Ergin Saygun kimdir?

  • 12.02.2013 00:00

 Türkiye 2007 yılına ayrı bir heyecanla giriyordu; zira AK Parti’nin çoğunlukta olduğu parlamento cumhurbaşkanını seçecekti.

 

367 krizi ve daha sonra gelen AK Parti’yi kapatma davasının ayak sesleri bir yıl öncesinden duyulmaya başlanmıştı. Newsweek dergisinde önemli bir ‘kehanet’ yayımlandı. Hudson Enstitüsü analizcisi Zeyno Baran 2007’de darbe ihtimalini ‘fifty fifty’ gördüğünü yazdı. 28 Şubat’ı hatırlatan yazar şöyle diyordu: “O darbeyi yaratan koşullar bugün yeniden ortaya çıkıyor. Bir kez daha iktidarda bir İslamcı var. Bir kez daha generaller, hükümetin laik devleti nasıl zedelediğini öfke ile fısıldıyorlar. Bana göre, Türkiye’de 2007 yılında bir askerî darbe olması şansı 50-50.” Türkiye ile ilgili felaket senaryolarıyla gündeme gelen bir kurumdu Hudson. Anayasa Mahkemesi başkanına suikast, 50 kişinin öldüğü bombalı saldırılar gibi senaryoları tartışan Enstitü’de o günlerde konuk olan bir üst düzey Türk generali vardı. ‘Newsweek’e fısıldayan general kim?’ sorusunun cevabı olarak parmakların işaret ettiği Genelkurmay 2. Başkanı’dır Ergin Saygun.

Türkiye yeni cumhurbaşkanını seçmeye hazırlanırken ilginç gelişmeler yaşanmaya başlandı. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın önüne üç sayfalık bir çalışma gitti. 19 sayfa eki olan raporda ‘tarikat terbiyesi almış bir cumhurbaşkanının’ sakıncaları anlatılıyordu. Raporu hazırlayan 2. Başkan’dı. Büyükanıt’ın yaptığı “Laikliğe sözde değil özde bağlı cumhurbaşkanı istiyoruz.” açıklaması ve 27 Nisan’da yayınlanan e-muhtıranın arkasındaki kurmay akıldır, Ergin Saygun.

Balyoz darbe planı soruşturması bazı ilgi çekici konuşmalarla gündeme geldi. Pek çok delilin kurmaca olduğunu ileri süren sanıklar kendi yaptıkları ses kayıtlarını kabullenmek zorunda kaldı. Balyoz CD’lerinde “…Komutanım son olarak İstanbul’da bütün dinî irticaî faaliyetlerin merkezi kanaatimce Fatih, Çarşamba, Aksaray, Edirnekapı bölgesidir. Bütün tekke Eyüp bölgesidir. Tekkeler zaviyeler efendim hepsi buradadır. İşte semtin adı bile Hırka-i Şerif’tir. Aksaray Fatih arası adı Sofulardır. Onun için buranın öncelikle kontrol altına alınması buranın kontrol altına alınmasıyla da işte Ümraniye, Sultanbeyli vesaire gibi diğer taraflara dahi daha rahat müdahale edilebileceğini düşünüyorum, arz ederim.” şeklinde konuşan kişidir, Ergin Saygun.

Balyoz darbe davası herkesin bildiği bir sırrın ifşa edilmesiydi bir anlamda. AK Parti’nin iktidara geldiği günü ‘kara gün’ olarak niteleyen Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki bazı yapılanmalar hemen harekete geçti. Avrupa Birliği dengesi ve ekonomideki kırılgan yapı biraz cesaretlerini kırsa ve emir-komuta bütünlüğü oluşturamasalar da müdahale fikrinden hiç vazgeçmediler. Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in günlüklerinde Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman şöyle diyor: “Geçen yıl Çetin Doğan’la birlikte olsaydım, onu parça parça edecekti.” Parça parça edilmek istenen dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, suçu ise hükümete darbe yapmamak. Çetin Doğan’la birlikte yargılanıp ‘TC icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etme suçu sabit görülerek’ 18 yıl hapis cezası alan bir emekli generaldir, Ergin Saygun.

Kalp ameliyatı geçirdiği için adlî kontrollü serbestlikle tahliye edilen bir tutukludur. Temyizdeki davasının sonucunu bekleyen, yerel mahkemede ceza almış bir ‘hükümlü’dür. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Ama mahkeme haklıysa asıl Türkiye’ye büyük geçmiş olsun!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Hrac Madooglu
    Hrac Madooglu
    5.10.2014 19:39

    "Hitler de topluma disardan bakabilmisti"...Hastalik derecesinde Irkci bir sapik dunyaya disardan bakabilmis(?). 6 milyon Yahudiyi, 3 milyon Romani kani bozuk bunlarin diyerek katleden biri meger bilge adammis. ipin ucunu hepten kacirdin. Kendin hakkinda ne dusunuyorsun acaba? Sen de mi topluma disardan bakabilenlerden birisin?

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums