AK Parti büyük değişime gidiyor

  • 5.02.2018 00:00

 24 Haziran seçim sonuçları tüm siyasi partilere çeşitli mesajlar verdi. Bazı seçmenler, gönül verdiği siyasi parti ile o siyasi partinin genel başkanını ayrı kefelere koydu ve bu doğrultuda oy kullandı. Bu, Türkiye’de ilk kez oluyordu zira seçim tarihinde ilk kez liderler ayrı bir sandıkta siyasi partiler ayrı bir sandıkta seçime girdi. Kuşkusuz bu ayrımın bir maliyeti olacaktı. Nitekim Meral Akşener ile İYİ Parti, Muharrem İnce ile CHP ve AK Parti ile Başkan Erdoğan arasındaki makaslar yeni tartışmaları ve hamleleri beraberinde getirdi.

Sandık sonuçları, rasyonel bir çerçevede bakıldığında siyasi partiler için iyi bir fırsattır. Seçmen iradesinin yansıdığı sandıklar sizin için bir “ayna” görevi görür. Sandığa baktıkça kendinizi görürsünüz. Fakat “kendini görme” hali tek başına hiçbir işe yaramaz. Önemli olan aynada kendinize baktıktan sonra bir sonraki seçimde başarılı olmak için ne gibi bir değişime gideceğinizdir.

24 Haziran sonrası muhalefet partilerindeki gelişmelere bakıldığında durum pek iç açıcı görünmüyor. Özellikle CHP ve İYİ Parti cephesinde iç çekişme ve ayak kaydırmaca oyunlarından sıra “seçmen bize ne mesaj verdi?” sorusunu sormaya bir türlü gelmiyor.

24 Haziran’dan bu yana kamuoyuna yansıyan tek şey “koltuk kavgası”!

AK Parti ve MHP cephesinde ise durum biraz farklı.

Her şeyden önce iki siyasi parti arasında Yenikapı’da başlayan “senkronizasyon” aynı ton ve ahenkte devam ediyor. Bu, AK Parti ve MHP açısından iyi bir gelişme zira muhalefet partilerinin kurduğu ittifak henüz 24 Haziran akşamı çatırdamaya başladı. Taraflar daha o gece birbirini suçlayıcı açıklamalar yapmaya başladı. Bu yüzden AK Parti ve MHP arasındaki “eşgüdümün devamlılığı” şuanda kıymetli görünüyor.

AK Parti cephesinde “değişim ve yenilenme hareketi” 24 Haziran seçimlerinden sonra hiç hız kesmedi. Türkiye’de kök salan “yüzyıllık statükonun” biteceğini ima eden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi doğası gereği büyük bir değişimi müjdeliyordu. Nitekim bu değişim çok hızlı bir şekilde başladı. Başkan Erdoğan, milletvekili listelerini değiştirdikten sonra önce kabinesini, ardından partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu’nu büyük oranda değiştirdi.

Kuşkusuz bu değişim iradesinin en büyük “besleyicisi” milletin ta kendisidir.

Zira millet, 24 Haziran’da AK Parti ile Başkan Erdoğan’ı ayrı kefelere koymuş ve AK Parti’ye “kendisini değiştirmesi/düzeltmesi” yönünde bazı mesajlar vermiştir.

İşte Başkan Erdoğan’ın değişim hamlelerinin “rehberliğini” de tam olarak bu “millet” yapmaktadır.

Yerel seçimlerde de bu değişim iradesinin devam edeceği görülüyor.

Başkan Erdoğan bu kapsamda çalışmalara başladı ve geçtiğimiz hafta yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’den belediyelerin mevcut durumu ile ilgili bir brifing aldı.

AK Parti ile MHP arasındaki “Cumhur İttifakının” yerel seçimlerde de devam ettirilmesi yönünde bir irade mevcut.

Yani önümüzdeki süreçte MHP ile AK Parti’nin bazı belediyelerde anlaşma yoluna giderek “tek aday” ile seçime gireceğini görebiliriz.

Bu konuda farklı olasılıklar var. Ancak en güçlü olasılık, AK Parti’nin elinde olan belediyelerde MHP’nin, MHP’nin elinde olan belediyelerde AK Parti’nin aday çıkartmaması yönünde.

Her iki partinin de elinde olmayan belediyelerde ise en güçlü partiye bakılarak aday çıkartılacak.

Eğer ilgili belediyenin bir önceki seçim sonuçlarına göre AK Parti 2. Parti olarak çıkmışsa AK Parti, MHP çıkmışsa MHP aday gösterecek.

Bir diğer kulis bilgisi de şu:

AK Parti, belediye başkanlarının yarısını değirmeye hazırlanıyor!

Bu konuda hazırlıklar da var. AK Parti’nin seçim sath-ı mailine girmeden önce mevcut durumun röntgenini çekmek için sahaya gönderdiği görevlilerin elde ettiği sonuçlar Genel Merkez’e ulaştı. Bu sonuçlar belediye başkanları açısından pek iç açıcı görünmüyor. Yereldeki seçmenlerin kendi belediye başkanlarıyla ilgili yaptıkları “şikâyetler” bir hayli fazla. Bu şikâyet ve hoşnutsuzluklar Külliye’de ve AK Parti’de yerel yönetimlerle ilgili büyük bir değişim iradesi oluşturdu.

Önümüzdeki süreçte olması muhtemel iki gelişmeyi şimdiden yazalım:

1-Yerel seçimlerde AK Parti-MHP ittifakı

2-AK Partili belediye başkanlarının en az yüzde 50’sinin değişimi

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums