Müşkülenin Koca Çınarı Fevzi Kavuku kaybettik

 Müşkülenin Koca Çınarı Fevzi Kavuku kaybettik
18.02.2017 - 11:43
2559

 Müşküle Köyü Çınarı, Müşküle Köyü'nün efsane Muhtarı Fevzi Kavuk tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cenazesi Pazar günü öğle namazınından sonra Müşküle Köy Mezarlığında toprağa verilecektir.

Fevzi Kavuk kimdir:

Köylü önderi, siyasetçi. 1931 yılında Müşkül'de doğdu. Köyünde ilkokulu okudu. Askerliğini 1951'de jandarma eri olarak Edirne ve Siirt'te yaptı. Anadolu'nun batısını ve doğusunu tanıma olanağı buldu. Nâzım Hikmet'le birlikte Bursa cezaevinde yatan edebiyatçı İsmail Başaran ile aynı köyden olup, o dönemde köyün öğretmenliğine atanan Seyfi Alp'le birlikte yakınlık kurdu ve ufku genişledi. Gazete ve kitap okumaya, ülke ve dünya sorunlarıyla ilgilenmeye başlayarak kendini yetiştirdi. Köyünün gençlerini çevresinde topladı ve "Dostluk Spor Kulübü" nü kurdu. Gençlerin çeşitli kültür etkinliklerine katılmalarını sağladı.

 27 Mayıs 1960 müdahalesinin ardından yönetim tarafından Müşküre köyü muhtarlığına atandı. Bu tarihten sonra 12 Eylül 1980'e değin yapılan bütün seçimleri kazanarak muhtarlığını sürdürdü. İlkokul, köy konağı, tuvalet, yol ve düzenli bir köy alanı yaptırdı. İçme suyu getirdi. Bu arada köylülerini sol siyasetler doğrultusunda bilinçlendirdi. İşçi grevleriyle "1 Mayıs" kutlamalarına köylüleriyle birlikte destek verdi.

 Nâzım Hikmet'in ölümünün birinci yıldönümünde, o'nun vasiyeti uyarınca, bir gün belki de oraya getirilip toprağa verilir düşüncesiyle bir çınar fidanı dikti. Kooperatif etkinliklerine katıldı. "Marmarabirlik" ile Tarım-Kredi ve Köy-Koop yönetimlerinde görev aldı. "Marmara Köylüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" nin kurucuları arasında bulundu (bu dernek 12 Eylül 1980'den sonra kapatılacaktır.) Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) kaydoldu. 1965 ve 1969 milletvekili genel seçimlerinde bu partiden aday oldu, ancak kazanamadı. Partisinin genel yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

TBKP hareketi içinde yer aldı

 12 Eylül 1980'deki askeri müdahalesinin ardından gözaltına alındı. Çeşitli ceza ve tutukevlerinde 10 ay 15 gün süreyle yattıktan sonra tahliye edildi. Kavuk, TİP ve TKP’nin birleşmesi sonrası kurulan TBKP hareketi içinde yer aldı.

Hasan Öztürk hayatını romanlaştırdı

Kadim dostu Hasan Öztürk, Fevzi Kavuk’un çileli yaşam öyküsünü biyografik roman olarak kalem aldı.  TÜSTAV (Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı) tarafından  “Çınarlı Köyün Muhtarı” ismi ile yayınlandı.

TÜSTAV YÖNETİM KURULU TAZİYE MESAJI YAYINLADI

“ Müşküle Köyü Muhtarı Türkiye İşçi Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi,  Genel Yönetim Kurulu Üyesi, 1965-1969 Milletvekili Adayı Müşküle Köyü eski Muhtarı

Hasan Öztürk tarafından kaleme alınan ve Vakımız tarafından yayınlanan ÇINARLI KÖYÜ MUHTARI kitabında yaşam öyküsü anlatılan FEVZİ KAVUK'u (1931-17.02.2017) kaybettik. Uğurlaması 19 Şubat Pazar günü öğle vakti İznik Müşküle köyünde yapılacaktır.

Ailesine, tüm yakınlarına ve dostlarına baş sağlığı diliyor acılarını paylaşıyoruz. “ “denildi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums