Bir ‘u’ şeklimiz eksikti, o da tamam!

  • 30.09.2015 00:00

 Uzatmalı yaz tatili bitti ve yeni eğitim-öğretim dönemi önceki gün başladı. Bütün çocuklarımıza, eğitimcilere başarılar, velilerine de kolaylıklar diliyorum.

Eğitimde ciddi, köklü reformlar yapmayı gerektiren sorunlarımız var. Ne var ki AKP’nin sorunu ve gündemi başka. ‘Paralel’ diye isimlendirdiği eğitim kurumlarını ‘terörle mücadele’ timleriyle basıyor, çocukların dolaplarını arıyorlar. Bunlardan bazısı ‘kreş’. Çocukların odalarına, sınıflarına girip çocuk bezleri, biberonlar arasında ‘bir şeyler’ arıyorlar. Ne arıyorlar, bilmiyorum. Bildiğim ve gördüğüm kamuoyuna verdikleri ‘fotoğraf’ ile velileri bu okullardan soğutmak istiyorlar ama tam tersi oluyor.

AYM’nin dershanelerle ilgili kararını da genelgelerle uygulanamaz hale getirmek istemişlerdi. Bu apaçık hukuksuzluğa Danıştay son verdi. Herhalde şimdi de bir türlü kapatamadıkları dershanelere baskınlar planlıyorlardır.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla mutat olduğu üzere bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim sorunlarımızla ilgili ne tür bir vizyona sahip olduklarını açıklaması beklenen konuşmasında ‘şekil’ açılımı yaptı. Yabancı dil eğitimi verilen sınıflardaki sıra düzeni bundan sonra ‘U’ şeklinde olacakmış. Budur yani!

 

Her vesileyle ‘millete’ seslenmeyi çok sevdiğini bildiğimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasa olmazdı tabii. Nitekim o da bir imam hatip lisesinin hizmet binasının açılış törenine katıldı ve orada eski bir imam hatipli olarak mektep anılarını anlattı. Sayın Erdoğan’ın açıklamalarından eğitim sorunlarımızla ilgili, eğitim-öğretimdeki verim ve kalitenin önlenemez düşüşüyle ilgili, yıllardır akademik alanda neden kayda değer bir uluslararası başarımızın olmadığıyla ilgili herhangi bir bilgi edinmemiz mümkün olmadı; ama mesela her Müslümanın ‘ölü yıkayıcısı’ olması gerektiğini öğrenmiş olduk. Ölü yıkayıcılığı da neticede bir iş, bir meslek; ama neden her Müslüman evladı bu işi bilmek zorunda; bunu pek anlayamadık…

Erdoğan kendi evlatlarını da örnek vererek başörtülü kızların eğitim hakkının nasıl yıllarca gasp edildiğini anlattıktan sonra, tabii ki sözü AKP’ye getirdi ve “buralara kolay gelinmedi” dedi, “Herkes inandığı gibi yaşama hakkına kavuştu, her yerde. Okullarımızda da devlet dairelerimizde de” dedi. Ve ben de kendi kendime ‘pes!’ dedim…

Ülkemizde herkes ‘inandığı gibi yaşama hakkına’ kavuştu mu sahiden?

 

AİHM’nin kesinleşmiş kararlarına rağmen cemevlerinin ibadethane statüsünü tanımayan kim? Zorunlu din derslerini ‘zorunlu’ olmaktan çıkartmayan, milyonlarca Alevi öğrenciyi okulda Sünni İslam, ailesinde Alevilik arasında bocalamaya sürükleyen kim? Bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarından alınan vergilerle finanse edilen ama sadece Sünni-Hanefi mezhebine bağlı insanlarımıza yönelik çalışmalar yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın statüsü mü değişti sessiz sedasız?

Toplumun sadece kendisini hep destekleyeceğini varsaydığı kesimine kulaklarını açıp diğer kesimlerine ayrımcılık yapan bir zihniyetin gerçeklerimizi bu kadar pervasızca tahrif etmesine artık şaşırmıyoruz. Benim şaşırdığım, bir dönemin mağdurlarının hâlâ mağdur olanların sorunlarına nasıl bu kadar kayıtsız olabildiği…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums