ÇOCUKLARA KIYMAYIN EFENDİLER!

  • 13.10.2012 00:00

 Yeni Eğitim-Öğretim yılı sorunlu başladı.

        Eğitim sisteminde yapılan değişiklikle birlikte 4+4+4 olarak bilinen yeni duruma tepkiler bir yana, okula başlama yaşının erken olduğuna ilişkin itirazlarla, bir eğitim dönemine daha sorunlu başladık.

        Bu tür köklü değişikliklerin toplumda yeterince tartışılmadan gerçekleştirilmesi doğal olarak eğitimin muhataplarını hem motivasyon, hem de verimlilik açısından olumsuz etkiliyor.

        Öğretmen, veli açısından etkilerinden çok, ben çocuklar yönünden konuyu ele almaya çalışacağım.

        Ülkemizin geleceğini teslim etmeyi düşündüğümüz çocuk ve gençlerimizin daha uygun ortam ve koşullarda eğitim alması elbette önemlidir ancak onların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi eğitimin kalitesi ve sürekliliği açısından son derece önemlidir.

        Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı “okullara süt” kampanyası, önemli bir adım ama yeterli değildir.

        Çocukların obeziteden korunması, fast-food türü beslenmeden uzak tutulması ve sağlıklı beslenme alışkanlığı için mutlaka Bakanlığın ve ilgili kuruluşların önlem alması gerekiyor.

        Tam gün eğitim yapılan okullarımızda ne yazık, çocuklarımız zorunlu olarak okul kantinlerinde yemek ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyorlar. Kantinlerin yeterince denetlenemediği, hatta kantin ihalelerinde bir dolu usulsüzlüklerin olduğu bilinen bir gerçek!

        Üstelik de kantinleri işletenlerin gıda, beslenme konularında ne kadar yeterli olduğu da ayrı bir tartışma konusu. Durum böyle olunca, denetimsiz, sağlıksız koşullarda okul kantinlerinde beslenmek zorunda kalan çocuklarımızı obezite ve benzer bir dolu risklerin ortasına kendi ellerimizle atıyoruz.

        Bu da yetmezmiş gibi şimdi, aynı kantinler vasıtasıyla öğrencilere catering hizmeti de verilmeye başlandığını, sağlık ve hijyen konularında oldukça yetersiz ortamlarda hazırlanan ve sunulan bu yemeklerle adeta çocuklarımızı zehirlediğimizin ne zaman farkına varacağız.

        Türkiye yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’nun (YESİDEF) bu konuda üzerinde çalıştığı bir proje var.

        Tüm öğrencilere, okullarda her yaş grubuna göre kalori hesapları yapılmış, uzman kişilerin denetim ve gözetiminde, sağlık ve hijyen koşulları dikkate alınarak, ekonomik kaygılardan uzak, bir sosyal sorumluluk projesi olarak sunulacak yemekler, onları kaliteli beslenmesinin yanında kimi risklerden de korumuş olacaktır.

        Bu projenin uygulanabilmesi için gerekli kaynak şu anda bile mümkün görünmektedir. Sağlık Bakanlığının yalnızca “çocukları obeziteden korumak üzere ayırdığı bütçe” bu projenin finansmanını sağlamaya yetecektir.

        Üstelik de çocuklarımızın dengesiz ve sağlıksız beslenme yoluyla önce obezite tehlikesiyle karşılaşmasını önlemiş, ardından da sağlıklı beslenme alışkanlığı edindirmiş olacağız.

        Yani çocuklarımızı önce hasta edip, sonra iyileştirmek yerine, aynı bütçeyle çok daha insani, çok daha rasyonel bir sosyal projeyi hayata geçirme şansını elde etmiş olacağız.

        Bunu yaparken Federasyonun kendi üyelerine biz kazanç alanı yaratmak gibi bir kaygısı ya da çabası olmadığını bilmek, bu projeyi daha anlamlı ve önemli kılıyor.

        Umarız, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar bu projeye sahip çıkar, çocuklarımız, gençlerimiz adına olumlu bir adım atarlar.

        Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği; bizler için, kantincilere teslim edilmeyecek kadar değerlidir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums