ROJOVA, ROBOSKİ VE VİCDAN

  • 3.08.2013 00:00

 Geçenlerde Başbakan ile Roboskili aileler bir araya geldi.

Burada aileler Başbakana  "34 yakınımızın F-16 savaş uçakları tarafından hunharca katledilmesi olayının siyasi muhatabı sizsiniz dediler. 

Erdoğan ise operasyon talimatını kendisinin vermediğini belirerek, tüm sorumluluğu askeriyeye yüklüyor ve "askeri yargıdan çıkacak sonuç konusunda ailelere iyimser olun diyor.

Sivillere karşı işlenmiş bir katliamın 500 küsur gün sonra askeri yargıya havale edilmesi adaletle bağdaşır bir durum olabilir mi?Derken Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı'nın istifa ettiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapılıyor. Açıklamada,"Bazı basın yayın organlarında Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu üç generalin görevlerinden istifa ettiklerine ve istifalarının Uludere olayı ile sürmekte olan bazı davalardan kaynaklandığına ilişkin iddialar yer almaktadır" deniliyor.

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı kendi isteği ile emeklilik talebinde bulunduğu gibi emeklilik isteği hiç geciktirilmeden onaylanıyor.

Basın da ise Korgeneral Damcı'nın emeklilik talebinin basında yer alan olaylar ile ilgisi bulunmamaktadır" deniyor.

Bir korgeneral dışında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emeklilik isteğinde bulunan başka general bulunmamaktadır'' deniliyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı'nın adı, bildiğiniz gibi 34 Kürt sivilin öldürüldüğü katliamıyla gündeme gelmişti.

Halkı bidon kafalı sanan zihniyeti hem pusula edinip hem kınıyor görünen Başbakan unuttuğumuzu sanıyor olmalı ki  bu istifa hemen örtbas edilebiliyor.

Bu çabukluğu Başbakan  Roboski katliamı için ailelere 'Operasyon emrini ben vermedim' derken yargının önünü açmada kullanmayı düşünse olmuyor mu?

Bir Başbakan vur emrinin kimin verdiğini nasıl bilmez,sizce de şaşırtıcı değil mi?!

 

Roboski katliamı içimizde kanarken, ROJOVA da ki katliam ile sarsılıyoruz.

DÖKH'lü kadınlar öncülüğünde Rojava'ya ulaştırılmak için toplanan 12 kamyon yardım malzemesinin ulaştırılması Şenyurt Sınır Kapısı'nda engelleniyor.Yardım malzemelerin kontrolden geçirildikten sonra geçişlerine izin verilmiyor.

 
DÖKH'lü kadınlar öncülüğünde, Diyarakır, Batman, Doğubayazıt, Van ve Mardin il ve ilçelerinde Rojava için toplanan acil ihtiyaç malzemelerini ulaştırılmak üzere gün içerisinde Kızıltepe'den hareket eden yardım kamyonları, Şenyurt Sınır Kapısı'nda durduruluyor.
Basın bunları dile getirmiyor.Haber yapmaya değer bulmuyor.
Geçişine görevliler tarafından izin verilmeyen yardım kamyonları, sınır kapısında saatlerdir bekletiliyor.
Yardım konvoyunun sınırdan geçişine izin verilmemesi haberi üzerine yüzlerce kişi, sınır kapısına yürüyerek tepki veriyor sloganlarla durumu protesto ediyor ama nafile... 
 Rojava'ya uygulanan ambargonun  12 kamyon  temel ihtiyaç malzemesinin Rojava'ya ulaştırması engellenerek insanların sefaletine göz yumuluyor. 
Rojava'da bir savaş yaşanıyor.
İnsanlar ölüyor.
Öldürülüyor, katlediliyor.
"Kapıların kapalı olmasından ötürü ihtiyaçları karşılanamıyor.
Rojova da savaştan dolayı yaralanan  hastaların tedavisi ile ilgili ciddi sorunlar yaşanırken seyirci kalmak hangi vicdana sığar.
 İnsan anlamakta zorlanıyor."Rojava'da insanlar katledilirken, yardımların ulaştırılmasına bürokratik nedenlerden dolayı izin verilmemesi ve buna seyirci kalınması en basit ifade ile sözün bittiği yer durumunda, buna seyirci kalan insanlık ise ahlaksız ve vicdansızdır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums