Seçim hükümeti mi operasyon hükümeti mi?

  • 22.09.2015 00:00

 Meclis’ten güvenoyu almadan sınırlı bir süre için ve ülkeyi güvenle seçime taşımakla sınırlı bir sorumlulukla işbaşında olan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki seçim hükümeti, maşallah, iz bırakan çalışmalarıyla göz dolduruyor! Tabii kabinenin en ‘faal’ bakanlığının İçişleri Bakanlığı olduğunu belirtmemek haksızlık olur; malum, İçişleri Bakanı koltuğunda AKP’nin ‘derin’ adamı Efkan Ala’nın ‘kankası’ oluşuyla kariyer merdivenlerini beşer onar tırmanan Selami Altınok oturuyor. Sayın Altınok’un kısa bakanlık dönemindeki operasyonel faaliyetleri kolay kolay unutulacak gibi değil.

Cizre…

Cizre’deki ‘abluka’ ve operasyonun yakın hedefi ‘terör’, ‘temizlik’ filan değil halkın Cizre’yi boşaltmasıydı. Bu uğursuz planı yapanlar Cizre’nin gerçeklerinden bir parça haberdar olsaydı 90’lı yıllarda Cizre’yi terk etmeyen halkın şimdi hiç terk etmeyeceğini de bilirlerdi. Cizre’de aralarında bebeklerin, çocukların, yaşlıların, kadınların bulunduğu sivil ölümleri için göstermelik bir soruşturma dahi açılmadı. Bu, suçtur. Suçu görmezden gelme, karartma çabasıdır. Sorumluları mutlaka hukuk önünde hesap vereceklerdir.

‘Beyaz gömlekliler’

Bu dönemde yitirdiğimiz insanlarımızın acısını bir ‘kaos’ ve ‘kutuplaşma’ istismarı için ‘fırsat’ görenler yurt çapında ‘galeyana geldik’ gösterileri yaptılar. Yüzlerce HDP binası yakıldı yıkıldı. ‘Kürt’ olduklarından şüphelenilen insanlar linç edildi. İşyerleri tahrip edildi, yağmalandı. Bu ‘organize’ ırkçı protestolarda kamuoyuna yansıtılan görüntü Ülkü Ocakları idi; ama altından AKP destekli Osmanlı Ocakları adlı bir marjinal ‘biatçı’ örgüt çıktı. Bu grupların yol açtığı olaylardan birine CHP yakından baktı ve sonuçlarını raporlaştırdı. 9 Eylül günü Kırşehir’de meydana gelen protestolarda birçok işyeri yakıldı. Olaylar, bilenler için Madımak ve Maraş katliamlarını düşündüren bir nitelik taşıyordu. Nitekim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kentte incelemeler yapan Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir’in tespit ve değerlendirmeleri de bu yönde. Yılmaz ve Emir’in hazırladığı raporda o gün kentte kimsenin tanımadığı ‘beyaz gömlekli’ birtakım kişilerin kışkırtmalarına dikkat çekiliyor. Kim bu provokatörler? Tespit edilip yakalanmaları yönünde bir çalışma var mı?

Gözdağı operasyonları

Gazete binalarına saldırılar düzenleniyor. Gazeteciler alenen ölümle tehdit ediliyor. ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ (ikisi bir arada) soruşturmaları tam gaz sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Nokta dergisine ‘alçak, adi, şerefsiz’ diyor. ‘Bazı’ eğitim kurumları ‘denetim’ veya ‘ihbar var’ gerekçesiyle ağır silahlı terörle mücadele timleri tarafından basılıyor. Uyduruk gerekçelerle holdingler basılıyor, insanlar gözaltına alınıyor. ‘Devletin gücü AKP’nin gücüdür’ şovları ile 1 Kasım öncesi seçmene açıkça şantaj yapılıyor. Ve bütün bunlar ‘sınırlı sorumlu’ bir seçim hükümeti döneminde kendisini hukukla bağlı görmeyen AKP’nin çürüme ve çöküntüsünün son alametleri olarak hafızamıza kazınıyor…

Dahası da var. Ama yerim kalmadı. Neyse ki tarihin hafızası işliyor ve orada herkes hak ettiği yeri buluyor…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums