BODRUM VE MEHMET KOCADON GERÇEĞİ

  • 27.08.2012 00:00

 Yaklaşık üç aydır Muğla Kapalı cezaevinde tutuklu bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’la ilgili öyle çok şehir efsanesi, senaryo ve komplo teorisi üretildi ki, kimileri duygusal nedenlerle, kimileri kişisel çıkar ve beklentileri nedeniyle gerçeği görmek istemediler.

        Mehmet Kocadon’un karizmatik bir kişiliği, yaygın sosyal ilişkileri ve geniş bir hayran kitlesi olduğu bir gerçek. Kaldı ki, Bodrum halkının vefa duygusunun yüksek ve hemşerilik ilişkilerinde hayli tutucu olduğunu da herkes bilir.

        Göreve geldiğinin hemen ertesinde bir başka operasyonla başlayan teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen bilgi ve belgelerden yola çıkılarak hazırlanan iddianamede ciddi ithamlar olsa da, kamuoyunda eski başkanın suçsuzluğuna ilişkin oluşan genel kanı, onu sürekli gündemde tutmaya yetiyor.

        3.Yargı paketiyle birlikte tahliye edileceğine kesin gözüyle bakılırken, bunun gerçekleşmemesi, ardından İçişleri bakanlığınca görevden el çektirilmesi bir anlamda kafaları karıştırsa da 6 Eylülde yapılacak ilk duruşmada serbest bırakılacağına inanılıyor.

        Yargıya intikal etmiş bir konuda yorum yapmak doğru olmaz, ancak gözaltına alınma biçimi bir anda Kocadon’u mağdur durumuna düşürdü. Bodrum halkının ilgi ve sempatisini kazanan Mehmet Kocadon’la ilgili sürdürülen kampanyalar her ne kadar bir kesim tarafından onaylanmasa da genel anlamda Türkiye gündeminde sürekli yer almasını sağladı.

        Gelelim, bundan sonra ne olacağı konusuna!

        Muğla’nın büyükşehir olması halinde aday olabileceğini söyleyen bir Mehmet Kocadon, acaba siyasetten tamamen mi çekilecek, yoksa küllerinden yeniden mi doğacak?

        İşte bu noktada siyasetin bir acı gerçeğiyle karşılaşıyoruz.

               

Günü birlik başarılar kazanılsa da siyaset uzun soluklu bir maratondur ve ilkeli duruş, istikrar, politik derinlik ister. Bu konuda kendisini geliştirmeyen, yenilemeyen siyasetçilerin uzun dönem sahnede kalması pek mümkün olmuyor.

Kocadon’un seçildiği son yerel seçimlere az bir zaman kala, belli kesimlerden tepki alan bir yazı yazmıştım.

”Rozeti olmayan aday”

Bence bu gün gelinen noktaya dönüp tekrar bu pencereden bakmak gerekiyor. Sizi iktidara taşıyan reel bir siyasal irade, ya da sizi diğer adaylardan ayıran çok önemli özellikleriniz yoksa anlık bir başarı sağlayabilirsiniz ama sonunu getiremezsiniz.

Mehmet Kocadon, ne yazık ki; işte bu paradoksu çok acı bir şekilde yaşadı. Bir yanda aileden gelen geleneksel bir siyasi tercih olarak CHP, diğer yanda mevcut koşullar gereği kişisel tercihini kullanarak içinde yer aldığı DP, akrabalık ilişkileriyle yakın durmaya çalıştığı MHP ve başkan olduktan sonra iyi ilişkiler içerisinde olduğu, kimi zamanda geri dönülmez angajmanlara girdiği AK Parti.

Tüm bu gel-git leri kaldırabilecek bir siyasal birikim ve örgütçülük yoksa, bu yükün altından kalkmak kolay olmuyor.

Başında da söylediğim gibi, siyaset; bu kadar çok kıvraklığı, ikircimliği, politik tutarsızlığı ne yazık, kaldırmıyor.

Mehmet Kocadon iyi niyetli, sevilen, enerjik bir insan, belki de iyi bir belediye başkanı olabilir ama kabul etmek gerekir ki, iyi bir siyasetçi olamadı.

Rozeti olmadan aday olunamayacağı gibi, olunsa da görüldüğü gibi sürdürebilmek kolay olmuyor.

Dilerim en kısa zamanda özgürlüğüne ve sevenlerine kavuşur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums