RTE ÜNİVERSİTESİ VE TÜRKİYE’NİN HALİ

  • 3.08.2013 00:00

 Haberi olmayanlar için kısaca bahsedelim. Rize’de Başbakan’ın adını taşıyan üniversite bütün üniversiteler gibi akademik kadro alımı için gazete ilanı veriyor.Ancak küçük bir unutkanlık gerçekleşiyor. Sınava başvuru çağrısı amacı ile yayınlanan  ilanda, alınacak kişilerin isimleri de yer alıyor.

Aslında bu ülke üniversitelerinin çoğunda fiili durumun eskiden beri böyle olduğunu biliriz. Ancak bu ilanda ortaya çıkan durum, işin ne kadar ciddiyetsiz boyutlara ulaştığını gösteriyor. İster umursamazlık diyin ister rahatlık. Bu basit unutkanlığın nasıl bir psikolojiden kaynaklandığı ile yüzleşmemiz gerekiyor.

Sadece bu gazete ilanına baktığınızda bile Türkiye’nin nasıl yönetildiğini görebiliyorsunuz. Bundan sonrası ne kadar önemli bilmiyorum ama bakalım ortaya çıkan tablodan dolayı kimler ne ölçüde cezalandırılacak ? Muhtemeldir ki bu vaziyetin ortaya çıkmasına neden olan teknik sorumluların sehven yaptıkları üzerinden harekete geçilecektir.Rektör’ün istifası yada bu düzeyde bir soruşturmanın söz konusu olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Zaten asıl mesele de RTE Üniversitesi değildir. Memleketin her  kurumunun yaklaşık bu ciddiyet ve hassasiyetle yönetiliyor olmasıdır. Olsun, kıyamet kopmaz, ya da eskilerde böyle yapıyordu diyerek konuyu geçiştirmeyi tercih ediyorsanız söylenecek söz kalmamış demektir.

Bütün kamuoyunun gözü önünde cereyan eden davalarda hazırlanan iddianamelere baktığınızda da aynı tabloyu görürüsünüz. Yani yok aslında kurumların birbirinden farkı. Üniversiteler nasıl yönetiliyorsa yargı da öyle çalışıyor. Dış politika, ekonomi farklı bir durumda mı ? Hayır.

İktidar partisinin tabanında Mısır tartışması nasıl yürüyor ? Türkiye devletinin resmi ve fiili Mısır politikası ne ? Kamuoyuna yansıyan söyleme baktığınızda, haksız yere yönetimden  indirilen Mursi’ye görevinin iadesi izlenimine giriyorsunuz. Oysa bütün dünyanın hatta darbeyi yapanların da söylediği “bir an önce seçim” tavrı dışında pazarlık konusu yapılan sadece Mursi’nin serbest bırakılması.

Ekonomi politikalarında müthiş bir faiz karşıtı dil kuruluyor. Peki o halde neden gereği yapılmıyor sorusunun cevabı çok açık. Merkez bankası yetkililerini suçlamak ve tribünlere yönelik söylem siyasetini yürütmek ülkeyi yöneten siyasi iradenin işine geliyor.

Oysa Türkiye için deniz bitiyor.

Başbakan’ın iddia ettiği gibi bırakın teknenin tırtıklanması ile delik açılmasını, yolda parçalara ayrılan tekne toptan satışa çıkarılıyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums