Yıl 2014 23 Nisan

  • 23.04.2014 00:00

 Tarihe not düşmek için  bazı verilerin her sene güncelleşmeye muhtaç kalması içimizi acıtsa bile unutmamak, unutturmamak gerekiyor.

Tam da bu nedenle hatırlayalım;

Türkiye'deki tutuklu çocuk sayısı 2672..

çocuk işçi sayısı 1 milyon...

çocuk gelin sayısı 181 bin...

tecavüze uğrayan çocuk sayısı; 7 bin..

Devletin almadığı önlemler nedeniyle yaşamını yitiren çocuk sayısı 609 ...

sokakta yaşayan çocukların sayısı 20 bin...

Türkiye’de anne baba dayağı yiyen çocuk oranı: %72 Öğretmen dayağı yiyen çocuk oranı: %22

Türkiye’de kimsesiz çocuk sayısı: 700 bin...

 

Bu veriler NE YAZIK Kİ Türkiye gerçeği, bizim istediğimiz dünya ise çocuk hapishanelerinin  kaldırıldığı, çocukların çalışıp işçilik yapmasına zorlanmadığı, çocukların çocukken  gelin olmadığı, çocukların  öldürülmediği, çocuklarımıza  eşit eğitim hakkı ile sosyal haklarının iade edildiği, sokak çocuklarına güvenli bir ortam sağlayan ve toplumla yeniden bütünleşmelerine yardımcı olacak becerilerin geliştirilmesine kadar her alanda yaşam haklarını en iyi şekilde gerçekleştiren, oluşturan sistemlerin sağlanması ve gerçekleşmesi hasleti için mücadele etmektir.

Tüm aydınların öncelikli stratejisi,sorumluluğu bunu hedef belirlemektir.

 

Yıl 2014 ve yazının sonu,seneye 23 Nisan da çocuk haklarının iade edildiği gerçek  bayrama dönüşünü kutlayabilmek umuduyla...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums