Casusluk çetesi ve televole gazetecilik

  • 25.01.2013 00:00

 Fuhuş ve casusluk çetesi namıyla kamuoyuna mal olan suç örgütü hakkındaki iddianame korkunç ayrıntılara sahip.

Normal bir ülkede yer yerinden oynaması gerekirdi. Bizde ise medyanın bir bölümü böylesine önemli iddiaları görmezden geliyor. Görenlerin kısmı ekserisi de sadece magazin boyutuna odaklanıyor. Üç maymunu oynayan medyanın ağırlıklı olarak 'televole' zihniyetinin temsilcisi olması ayrıca dikkate değer. En olmadık hikâyelerden ‘televole' şaheserleri çıkaranlar, söz konusu dosyaya bu gözle bile bakmıyor. ‘Ne olur ne olmaz insanlar meraklanır ve işin aslını öğrenme sevdasına kapılırlar diye endişe ediyor' olabilirler. Konuyu tamamen magazine vuranlar da basit bir fuhuş çetesi algısı oluşmasına bilerek veya bilmeyerek sebep oluyor. Kayıtlara geçirmek ve tehlikenin boyutunun anlaşılması açısından kabul edilen iddianameden uzun alıntılar yapacağım.

    “Elde ettiği illegal güç sayesinde etki alanını ve hedeflerini genişleten suç örgütünün adeta kamu kurumlarını bir ahtapot gibi sardığı ortaya çıkmıştır.” cümleleriyle örgütün büyüklüğü ve kapsama alanı anlatılıyor. Bilgi toplama ve saklama konusundaki profesyonellik kayıtlara şu cümlelerle geçiriliyor: “Suç örgütünün gizliliğe azami derecede riayet etmesi, ele geçirilemeyen KARA KUTU adlı başka bir arşiv oluşturmuş olması, sahip olduğu bilgi ve belgeleri şifreleri kırılamayacak şekilde dosyalamış bulunması örgütün ne kadar profesyonel hareket ettiğini ortaya koymaktadır. Nitekim ele geçirilen çok sayıda dijital veri dosyasının, aylardır çalışılmasına rağmen devletin şifre kırma uzmanları tarafından dahi şifreleri çözülememiştir.” Yani çözülebilenlerden anladıklarımız aslında tam bir buzdağı ile karşı karşıya olduğumuzu anlatıyor. Kim bilir çözülemeyenlerde ne var. İddianameden yararlanarak örgütün neler yaptığına hızlıca bir bakalım: Bilgi ve belgeleri yurtiçi ve dışında belirlenen alıcılara satmışlar. Türkiye'nin gireceği muhtemel bir savaş düşünülerek düşmanın işine yarayacak tüm bilgileri toplamışlar. Özellikle savaş uçaklarının imkân ve kabiliyetleri ile intikal bilgileri, bulunduğu yerler, pilotların uçuş kabiliyetleri gibi tüm bilgilerin depolanmış ve pazarlık değerinin çok yüksek olacağı vurgulanarak bilgi ve belgeleri getiren kişiler ödüllendirilmiş. Örgüt, TSK'ya karşı silahlı eylem düzenlemeye yarayacak her türlü bilgiye ulaşmış. Servis güzergâhı ve bu güzergâhtaki nöbetçi askerlerin gösterildiği fotoğrafları ellerinde tutuyor ve saldırı düzenlenecek servisleri önceden öğrenip ‘arkadaşlarını' uyarmaya çalışıyorlar. Diğer kuvvetlerle birlikte GATA ve askerî yargının önemli birimlerinde kendisine bağlı bir yapılanma oluşturmuşlar. Kendi üyelerinin en etkili görevlere gelmesini sağlamaya çalışırken bir yandan da diğerlerinin terfilerini engellemişler. Örgüt yöneticisi şüpheli Safiye Köten'de ele geçirilen ‘Komutana Tavsiyeler' isimli dosyada suç örgütü, ağustos şûrasında amiralliğe terfi edecekler listesini sunmuş.

    PKK/KCK terör örgütüne bilgi ve belge aktarmışlar. Bir belge ile ilgili şu bilgi notu düşülmüş: "Önemli bilgi içeriyor. İsrail dâhil devletler için olabilir. PKK'ya aktarmak maksadıyla kullanılabilinir." Terör örgütüne aktarılacağı düşünülen belgeler arasında “TSK'nın bildiği PKK kampları” da var. Bilgiye ulaşan PKK terör örgütünün zayiat vermemek için tedbir alacağını söylemek kehanet olmasa gerek. Yine karakollar ve birliklerle alakalı önemli bilgilerin PKK'ya aktarılmak üzere toplandığı anlaşılıyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums