Ateşe ve çözüme yakın durmak

  • 4.02.2013 00:00

 Ateşe yakın durmak ne kadar riskli ise iktidarlarla kurulan ilişki dolayısı ile çözüme yaklaşmak da benzer riskler taşır. Ateşin yaktığını deneyerek öğrenmek gibi çözüm sürecinin tasfiyeye dönüşme ihtimalini de deneyerek öğrenmek zorunda kalabilirsiniz.


Ateşin yakıyor olması ondan uzak durmayı gerektirmediği gibi çözüm sürecinin riskleri de ona sırtınızı dönmeyi meşrulaştırmaz.

Ateşe, faydalanabilecek kadar yakın olmak ama her an yanma ihtimalini dikkate alacak kadar dikkatli davranmak ve bir mesafeyi korumak gerekir. Kürt sorununda çözüm sürecini böyle bir ihtiyatlılık içinde ele almak gerçekçi davranmanın da gereğidir.

Soğuktan donmak üzere olanın ısınmak için ateşe dalması hangi sonuçları doğurursa, barışa özlem duyanların, savaştan kurtulmak isteyenlerin çözüm diye önlerine sunulan zemine teslim olmaları da aynı sonuçları doğurur.

İmralı adasına hangi milletvekillerinin gidip gitmeyeceği konusunda işaret fişeğini ateşleme hakkını kendinde gören Başbakan, Kürtlerin yasaklara yönelik ilgisini bilerek mi konuşturmaktadır ?

Erdoğan’ın bu kadar hesap kitap içinde olmadığı tezi, onun önüne sunulan denklemlerin de hesapsızlığını doğrulamaz.

Paris suikastının gün geçtikçe ortaya çıktığı gibi gayet profesyonelce organize edilmiş olması ve oyun içinde oyun barındıran bir süreçle kamuoyu algısının şekillendirilmesi, sadece kaba bir mesaj verme misyonu taşımadığını da göstermektedir.

Kabağın kimin kucağında patlayacağını çok yakında göreceğiz. Oyunu kuranlar sonrasını adım adım planlamışlar ve planlarını gayet sistematik biçimde işletiyorlar. Suikast sonrası gelişmelerin planlananın tersi seyretme ihtimali her zaman olmakla birlikte yaşadığımız süreç gayet kontrollü bir seyir izlenimi vermektedir.

Neredeyse adresi teşhir etmek için kurgulanmış mizansen, her gün kamuoyuna servis edilen yeni bilgilerle işlemektedir. Olayın Ankara ayağının bu kadar kolay ve son derece hızlı adımlarla ortaya çıkıyor olması bile varılmak istenen noktadan şüphelenmeye yeter sanıyorum.

Hayatın her alanında olduğu gibi Ortadoğu’da ve özel olarak Kürt sorununda gittikçe ateşe yaklaşıyoruz. Ateşin etrafında dolanmak herkes için kaçınılmaz gözüküyor.

Bir yerinizi yakmadan ya da bir noktadan sonra yanan ateşin bir parçası olmadan bu ilişkiyi sürdürmek kolay olmayacaktır.

Kürtler orta ve uzun vadede kazanacaklarının güveni ile kısa vadede boş bulunup atacakları yanlış adımlara kurban gitmezlerse bu zor süreç devam ettirilebilir. Türkiye her zamanki kısa vadede kazanma hesabı ile hareket etmekte kararlı gözüküyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Hrac Madooglu
    Hrac Madooglu
    7.01.2014 23:53

    "Basbakanin tavri net"mis..."Turkiye bir hukuk devletidir" demis...Sebep ne olursa olsun, haksizlari ve haksizliklari savunmak onurlu bir davranis degildir. Kurtarin kendinizi bu bataktan Sayin yazar.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums