Sansür VAR!

  • 10.07.2016 00:00

 Gazetemizin internet sitesi yarinabakis.com’a dört gündür giremiyorsunuz. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, idari tedbir olarak erişimi engelledi. Ardından sulh ceza yargıçlığından onay aldı. Sansürün, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı haberlerine dayandığına dair rivayetler var. Rivayet diyoruz, zira TİB’e avukatlarımız vasıtasıyla yaptığımız yazılı ve sözlü müracaatlardan netice alamadık. Suçu(!) bizim bulmamızı bekliyorlar… Biz de olaydan sonraki haberlerimize baktık ve büyük kabahati ‘YOK’ manşetimizle işlemiş olabileceğimize kanaat getirdik.

Sorun çözülecekse nedamet getirip yazdıklarımızı düzeltmeye karar verdik.
VAR!
041001Teröristi hazırlık aşamasında etkisiz kılacak muhteşem bir istihbaratımız  var.
Hain planların hayata geçmesini önleyecek olağanüstü güvenlik tedbirlerimiz var.
Bataklığı kurutup mücadeleyi kazanacak fikri altyapımız var.
Sorumluluğu üstlenme erdemini gösteren siyasilerimizin oluşturduğu kuyruklar var.
Anında istifa ya da görevden almayla bedel ödeyen yetkililerimiz var.
İktidara hesap soracak mükemmel işleyen bir muhalefetimiz var.
Sorumluların gözden kaybolmasını engelleyecek güçlü medya denetimi var.
Sayın TİB yetkilileri böylesi iyi mi?
*****
Halk olarak kötü bir haftayı geride bıraktık. Havalimanı’nda 45 can kaybı ve yüzlerce yaralı ile sonuçlanan terör saldırısı derin yaralar açtı. Üst üste gelen terör eylemleri en büyük zararı toplum psikolojisine veriyor. Kapı rüzgârdan sert kapansa bomba mı diye ayağa fırlıyoruz. Güvenlik ve istihbarat konularındaki eksikliklerin bedelini can ve mal kaybı olarak ödüyoruz. Mücadelede, sosyoloji ve psikolojiden destek almayışımızın faturası aslında daha ağır. Panikatak krizlerine girişi sıklaşmaya başladı, toplumun.
Psikolojik desteği sadece mağdurlar ve yakınlarına telkinle sınırlı sanıyoruz. Tüm toplumun risk altında olduğunu kabulle işe başlamak zorundayız. Profesyonel bilimsel destek için geç kalıyoruz. Bunu çok iyi yapıyor olsak bile meselenin büyük bölümü hallolmayacak. Toplumun kendini güvende hissetmesi gerekiyor. Güvenlik ve istihbarat birimlerinin iyi çalıştığı inancı ancak söz konusu rahatlamayı sağlayabilir. O eksiklik ortadan kalkmadan dünyanın bütün sosyolog ve psikologları bir araya gelse fayda etmez. Bir yılda 17 büyük terör saldırısına muhatap olup 300’den fazla sivil kaybı yaşayan bir toplum için fazla bile dayanıklıyız. Ucuz medya manipülasyonlarıyla, hokus pokus yaparak sorun yok göstermek artık işe yaramıyor.
*****
041002

Bu haftanın acı ama gazetecilik açısından iyi haberlerinden biri babasıyla birlikte saldırıda yaralanan Rümeysa Aydın’ın hikâyesiydi. Terörü bir aksiyon filmi gibi izleyenler küçük kızın sedyedeki masumiyetine bir kez daha baksın. Babasını görmekten kaçınmasına, hastanenin patlamasından duyduğu endişeye kulak kesilsinler. Bu arada ailesiyle irtibatının sosyal medya üzerinden sağlandığını unutmayalım. Twitter engellemesi biraz daha erken başlasa annesi Rümeysa’yı nasıl bulacaktı dersiniz?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums