Remzi Gazi Toprağa Veridi

Tarihsel TKP’nin Bursa İl Komitesi üyeliği yapan Remzi Gazi,Çanakkale’ye bağlı Küçükkuyu beldesinde toprağa verildi.

 Remzi Gazi Toprağa Veridi
27.05.2016 - 11:56
Güncelleme 23.04.2022 - 22:04
2616

Tarihsel TKP’nin Bursa İl Komitesi üyeliği yapan Remzi Gazi,Çanakkale’ye bağlı Küçükkuyu beldesinde toprağa verildi.

Yaklaşık 1 yıl önce yakalandığı akciğer kanserine yenik düşen Gazi, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Bandırma ve diğer bölgelerden gelen yoldaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Remzi GAZİ Kimdir?

1951 Yılında Hatay Altınözü Seferli Köyü doğumlu olan Remzi GAZİ, lise den sonra yükseköğrenim için geldiği Bursa’da politik yaşam içinde de aktif rol aldı. O zamanki  adı  İktisadi Ticari İlimler Akademisi olan Bursa’nın en önemli yüksek öğrenim kurumlarından öğrenci hareketi içinde öğrenci hareketine önderlik etti.

 BYÖKD örgütlenen öğrenci gençlik hareketine öncülük etti. Daha sonra Bursa’da gelişen işçi hareketinin sendikal mücadelesi içinde DİSK bölge örgütlenmesinde yar aldı. BİTİA okurken burada tanıştığı, daha sonra İKD Bursa şube başkanlığı  yapan  Fatma GAZİ ile evlendi. 12 Eylül öncesi dönemde TKP il yönetiminde ilk il komitesinde yer aldı.

Aynı dönemde önce BYÖKD, daha sonra İGD şube başkanlığı, TKP il gençlik komitesi sekreterliği yapan Hasan GAZİ’ nin ağabeyidir. 1981 operasyonlarından sonra TKP Gölcük davasında yargılandı. Bursa emniyeti,  Seymen  ve Gonca Tutukevlerinde oniki eylülün en karanlık günlerini yaşadı. Tutukluluk ve Cezaevi dönemlerinden sonra Çanakkale Çan’a yerleşti. Emeklilik döneminde ise  Çanakkale  Küçükkuyu’ya  yerleşti.

 Kızları Utku ve Ceren’in kendi ailelerini oluşturmasından sonra,  torunu ile geçireceği güzel günleri burada yaşamayı düşünmekteydi. Yakalandığı amansız hastalığı da yaşamında karşılaştığı diğer olaylar gibi kararlılık ve bilinçle karşıladı.

Hiç moralini ve yaşam azmini kaybetmedi. Ancak yakalandığı  hastalığa 25 Mayıs 2016 tarihine kadar direnebildi.  Aynı gün Küçükkuyu’ da arkadaşları, dostları ve eski yoldaşları tarafından sonsuzluğa uğurlandı.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums