Bir gavat başka bir gavat'ın ayağına basmaz

  • 13.11.2013 00:00

 Bir Azeri atasözü “bir gavat başka bir gavat’ın ayağına basmaz”

Azeri atasözleri çok anlamlı,  bazı sözcükleri ise Türkçe ile karşılaştırıldığında  ortaya çok komik mizansenler çıkıyor, yıllar once.devrin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Azerbaycan'ı ziyaretinde oranın millet meclisi önünde konuşma yapar ve konuşmasını bitirir.

Rahmetli Haydar Aliyev çıkar ve sözlerine başlar. Türk dünyasının gelmiş geçmiş en büyük pezevengi Süleyman Demirel...diye söze başlar.

Bizim Cumhurbaşkanı kıpkırmızı olur tabi, hafif bir tebessüm ile anlamış gibi yapar....

Azericede pezevenk kelimesinin büyük adam, kalıplı adam, baba yiğit, babacan vb.. anlamları varmış. Bu durum bizimle Azeriler arasında ilginç bir kaç duruma sebep olmuş.. Süleyman Demirel'de Aliyevin sözlerine şu şekilde cevap verir.

- “sende az pezevenk değilsin”.

buna benzer farklı hikayeler de mevcuttur. Azerbaycan'da dolmuşa binen Türk genci telefondaki arkadaşına "beni çaldır, ben sana cevap veririm" der demez herkes şaşkınlıkla dönüp bu zavallı genci süzer. Çünkü orada "çaldırmak" fiili, "emmek-gömmek" gibi bir fiiliyata denk gelmektedir.

Aynısı "zorlamak" kelimesinde de yaşanmaktadır. "hoca beni çok zorladı" dendiğinde karşınızdaki kişinin kahkaha atmaması düşünülemez. "zorlamak" da yine cinsel içeriklik bir fiiliyata tekabul etmektedir. -Azeri atasözü-

Bu günlerde bir Gavat kelimesidir dolanıyor.

Kim söylemiş,  coşan Adana valisi  Hüseyin Avni Coş.

Hatırlamakta yarar var  bu ismi milyonlarca liralık ‘Akbil Yolsuzluğu’ soruşturmasından hatırlarsınız. Hani; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘zimmet’, ‘kalpazanlık’ vs. gibi suçlardan ‘dokunulmaz’ olduğu gerekçesiyle yargılanamadığı dava var ya; o yolsuzluğun soruşturulması sırasında ‘mülkiye müfettişiydi.

Bir şey bulamadı o yolsuzluk soruşturmasında.Sonra Adana’ya vali oldu.

Kırklareli’de de valiydi.

Anımsarsanız  hakkında bir  iddia ortaya atılmıştı;28 yaşındaki bir kadın doktoru taciz etti diye !

O zamanda mersedesinde, gavatların verdiği vergilerle bindiği ve maaşlarını hakın verdiği  korumalarıyla, doktor hanımın lojmanına gidiyor; gürültü mü çıktı ne, köylüler işkillenip kapıyı çalınca, apar topar çıkıyor lojmandan; korumalarıyla yine, terk ediyor köyü... Doktor hanım içeride ağlıyor...

İddialar böyle... Meclis’e kadar taşındı...

Ama o koskoca Vali ! kendisinin boyu küçük  olsa da makamı büyük!…

Hiç kadın taciz eder mi?

Etmemesi gerekir. Etmiş olsa, Adana’ya tayin ve terfi yapılmaz.

Hem Başbakan ‘saygıdeğer’ diye bahsediyor.

Yedirmem diyor.

Yemek isteyen var mı bilinmez, ama “halk”artık  yemiyor.!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums