Babalar ve Oğullar…Yıl 2003

  • 18.12.2013 00:00

 Babaları siyasette oğulları ticarette diye yazı yazacaktım ki; aklıma eskiden yazdığım yazı geldi.

Yıllardır değişen  bir şey olmuş mu ? dedirtiyor, anımsayalım;

10 Ağustos 2003 te “Özgür Kocaeli “gazetesindeki  köşe yazım, ?

Babalar ve Oğulları

Bir zamanlar Yahya Demirel, Zeynep-Efe Özal, Mert Çiller,Yavuz Yılmaz derken şimdi de Ahmet Burak Erdoğan ve Erkan Yıldırım ile tanıştık.

Onların yaşında iken hiç bir baltaya sap olamamış memleket çocuklarının yanında, bu gençlerin başarıları,yetenekleri bizler için önemliydi.Öyle ya diğer gençler işsiz,aşsız,öğrenciliğini dahi yaşayamazken... Önemli olan babaları önemlilerin  varlığı ve mutluluğuydu.

Hatırlayalım isterseniz Yahya Demirel ilk hayali mobilya ihracatına başladığında doğmamış olanlar,bu gün iş başındalar.Büyüklerimizin yakınları ticari temelleri iyi atıyorlar.Soyguna,vurguna,hortuma,talana iyi alışmış olduklarından  yabancılamıyorlar.

Annesi ‘nin tabiriyle bir kedisi bile olmayan Efe’cik,bu gün çiftlik,han,hamam sahibi…

Ablası Zeynep’çik birikimlerini yiyor.Hatırlarsanız devlet protokolüyle Bağdat Caddesin de görkemli butik çılmıştı,zat-I şahanelerine.

Mert Çiller’e kıyamayan annesi ben Yeniköy deysem oğlumda Çubuklu da askerlik yapmalı, karşı kıyıdan el sallayacak kadar yakın olmalıydı.

Mert Çiller’in deniz maceraları az konu olmadı hani TV.Oyunlarına,Levent Kırca unutmadı Mert Çiller’i.

Yılmazlar ise hep büyük oynadılar.Oğlu hemen coca cola nın distrübütörü oldu.

Eeee  onların olurda Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım’ın 26 yaşındaki oğlu (kızkardeşi ile ortak)deniz taşımacılığna başlamaz mı?

Sayın bakanın da bir zamanlar ortağı olduğu Seantur Şirketi, oğul Yıldırım’a 200 bin Euro veriyor.Ankara feribotu bu kıyağa karşılık düşük fiyata ve ihalesiz olarakadı geçen şirkete kiralanıyor.

Bu arada,daha doğrusu iki arada iki derede Erkan bey 1.5 milyon dolara aldığı geminin adını “DERİN DENİZ”koyuyor.

Bu arada kendisini sıkıştıran medya ordusuna Binali Yıldırım”Bakan oğlu oldu diye ticaret yapmayacak mı?”diyor.

Tam bu gündeme yoğunlaşmışken bir haber geliyor,Başbakanın oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın Ülker in son ürünü Cola Turka’nın Anadolu yakası dağıtımını aldığını duyuyoruz.

Babası’nın bayrağını aldı. Yıllarca babası da Ülker’in anadolu yakası dağıtımını yapmıştı.

Bu ülke de babalar siyasette,oğullar ticarette…

Zaten yüce divan da birbirlerini aklamıyorlar mı?

Bu döngü umarız son bulur.  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums