YSK Bursada, İstanbul için emsal olacak bir karara imza attı

YSK Bursada, İstanbul için emsal olacak bir karara imza attı
27.04.2019 - 07:49
1155

 İYİ Parti’nin Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde sandık kurullarının yasaya aykırı oluştuğu, bu nedenle seçimin iptal edilmesi talebiyle yaptığı başvuruyu reddeden Yüksek Seçim Kurulu (YSK), buna gerekçe olarak “Seçim takvimine göre sandık kurullarının oluşumuna itirazların YSK tarafından 2 Mart 2019 tarihinde kesin olarak karara bağlanması”nı gösterdi. Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre CHP’nin YSK Temsilcisi Hadimi Yakupoğlu, “Bunun anlamı, 2 Mart 2019 tarihinden sonra sandık kurullarının teşkiline ilişkin itirazlar reddedilecektir” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, Mustafakemalpaşa’da 1009, 1082, 1086, 1093 ve 1182 numaralı sandıklarda görevli olan sandık kurulu başkanlarının aynı zamanda Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde görevli olduğu, bu sandıklarda seçim iptali söz konusu olduğu halde seçim sonuçlarının değişeceği gerekçesiyle YSK’ye başvurdu. Başvuruda, Demokrat Parti adayı Orhan Alper 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğundan seçilme yeterliliğinin bulunmadığı belirtilirken, ilçede seçimlerin iptali ile tekrar seçim yapılmasına karar verilmesi istendi.

İTİRAZIN GEREKÇESİ İSTANBUL İÇİN DE UYGULANACAK MI?

Başvuruyu görüşen YSK, 20 Nisan’da tüm talepleri reddetti. Sandık kurullarına yönelik itirazın reddi gerekçesi olarak şunları kaydetti: “Kurulumuz tarafından yapılan değerlendirme neticesinde; Sandık kurullarının teşkiline ilişkin itirazların Yüksek Seçim Kurulunun 13/12/2018 tarih ve 2018/1105 sayılı kararı ile kabul edilen Seçim Takvimine göre 2 Mart 2019 tarihinde kesin olarak karara bağlanması nedeniyle tam kanunsuzluk iddiasına ilişkin talebin reddine karar verilmiştir.”

AKP, İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin yaptığı başvuruda, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kamu görevlisi olmayanlar arasından seçildiğini iddia etmişti. YSK, kamu görevlisi olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin nasıl seçildiğinin araştırılmasını istemişti. YSK’nin Bursa özelinde verdiği kararı, İstanbul için de uygulayıp uygulamayacağı merak konusu oldu.

AKP SONUÇLARI KABULLENMİYOR: 5 BİN SEÇMEN İÇİN DAHA BAŞVURDU

YSK, AKP’nin talebi üzerine, İstanbul seçimlerinde 5 bin 315 kısıtlı seçmenin oy kullandığı iddiasının da araştırılmasına karar verdi. Böylece İstanbul seçimiyle ilgili araştırılacak seçmen sayısının 46-47 binlere ulaştığı bildirildi. AKP’nin YSK Temsilcisi Recep Özel, önceki gün YSK’ye, 5 bin 315 kısıtlı seçmenin mahkeme kararlarıyla birlikte oy kullanmayacaklarına ilişkin listeyi sunduklarını söyledi. İYİ Parti ise itirazın mazbata verildikten 7 gün sonra yapılması gerektiğini belirterek karara itiraz etti. 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums