‘Seninle görüşeceğiz!’

  •  

 AKP’yi destekleyen okurlarım da var. Bazıları üslubunu, seviyesini bozmadan sorular soruyor, eleştirilerini iletiyor. Yapabildiğimce yanıtlıyorum. Bazıları, eleştirilerini son derece ‘üstten’ bir dille, gizleyemedikleri bir kibirle yazıyorlar. Ukala ve küstah oluyorlar. Böyleleri ile konuşmak giderek güçleşiyor. Bir de bir zamanlar çeşitli zeminlerde bir arada olduğumuz, yan yana durduğumuz ama Gezi’den bu yana beni gördükleri yerde kafasını çeviren, yollarını değiştirenler var.

İçlerindeki birikmiş kibir ve ‘iktidar’ olma, ‘güç’ten yana saf tutma potansiyeline akılları, yürekleri, vicdanları tutsak olmuş, tadını çıkarıyorlar. Utandırmayayım diye üzerlerine varmıyorum. Ve bir de, tuhaf bir ‘kurtuluş savaşı veriyoz’ heyecanında kendisini kaybetmiş, serseri mayın gibi kime nerede nasıl çatacakları belli olmayan, arada beni ‘dövme’ (bazen direkt ‘yok etme’) niyetlerini açıkça belli eden tipler var. Sanal âlem manyağı trollerden bahsetmiyorum, gerçek kişiler bunlar.

Bu girizgahı AKP’yi destekleyen herkesi aynı kefede görmek gibi bir yanılgı içinde olmadığım anlaşılsın diye yaptım. Aşağıdaki diyalog, dilerim AKP’li okurlarım başta herkesin bir parça düşünmesine vesile olur.

Yürürken yolumu çeviren delikanlı, “sen Cafer Solgun musun?” diye sordu. Ara sıra ‘yazılarını okuyoruz, görüşlerini beğeniyoruz’ diyerek yolumu çeviren okurlardan biri değildi besbelli. “Evet?” deyince devam etti.

 Seninle görüşeceğiz!

 Ne görüşeceğiz? Bir alacak verecek meselemiz mi var?

 Anlarsın görüştüğümüzde.

 E şimdi görüşelim?

 Sırası var. Görürsün sen.

 Haydaa! Ne göreceğim kardeşim şimdi göstersene?

 Çattık ya!

 Yok, sen bana çattın.

 Kalabalık burası, sonra görüşeceğiz.

 Kalabalık! Kamu düzeni mi bozulacak bizim görüşmemizde? Gel şurada oturup çay içip görüşelim.

 Ne çayı be? Bölücü, paralelci yazılar yazıyorsun!

 Beğenmiyorsan okuma, niye kızıyorsun?

 Okumuyorum ben zaten!

 Eee, meselen ne?

 Yeni Türkiye davamıza engel olmayacaksınız! Hepinizin defteri dürülecek!

 Bizim defterimiz dürüldüğünde ‘yeni Türkiye’ mi olacak faşizm mi?

“Hepinizi tepeleyeceğiz!” diyerek koşar adım uzaklaştı. Sanırım bahsettiği ‘görüşmede’ benim tek, onların ise dört kişi olması gerekiyordu. Ahmet Hakan’la yaptıkları ‘görüşme’ gibi…

 

Sosyal medyadaki AkTrollerin iğrenç ve alçak küfür ve tehditleri ‘vaka-i adi’ zaten. AKP ve liderini alkışlamayan bütün gazeteciler bunların doğal ‘hedefi’. Ne zaman ‘muhalif’ bir ses çıkarsanız, sesiniz bunlarda ‘atıl co!” tesiri yapıyor.

Türkiye çok değişti gerçekten. Ve bunu en iyi küfür, hakaret ve tehdit edenlerin değişen kimliklerinden anlayabiliyoruz.

‘Yeni Türkiye’ davasına gönül veren arkadaşlar, gerçekten de bu muydu hayal ettiğiniz memleket; bir düşünseniz…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums