Seküler güçler kalmadı, Hello Kitty verelim ablama

  • 11.11.2014 00:00

 “Açıkça belirtmek gerekiyor ki, AKP kesin bir şekilde partner olmaktan çıkmıştır. Zira, IŞİD kartı ile sürece karşı en büyük komployu kurdu. Bu açıdan süreç konusunda devletin geleceğini düşünenler ve seküler güçler hızla sorumluluk almalıdır.”

Yukarıdaki cümleler, Emekli Liberaller Kıraathanesi T24’te Aysel Tuğluk imzasıyla yayınlanan bir makaleden alıntı.

Tuğluk, “Kobane’den sonra çözüm süreci ve AKP’nin tükenişi” başlıklı yazısında Ak Parti çizgisinin ideolojik olarak Kobane önlerinde tükendiğini söylüyor. Yazısını Ak Parti çizgisini yani Muhafazakâr çizgiyi Nişantaşı’nın konformist, laik ulusolcuları gibi “gerici bir çizgi” olarak ilan ediyor.

Aslında bu çok garip değil. Zira zaten yetişkin bir Tuğluk zihniyetine göre Ak Parti’ye oy veren herkes gerici. Buna dindar Kürtler de dahil.

Garip olan ise Tuğluk’un Kürtlerin katillerini Kürtleri kurtarmaya çağırması.

Anlaşılan Tuğluk, Kürtleri balık hafızalı zannediyor. “Devletin geleceğini düşünen seküler güçler”in Kürtlere neler yaptığını kendisi unutmuş olabilir, ancak yapılanlar Kürtlerin hafızasında halen taptaze.

Peki Tuğluk, Kürtleri azim ve kararlılıkla her türlü işkenceden geçirmiş, infaz etmiş, kurşuna dizmiş, sürgüne göndermiş, dilini yasaklamış, işadamlarını, aydınlarını katletmiş “zinde kuvvetleri” neden göreve çağırıyor?

Kürtleri kurtarsınlar diye mi?

Hayır..

Kürtler, Tuğluk’un umrunda bile değil. Olsaydı, Kürtlerin katillerinden medet ummazdı.

O, ideolojik akrabaları olan Kemalistlerle, ulusolcularla aynı pencereden hayata bakıyor.

O pencereden Kürtlere yaşam hakkı çıkmayacağını bile bile bakıyor.

Öyleyse Tuğluk “devletin geleceğini düşünen seküler güçleri” neden “göreve” çağırıyor?

Cevap basit: Ak Parti’nin sandık dışı gayri-meşru yöntemlerle alaşağı edilmesi için.

Ak Parti, en nihayetinde Muhafazakâr/Dindar bir parti. Laik/Seküler zihin kodlarından müteşekkil güruh, Türkiye’nin Muhafazakâr/Dindar bir kitle tarafından yönetilmesini, değiştirilip dönüştürülmesini ve demokratikleştirilmesini hazmedemiyor, kabullenemiyor.

Bu bir vakıa.

Emekli Liberallerden, Nişantaşı’nın sonradan görme lümpenlerine kadar, CHP’nin Yeniçeri kazancılarından Cumhuriyet Mitinglerinin sarsılmaz bekçileri olan teyzelere kadar, Türkiye’nin bütün meselelerini AB bebek ölüm oranıyla mukayese eden profesörlerden 40 yıl barış deyip barışı dindar bir parti getirince ömrünün kalan kısmını dağ-bayır gezip Kürtleri barışmasınlar diye ikna etmeye çalışan obsesif-kompulsif Erdoğan bozukluğu olan aydınlara kadar bir çok kişi de var olan bir vakıa bu. Tedavi edilmeye muhtaç bir vakıa bu.

Nihayetinde onlar, 1.Cumhuriyetin 80 yıllık bünyesi. Onlar, saray aristokrasisinin torunları. Laik mahallenin kurucu muhtarları…

Böbrek nakli olan hastaların bünyesi uzunca bir süre vücuda monte edilen “yabancı böbreği” kabul etmez. Bünye/yapı o böbreği atmak için “rejeksiyon atakları”na girişir. Vücut, böbreği reddetmek, dışarı atmak için her türlü yolu dener.

Laik mahallenin tepeden bakan kibirli aydınları da “yabancı” birini bünyeye/yapıya kabul etmiyor. Vücutları kaldırmıyor. Ak Parti’yi (onların da hayatta kalmasına vesile olmasına veya hayatlarını kurtarmasına rağmen) kabul etmiyorlar. Tıpkı diyalizden kurtulmasına sebep olacak böbreği bulup nakil olan bir bünyenin, hayatını kurtaracağını bile bile o böbreği reddetmeye, vücudundan atmaya çalışması gibi.

Ama artık bünyeniz sizin gibi yaşamayan, düşünmeyen “ötekilere” alışmak zorunda. Çünkü artık her sıkıştığınızda yardımınıza koşacak “beyaz atlı apoletlileriniz” yok.

Tuğluk’a kötü haber: Zinde kuvvetlerin kuvveti artık zinde değil.

Üzgünüm, seküler güçler de kalmadı.

Durun, gitmeyin.!

Hello Kitty verelim ablama…

Twitter: @bayramzilan

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums