Bir Kürt, bir Türk ve tek yürek

  • 20.10.2014 00:00

 “Bizler susuyorduk

Bilmek acı çekmektir ve biz bildik.
Karanlıktan çıkıp gelen her haber
Gereken acıyı verdi bize:
Gerçeklere dönüştü bu dedikodu,
Karanlık kapıyı tuttu aydınlık,
Değişime uğradı acılar.
Gerçek bu ölümde yaşam buldu.
Ağırdı sessizliğin çuvalı.”
  Pablo Neruda

Biri ölümün üzerine gitti. Öbürünü ölüm gelip buldu.

Nejat Ağırnaslı, Kürt değil ama babasının ifadesi ile binlerce Kürt gencinden bir ayrıcalığı yok. Kardeşliğin nasıl olacağını hayatı ile öğretti. Hem de Cumhurbaşkanı’nın Kürtleri eğitimsiz bıraktıkları iddiası ile Kürt Hareketi’ni suçladığı bir dönemde bir Boğaziçi Üniversitesi mensubu olarak verdi bu dersi. Tabi anlayana, anlayabilene.

Diğeri Adana’da gazete dağıtıcısı Kadri arkadaş. Doksanlı yıllarda sıkça örneğini bildiğimiz bir yöntemle arkadan kurşunlanarak öldürüldü. Herkesin neye ne kadar hazır olması gerektiğini O da hayatı ile öğretti bir biçimde. Gündüz vakti, sokak ortasında bisikletinin üzerinde veda etti abonelerine. Bir intikamın kurbanı mıydı? Yoksa devletin misliyle sorduğu bir hesabın mağduru mu? Belki de bunu hiç öğrenemeyeceğiz. Tıpkı failini öğrenemediğimiz benzer binlercesi gibi. Aslında herkesin bildiği ama ebedi olarak meçhul kalmaya mahkum.

Tarihi adanmışlar yaparlar. Ve bazen kanlarıyla yazarlar. Ortadoğu halklarının kaderi yeniden yazılıyor. Tarihe tanıklık etmeye bile yüzü olmayanlar kafalarını kuma gömmekte ısrar etse de gerçek bütün çıplaklığı ile kendini görünür kılıyor. Vahşet ve insanlık dışı uygulamalarını kutsalları adına gerçekleştirenler sadece kutsallarına değil tüm insanlığa ihanet ediyorlar.

Soğuk analiz ve mantık yürütmelerinin anlamını yitirdiği dönüm noktalarından birini geçiyoruz. Her dönüm noktasında saflar bir daha netleşir. Kimin güçten kiminse haktan yana olduğu bir kez daha belirginleşir. Kimin esası dert edindiği, kiminse sonuçlar üzerinden pozisyon aldığı böyle dönüm noktalarında ortaya çıkar.

Sadece bu dünyada egemenlik kurma hevesi ile yetinmeyip,  kafalarındaki cenneti bile kendi tekellerinde tutmaya yeminli olanlar böyle günlerde kusarlar inanç dünyalarını.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums