işler yolunda’

  • 15.03.2016 00:00

 7 Haziran’dan bu yana ülke yangın yerine döndü. ‘Kaos’un nedeni, AKP’nin tek başına iktidar olmaması denildi. Memleket hızla bir tekrar seçim atmosferine sokulurken, iktidarı ‘bir an bile’ bırakmayan AKP, seçmenin önüne ‘kaos’ ya da ‘istikrar’ seçeneklerini koydu. ‘İstikrar’ dedikleri tabii ki AKP iktidarının kesintiye uğratılmaması idi.

Bu şantaj siyaseti ‘tuttu’. Ama ‘kaos’ son bulmadı, daha da derinleşti.

Vaat ettikleri ‘istikrar’ için bu sefer de ‘Türk Tipi Başkanlık’ (TTB) sisteminin gerekli olduğunu dillendirmeye başladılar. Doğruya doğru; Sayın Erdoğan bunu 7 Haziran seçimlerinden önce de söylemişti; “Verin 400’ü, bu iş huzur içinde hallolsun” diyerek…

Bir ‘kaos’ içerisinde olduğumuz, yaşadığımız gerçektir, doğrudur. “Teröre karşı kararlı mücadelemiz sürecektir. Vatandaşlarımız endişe etmesin” şeklindeki manasız açıklamalar sadece endişemizi arttırıyor. Anladık mı acaba, ‘kaos’un nedeni TTB sistemine geçmemiş olmamız filan değil; AKP politikalarıdır. Birkaç ay içinde Şam’da namaz kılmaktan bahsedenlerin bu yüksek (!) öngörüleri gerçekleşmedi; ama bu arada Suriye’yi Türkiye’ye taşıdılar…

Aylarca süren sokağa çıkma yasaklarıyla ülkemizin doğusunda ‘abluka’ siyaseti uygulayanlar, koca ilçeleri viraneye çevirenler rüzgar ekiyorlardı, şimdi hep beraber fırtına biçiyoruz.

Memleketin Silvan’ında, Cizre’sinde, Sur’unda olanların ‘olası’ sonuçlarını öngörmek için ne ‘terörle mücadele’ uzmanı ne de Efkan Ala ya da Hakan Fidan olmaya gerek var. Ama güvenlik ve istihbarat zafiyeti, siyasi sorumluluk, istifa filan demenin bir karşılığı olmayacağını iyi biliyoruz artık. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne hâlâ bir atama yapılmamış olması ‘basit’ bir ‘detay’ ve sorgulamak da faydasız. Saray ve Başbakanlık arasında kapalı kapılar arkasında yürütülen kadrolaşma çekişmelerine de aklımız ermez zaten.

Bombalı araçlar Türkiye turu yapıp Ankara’da patlıyor. Son beş ayda ‘Türkiye’nin kalbi’nde yüzlerce insan canlı bomba saldırılarında hayatını kaybediyor. ‘Cadı avı’ operasyonları tam gaz devam ederken ülke enva-i çeşit ‘terör’ saldırılarının açık hedefi haline geliyor ve Havuz medyası, seçim ve başkanlık anketleri yayınlıyor; ‘işler yolunda’… TTB sistemini destekleyenlerin oranı artıyormuş. MHP ve HDP bugün seçim olsa barajın altında kalıyormuş. AKP oylarını arttırıyormuş. CHP, olduğu yerde saydığı müddetçe zaten ‘sorun’ değil.

Daha ne?

‘Kaos’un nedenini ve kaynağını ‘doğru’ teşhis edemediğimiz müddetçe, AKP’nin her şeyi askıya alıp ilginç bir Tek Parti ve Tek Adam rejimi oluşturma, topluma bu ‘yeni’ düzene boyun eğdirme zorbalığına sessiz kaldığımız müddetçe, ‘istikrar’, iktidar partisinin dilinde bir demagojik slogan olmaya devam edecek.

Ve bazı ‘uzman’ yorumcular ‘terörle beraber yaşamaya alışmalıyız’ demeye başladılar. Herhangi bir yerde, herhangi bir şekilde ölebiliriz yani. Yedi düvele karşı ‘dik’ duran bir ülkeyiz ya hani, normal!

Ankara’da insanlar alçakça bir saldırı sonucu can verirken Türkiye televizyonlarında en çok izlenen program Survivor olmuş, diğer sıralarda da heyecanlı TV dizileri var tabii.

Hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bizler için ise, akıl, fikir, izan ve kararan vicdanlara can vermesini…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums