" Kadrolu yalancılar,kirlenmiş vicdanlar "

  • 17.11.2012 00:00

 Yazının başlığındaki ifade, Fikret Başkaya’ile yapılan söyleşiler ve kendisine ait makalelerden oluşan “YALAN” isimli kitapta geçiyor. Özgür Üniversite yayınları arasında yer alan kitapta “yalanlı dünya” ve onun üzerinde olup biteni nasıl okumak gerektiğine dair son derece net mesajlarla verilmiş ipuçları yer alıyor. Üniversite, savaş, sol, Orta Doğu, kapitalizm, nükleer santraller gibi bir çok konunun ele alındığı söyleşi ve yazılar arasında benim yazımın başlığına taşıdığım ifade, Ermeni sorununun ele alındığı bölümde geçiyor.

Benim siyasal hayata bakışımı yeniden şekillendiren, tarih anlayışımı sorgulamama vesile olan ilk kitaplardan birisi Paradigmanın İflası’dır. Tarih algımız ve  tarih okumalarımızın siyasal düşüncelerimizi besleme, şekillendirme potansiyeli son derece yüksektir. Kahramanlık ve hamasetten ibaret bir tarih okumasından kurtulup çıplak gerçekle yüzleşmedikçe, ne resmi ideolojiye dayalı eğitim sisteminin tahribatından korunmak mümkündür ne doğru düzgün bir muhalefet alternatifi inşa etmek söz konusu olabilir.

Her an savrulmaya açık ve  iktidardan beklenti üzerine kurulu sözüm ona muhalif çabaların, tutarlı bir hafıza inşa edememiş olmasının nedenlerini mutlaka sorgulamalıyız. Ermeni sorunu, yakın tarih açısından hakikatle yüzleşmenin en zor ama bir o kadar belirleyici alanlarındandır.

Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerin bir süredir yaşadığı 2014 sendromu bu nedenle boş ve anlamsız değildir.  Yaşana korku, sadece Ermeni lobilerinin gücü yada onları Türkiye ile ilişkilerinde pazarlık unsuru olarak kullanan müttefiklerimizin gücünden kaynaklanmıyor.

Belki daha kaygı verici olan Türkiye’nin bu konuda savuna geldiği tezlerin inandırıcılıktan yoksunluğu. Toplumu manipüle etmeye  yeten  söyleminizin,  uluslar arası arenada  ciddiye alınır bir tarafı olmadığı gerçeği ile yüzleştiğinizde telaşa düşmekten başka bir seçenek kalmaz.

İç politikayı yalan üzerine kurulu söylemlerinizin gücü ile kotarabilir ve durumu idare etmeye devam edebilirsiniz. Ama sizin kontrol alanınız dışındaki dünyanın bu yalanlara itibar etmesi için atmanız gereken başka taklalar olması gerekir.

Türkiye,  bir çok temel sorunda hem kendi halkı hem de uluslar arası kamuoyu ile gerçeği paylaşmayı göze alamadığı için, siyaseti kapalı kapılar ardında şekillendirmekten başka çaresi olmayan bir ülke pozisyonunda kalıyor.

İdam tartışmasından, AB ile ilişkilere, Ortadoğu  politikalarından ekonomik durum değerlendirmelerine kadar bir çok alanda kitlelerin kulağına  hoş gelen, hatta onların hamaset duygularını gıdıklayan polemiklerle siyasal bilinç şekillendiriliyor.

Fikret Başkaya’nın kitabını bir yazıda özetlemeye gücüm yetmeyeceği için, bu vesile ile düşündüklerimi sizinle paylaşmayı tercih ettim. Satır satır okunması gereken bu güzel çalışmada Hz. Ali’den yapılan bir alıntı ile yazımızı bitirelim: “Bir yoksul aç ise, bunun nedeni, zenginin zevk ve sefa içinde yaşamasıdır. Nerede bir bolluk görsem, onun yanı başında mutlaka çiğnenmiş bir hak görmüşümdür.”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums