Meclisin hakkı temsil edildi

  • 2.11.2013 00:00

 Türkiye Büyük Millet Meclisi  tarihinde ilk kez Meclisimiz oldu.

İktidarı ve muhalefetiyle el ele  Verdi.

Kadınlar  giyimi üzerinden siyaset yapılmasını elinin tersi ile erkek egemenliğinin yüzüne  fırlattı. Sağolsunlar,varolsunlar.

Hepsiyle gurulanmamak mümkün değil.

Kimin söylediğine değil ne söylendiğine bakarak dünkü demeçleri parti ismi vermeden sıralasam; kimin MHP,li, kimin BDP li, kimin CHP li olduğunu anlayamazsınız; eğer dinlemediyseniz veya izlemediyseniz.

Görmek istediğimiz tablo tamda bu; zira, halkın vekilleri oraya halkın sorunlarına çözüm üretmek için gidiyorlar.Kavga etmek için değil.

Sorunlarda ortaklaşılması bekleniliyor ve elbette çözüm önerileri beraberinde.

Halkın iradesinin yansıması gerçekliğinde olması gereken adım atıldı.

Teşekkürler umudumuzu artırdığınız için.

Bu mutabakatların tüm sorunlar karşısında sürdürülebilirliğini görmekten başka hasletimiz yok.

Ruhsar Demirel’i kutluyorum.Özgürlükçü tutumu ile erkek siyasetçilere kadına bakışları  konusunda verdiği ders için.

Şafak Pavey, muhteşemdi.Ülkedeki tüm sorunlara  dikkat çekerken olması gereken ve özlemini duyduğumuz Meclis seviyesine yakışır bulduğumuz, insana yakışan üslubu ile iletişim uzmanı olarak tam puan verdim.

Cümlelerdeki vurgusu yumuşak ses tonu, artikülasyonu,beden dili olağanüstüydü. Konuşmasını tamamlayan en önemli erdem ise kendi durumunu çok kısa geçerek ajitasyondan uzak tutumuydu.Yürekten kutluyorum.

 

 

Pervin Buldan da harikaydı .Başörtüsüne  yönelik kadının ne giyeceğine, nasıl hareket edeceğine,ne takıp ne takmayacağına karışılmaması talebine dair,  kendimiz biliyoruz derken üslübundaki yapıcı tavır gözden kaçmıyordu.İçten konuşmasını, içtenlikle kutluyorum.

Belma Satır, iktidar partisine yakışır tarzı,tavrı ve tüm muhalefete teşekkür eden nazik tutumu için,kadın-erkek eşitliğine olan inancı için, gurur vericiydi.

Sebahat Tuncel ise  inanç özgürlüğüne davet ederken başörtüsü yetmez diyerek,talep çıtasını yükseltti. iktidarın erkek egemen zihniyetine karşı; kimsenin  kızkardeşi,bacısı,annesi değiliz.Biz kadınlar bireyiz derken kadınlar adına karar verici olunmasını reddederek, her türlü dayatıcı davranışa  ve baskıya karşıyız  dedi.

Yüreğine sağlık.

Dün yarınlara dair güzel şeylerin olacağına dair umudumuz arttı,gönendik.

Çok mu zor oluyor böylesi dayanışma tüm özgürlükler adına umudumuz çoğaldı. Ve dün yıllar sonra ilk defa temsili meclis hakkını Verdi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums