Yeni bir MC mi?

  • 24.06.2015 00:00

 Ankara kulislerinde konuşulan koalisyon seçenekleri içerisinde öne çıkan ihtimalin AKP-MHP koalisyonu olduğu görülüyor.

AKP açısından net bir durum var: AKP, iktidarı terk etmek istemiyor. Ülke yeni bir seçime gidecekse bile bunun kendisi iktidarı terk etmeden olmasını istiyor. Çünkü kısa bir süre için bile iktidarı terk etmesi halinde Saray ve AKP kurmayları parti içerisindeki şimdilik bastırılmış ‘çatlak’ seslerin çoğalacağından ve hatta partinin bölüneceğinden endişe ediyorlar.

‘Parti’ olarak kendilerine güvenleri yok. Bu, kendisini iktidara mahkûm ve mecbur hisseden bütün devlet ve statüko partilerinde görülen bir özellik. Ve mesele ‘biz olmazsak memleketin hali nice olur’ filan değildir genellikle; sözcüğün en gerçek manasında iktidar nimetlerinden mahrum olmak korkusudur. O nimetlere ve yönetmeye alışmışlardır; başka türlü nasıl siyaset yapılır, particilik yapılır, unutmuşlardır ve hatırlamak dahi istememektedirler. Bu korkuya genellikle iktidarın hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet gibi işledikleri suçları örtmeye yarıyor olması hassasiyeti eşlik eder.

AKP için iktidardan düşmek kâbus gibi. Kendilerine, partilerine, ‘davalarına’, siyasetlerine güvenleri yok. İktidar varsa varız, yoksa ANAP gibi, DYP gibi dağılır gideriz noktasında duruyorlar. Bu nedenle de yegâne sorunlarının iktidarı bir gün bile terk etmemek kararlılığı olduğu anlaşılıyor.

Ve bu hassasiyetlerine ‘uygun’ düşen en ‘uyumlu’ seçeneğin HDP’yi kayıtsız şartsız reddeden, CHP’nin önerilerine kapılarını kapatan MHP olduğunu düşünüyorlar. MHP ile yakınlaşmalarını mümkün kılacak en önemli ‘kozları’ ise, çözüm süreci. Malum, çözüm sürecinin altından ellerini de gövdelerini de çektiler uzun süredir. Çözüm sürecinden vazgeçmek, MHP’yi ikna etmek kozu. MHP’nin süreci ‘ihanet projesi’ gören hamasetine taviz verirken fazla zorlanmayacaklar yani.

 

Çözüm sürecini MHP’nin önüne atarken Rojava’daki son gelişmeleri de gündeme getireceklerini havuz medyasının “PYD, IŞİD’den daha tehlikeli” yayınlarından anlıyoruz. “Kuzey Suriye elden gidiyor” diyerek MHP’yi ‘devlet görevine’ davet edecekler...

MHP buna tav olursa, ne âlâ... Diledikleri bakanlıkları da önce pazarlık yapar gibi yapar sonra da verirler; yeter ki ipler ellerinde Saray başlarında olsun...

Ahmet Hakan gibi rahatlıkla “Olmaz, MHP kabul etmez” diyemiyorum.

Ancak uyarmak, yazıyor olmaktan kaynaklanan bir sorumluluğumuz.

 

MHP, taraftarlarına “İktidar olamadık ama ortak olduk, çözüm sürecini ülke gündeminden çıkardık” demeyi önemsiyor olabilir. Ama bunun sonuçları ülke için de MHP için de yıkıcı olur.

Çünkü AKP, çıkarları söz konusu olduğunda bukalemun gibi kabuk ve ağız değiştirme yeteneği olan bir parti. Elinde tuttuğu devlet ve medya gücüyle MHP’nin milliyetçiliğini gölgede bırakması işten bile değil. Gücünü arttırmayı MHP’yi eriterek deneyecektir ve bunu öncesi bir yana seçim kampanyasında yapmaya çalıştığına da tanıklık ettik.

Bu tür bir koalisyonun ülkenin hiçbir temel sorununu çözmeyeceği, aksine daha da ağırlaştıracağı bir görünen köydür. Ülkemizin geçmişinde Milliyetçi Cephe (MC) hükümetleri deneyimi var.

Öğrenmesini bilene...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums