IŞİD...

  • 18.09.2014 00:00

 Işid hakkında  ne düşünüyorsunuz sorusuna yanıt verelim.

Bundan çok değil dört ay önce İşid diye bir şey duymamıştık, birden bire kafa kesen katliam yapan vahşet görüntülerinin sahibi radikal dinci bir örgüt olarak karşımıza çıktı.

Ne zaman örgütlendiler?

Kim finanse etti?

Nasıl çoğaldılar ve çoğalmaya devam ediyorlar ...!

Bunları bilmiyoruz!

Bildiklerimizi hatırlayalım;

Irak silahlarını bırakıyor kaçıyor.Bu kafa kesen sözde hilafet getirecek örgüt Musul a vali atıyor.

Siz hiç vali atayan  terör örgütü  duydunuz mu?

Kargaların bile güleceği bu durumlar bitmiyor merkez bankasında bulunan beş yüz milyon ABD dolarına el konuluyor.

Irak ve Suriye de petrol sahalarının bulunduğu bölgeye el koyabiliyorlar.Müthiş bir özgüvenleri söz konusu, görünürde ise konsoloslukta çalışanlarımızı rehin alıyorlar.

Bir taraftan da sayıları  on binden otuz bine çıkıyor.

"İşid başı"  İstanbul da yakalanıyor.

Fransa ya iade ediliyor.Silahları ise ABD den.

Örgüte insan katma sloganları ise ilginç  müslümanlık demiyorlar,Allahın ordusuyuz demiyorlar sloganları şu"Umutsuzsanız,Öfkeliyseniz Gelin"

Her dilden her dinden insanlar akın akın bu örgüte giriyor.

Irak ve Suriye nin tüm petrol bölgesini ellerinde bulunduruyorlar.

Ve öyle organizeler ki Petrol boru hattı kurarak petrol satabiliyorlar,sosyal medya kullanımları bildiğimiz msn, skpe, facebook yazılım programları ile sınırlı olmamakla beraber her türlü program ve şifre çözücüleri mevcut!

Nereden geliyorlar bilemeyiz !  ama liderleri İstanbul da yakalandığında kimlerle beraberlik için geldiğini,ne için geldiğini, kimle görüştüğünü sorgulayabiliriz.

Neden İstanbul da örgütleniyor ?diyebiliriz.

İstanbul'a tatile mi geldi, iş anlaşmasına mı ? diyebiliriz.

İkilemler oldukça fazla ve oldukça kafa karıştırıcı, örneğin bu Radikal dinci,kafa kesen  örgüt ile bir tek PKK savaşıyor.

 O halde bu terör örgütü ile savaşan  PKK'ya Ortadoğu’da istikrarın, barışın ve demokrasinin teminatı ve garantisi diyebilir miyiz.

Evet. O halde neden PKK nın adı hala terör listesinde...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (3)

  • Onur Dinçer
    Onur Dinçer
    31.01.2013 01:09

    Mübadiller yurtlarını terk edip başka bir yere yerleştikleri için göçmendir ve bugünkü Türkiye topraklarına, senin de itiraf ettiğin gibi, kendi isteklerinin dışında, zorla gelmişlerdir, ki yazarın da kovulmayla kastettiğine hiç şüphesiz bu da dahil. Bunda anlaşılmayacak hiçbir şey yok, gocunulacak bir şey de yok. Göçmenlik ve yurdundan kovulmuşluk ayıp, utanılacak bir şey değil. Kovanlar utansın.

  • Onur Dinçer
    Onur Dinçer
    31.01.2013 00:17

    Köklerin Buharaysa zaten kök olarak Türk olamazsın, Fars olursun. Anadoluya Türki göçler bugünkü Kazakistan topraklarından oldu, ki o dönemde Orta Asyadaki Türki halklar bugünkü Kazakistan, Kırgızistan ve Doğu Türkistan topraklarının bir bölümünde yaşıyordu, bugünkü Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan toprakları İrani halkların bölgesiydi (oralara Türki göçler Anadolu ve bugünkü İranla eş zamanlı oldu). Bu arada, Türki göçlere rağmen bugün bile Buhara nüfusunun büyük çoğunluğu Farstır.

  • Nil Nil
    Nil Nil
    30.01.2013 13:02

    Bir kere tüm göçmenler yurtlarından kovulmuş yurtsuzlar değildir. Biz Dobrucalıyız ve göçmen değiliz. Mübadele ile gelmişiz. Kendi isteğimizle değil..Romanya mübadiliyiz, köklerimiz de Buharadır. Buhara Türk mü, Soğd mu nedir bilmem..Bir kere Türk kelimesine sizin yaklaşımınız ırkçıdır..Balkanlarda Türk kelimesi ırk anlamında kullanılmaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums