‘Bana dokunmayan yılan’ iyidir mi sanıyorsunuz?

  • 3.02.2015 00:00

 Koza İpek Holding’e yönelik baskının ‘gerekçesi’ olarak öne sürülen iddiaların mesnetsiz ve uyduruk olduğunu banka, para, finans işleriyle ilgili kayda değer bir fikri olmayan ben bile anladım. İddiaların tek ‘ele gelir’ olanı, bankacılık işlemlerindeki bir ‘hata’. Bu hataya ‘şüpheli para hareketleri’ filan deniyor. Oysa bu hatanın açıklamasını da ancak hatanın sahibi banka yapabilirdi. Bunun için davul zurna çalarak söz konusu holdingin bütün binalarına ve bu arada Akın İpek’in evine ‘eşzamanlı’ şafak baskınları düzenlemek mi gerekirdi?

Sayın Akın İpek’in baskın ve iddialara ilişkin açıklamalarını dikkatle dinledim. ‘Yasadışı’ ya da ‘resmi’ olmayan, ‘kaydı’ olmayan beş kuruşu dahi olmadığını, tespit edilmesi halinde o şirketi kendilerine vereceğini söyledi. Son derece kendinden emindi.

Uzatmanın gereği yok. Bu baskın, biat etmemiş bir sermaye ve medya grubunun dize getirilmesi amaçlıdır. İpek Medya üzerinden biat etmemiş diğer medya ve sermaye gruplarına ve bütün Türkiye’ye verilen bir gözdağı hamlesidir.

Eğri oturup doğru konuşalım. İki yıldır devletin ilgili ilgisiz bütün kurumları tarafından gözaltında tutulan, denetlenen bu grup şirketlerinin herhangi birinde herhangi bir usulsüzlük, yanlışlık, eksiklik vb tespit edilmiş olsaydı, bugüne değin kırk kere el konulurdu, kapısına kilit vurulurdu ve bağıra çağıra “Bakın ne bulduk!” diye ilan edilirdi.

Demek oluyor ki aradıkları her ne ise bulamadılar ve iş ‘algı’ operasyonu olarak harekete geçmeye kaldı. ‘FETÖ’ diye bir ‘terör’ örgütü varmış, onun ‘kasa’sı imiş vb. Hukuki hiçbir mesnedi olmayan bu suçlamaların bir tek anlamı var ve o da 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarının dengelerini ne denli bozduğu gerçeğidir.

Fuat Avni’yi bırakalım bir yana, uzun zamandır Saray görevlisi hissiyatıyla yazan bazı kişiler muhalif medya organlarını ve bazı sermaye gruplarını isimlerini de zikrederek açık açık ‘terör örgütü propagandası yapmak’ türü ithamlarla suçluyor ve savcıları göreve çağırıyorlar. Suç işliyorlar. Suç işlemeyi göze alacak kadar gemileri yakmış, iplerini Saray’a bağlamışlar.

‘Devlet adına’ onu bunu uyarmasıyla nam salmış bu yazar kılıklı kişilerden en acar-atakan olanı, İpek Grubu’na yönelik baskınla ilgili takındıkları hayırhah tutumdan dolayı Doğan ve Şahenk medya gruplarını tebrik etti. Aynı kişi uzun zamandır yaptığı TV programlarında ve yazılarında Aydın Doğan’a tehditler savuruyordu. Böyle bir kişi tarafından ‘kutlanmış’ olmaktan gurur mu duyarlar utanç mı, bilemiyorum…

Bildiğim, bu saldırının medya üzerinden bütün Türkiye’ye yönelik bir tehdit olduğudur. Ülkemizin kör-topal demokrasisi Saray tarafından tehdit edilmektedir. Varmış gibi yaptığımız demokrasi, hukuk ve adalet değerleri medya üzerinden sıfırlanmak istenmektedir.

Karşı karşıya olduğumuz tehdit bu kadar açık iken “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” diye düşünmek kadar büyük bir yanlış ve yanılgılı tutum olamaz.

Haksızlığa, kime yapıldığına bakmaksızın sırf haksızlık olduğu için karşı çıkmayı hâlâ öğrenemediysek, dün sözlerini alıntıladığım Alman rahibin hayat hikâyesini okuyun derim…   

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums